fájlcsere.torrent

Atlantisz képe

A MegaUpload bezárása növelte a kiadók bevételeit

A friss felmérés szerint mérhető a forgalomnövekedés, de azt minden érintett elismeri, hogy az ilyen lépések nem jelentenek megoldást.

A kalózvilág és a kiadók világának egyik „legszaftosabb” küzdelme az, ami a korábban igen népszerű MegaUpload kapcsán zajlik.

Atlantisz képe

Svédországban vallási mozgalom a fájlmegosztás

A fájlmegosztás világszerte általános jelenség napjainkban: rengetegen töltenek le számítógépeikre zenéket, filmeket, könyveket és más érdekes anyagokat, mindeközben pedig gyakran figyelmen kívül hagyják a szerzői jogokra vonatkozó előírásokat. Svédországban viszont valóságos vallási mozgalommá érett a fájlmegosztás - és ez nem vicc.

Atlantisz képe

Tudjuk, mit töltöttél le a nyáron

A ScanEye a BitTorrent-forgalmat próbálja monitorozni, és adatbázist épít az IP-címek letöltéseiből. Bárki megnézheti, az övéről mit tud.

Atlantisz képe

Bezárta a rendőrség az egyik legnagyobb torrentoldalt

Az ukrán politika ezt az akciót szánta ajándéknak az Egyesült Államok számára.

Az ukrán hatóságok, feltehetően politikai okokból, bezáratták a Demonoid BitTorrent-tracker oldalt – tudósított az eseményről a TorrentFreak.

Atlantisz képe

Megbukott a francia fájlcseretörvény?

Az új kormány felülvizsgálja a szabályozást, és az azt felügyelő szervezet, a HADOPI költségvetését is megnyirbálná.

Atlantisz képe

Eltűnnek a torrentfájlok a Pirate Bayről

A világ egyik legismertebb illegális letöltőoldaláról hamarosan eltűnnek a filmek, zenék és szoftverek letöltését biztosító torrentfájlok. A szájt nem szűnik meg, csupán technológiát vált, és a jövőben csak ún.

Atlantisz képe

Spanyolországban elfogadták a kalózellenes törvényt

Az új jogszabály értelmében 10 nap alatt le lehet lőni az illegális tartalmakat közvetítő weboldalakat. A spanyol kormány egy új, szigorú szabályozást fogadott el, melynek értelmében az illegális tartalmakkal kereskedő honlapokat tíz nap alatt blokkolhatják.

Atlantisz képe

Egy bírósági döntés szerint a kalózkodás növeli az eladásokat

Először fordult elő, hogy egy bírósági döntés indoklásában a kalózkodás piacbővítő hatására hivatkoztak.

A letöltők, megosztók és a jogtulajdonosok közötti véget nem érő vita alapproblémája, hogy míg az egyik fél szerint az ingyenes hozzáférés jelentős mértékű jövedelem-kiesést okoz az előadóknak és a kiadóknak, addig a másik oldal az elmúlt években egyre több olyan jelentést mutatott be, mely szerint ez az állítás egyszerűen nem igaz, sok esetben még forgalomnövekedést is generált a kalózkodás.

Atlantisz képe

266 milliárdos kártérítést követelnek egy orosz torrentoldal gazdáitól

Hamarosan bíróság elé áll az orosz Interfilm torrentoldal két üzemeltetője, Andrej és Natalija Lopukov, vagy ahogy filmkalóz körökben ismerték őket, Ripper és Piratka. Az orosz és nemzetközi filmstúdiókat képviselő vád szerint a premierfilmek kézikamerával felvett verzióira specializálódott oldal 38 milliárd rubel (266 milliárd forint) kárt okozott a stúdióknak.

Atlantisz képe

144 millió forintos büntetés harminc mp3 fájlért!

144 millió forintos büntetés harminc mp3 fájlért!

Az amerikai szövetségi bíróságon ítéletet hozott Joel Tenenbaum bostoni egyetemista ügyében, ami az egyik leghíresebb fájlcserélőper, és csillagászati összegű büntetésekkel, fellebbezésekkel és újratárgyalási kérelmekkel tarkított története már évek óta húzódik. A bíróság a mostani ítéletben visszatért az eredeti álláspontjához, és a harminc mp3 formátumú zeneszám illegális letöltéséért és megosztásáért 675 ezer dollár (144,7 millió forint) büntetés megfizetésére kötelezte Tenenbaumot.

stilusválasztó