Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

acta

Atlantisz képe

Jön a CETA?

Az ACTA, a SOPA, a PIPA, a TPP és az IPRED után újabb fogalommal ismerkedhetnek meg a felhasználók. A Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) elnevezés a Kanada és az Európai Unió közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodást takarja.

Atlantisz képe

Elkaszálta az EU a kalózellenes egyezményt

Az Európai Parlament elutasította a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Egyezményt, ismertebb nevén ACTA-t. Bár hazánk az év elején aláírta a termékhamisítás mellett az internetes kalózkodás visszaszorítását is célzó egyezményt, az uniós döntés értelmében annak sokak által bírált rendelkezéseit egyetlen tagországban sem fogják bevezetni.

Atlantisz képe

Már majdnem kinyírták az ACTA-egyezményt

Az unió Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (INTA) elutasította a termékhamisítás és a zenék, filmek internetes fájlcserélőkön terjesztett kalózkópiáinak visszaszorítását célzó nemzetközi egyezmény ratifikálását, így az valószínűleg az Európai Parlementen sem fog átmenni.

Atlantisz képe

A harmadik csapás az ACTA-ra!

Az internet szabadságáért és a magánélet sérthetetlenségéért aggódó tüntetők nem tisztelik a már földön fekvő, alaposan kiherélt ACTA-t, hiszen ezekben a kérdésekben nem érvényesülnek a fair play szabályai. Addig rúgjuk, amíg mozog. Ez lesz a tüntetők sajátságosan értelmezett harmadik csapása!

Atlantisz képe

Valódi pártjuk lesz a kalózoknak

Eddig egyszerű civil szervezet formájában működött, de májustól valódi pártként folytatja a magyar Kalózpárt, amely az internetes technológiák által meghatározott demokrácia megalapítását tűzte ki célul. László Zoltán, a párt elnöke sem számít arra, hogy rögtön megnyerik a következő választásokat, de a szerzői jogok jelentős megreformálását elérhető célnak tartja.

Devil képe

Az egyetlen dolog, amit tudnod kell az ACTÁról

Végre kezd felfigyelni az ACTÁra a szélesebb nyilvánosság is, és egyre hevesebbé is válnak az arról folytatott viták. Tekintve azonban, hogy maga az ACTA mekkora egy terjedelmes, szövevényes, bonyolult és összetett dokumentum, felmerül a kérdés, hogy mégis hogyan állapíthatja meg erről magának az egyszerű halandó, hogy akkor ez most végülis jó-e vagy rossz?

Atlantisz képe

Emberi jogokat sérthet az ACTA-egyezmény

Aránytalanul ellenőriznék az állampolgárok internetezési szokásait, és az emberi jogok is sérülnének, ha életbe lépne az internetes kalózkodás ellen megalkotott nemzetközi egyezmény - figyelmeztetnek adatvédelmi szakemberek.

Devil képe

Tüntetés az ACTA ellen 2012. június 9.-én Európa szerte

2012. június 9-én, szombaton egész Európában ACTA ellenes napot tartunk – eddigi helyszínek. Az Európai Bizottság elszántan próbálja kitolni az ACTA-ról való szavazás határidejét. A tüntetés célja hogy emlékeztesse a Parlament tagjait a kereskedelmi egyezmény elleni mozgósítás fontosságára.
http://www.youtube.com/embed/OJz8XIuGCT4

Videó más nyelveken: https://youtube.com/user/stopactaeurope

Atlantisz képe

A SOPA és a PIPA után itt a CISPA

Az internet éppen csak megúszta a PIPA-t, a SOPA-t, hatásosnak tűnik az ellenállás az ACTA-val szemben is, de a jobban ellenőrzött internetben érdekelt oldal nem pihen: bizottsági szinten 2011 decemberében új, kiberbűnözéssel foglalkozó törvényt fogadtak el. A Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) két héten belül az amerikai törvényhozás elé kerülhet.
A klónok támadása

Devil képe

Az ACTA az Európai Parlament első bizottsága elé került, amely az elutasítását javasolja

Az ACTA egyezmény az Európai Parlament előtt van, hogy eldönthesse, elfogadja vagy elutasítja. Néhány bizottság megvizsgálja mielőtt szavazásra bocsájtják a Parlamentben, ami valószínűleg június 11. és 14.-e között fog megtörténni.

Címkék: