Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Bezárta a rendőrség az egyik legnagyobb torrentoldalt

Atlantisz képe

Az ukrán politika ezt az akciót szánta ajándéknak az Egyesült Államok számára.

Az ukrán hatóságok, feltehetően politikai okokból, bezáratták a Demonoid BitTorrent-tracker oldalt – tudósított az eseményről a TorrentFreak.

A nemrég masszív túlterheléses támadást (DDoS) átélt oldal szerverei Ukrajna legnagyobb adatközpontjában, a ColoCALL-ban voltak, és egy belső forrás szerint a rendőrök másolatot készítettek a tárolt adatokról, majd zárolták a gépeket. Egyes eszközöket le is foglaltak, ám a maradék már nem működik tovább, egyrészt mert technológiailag ez nem lehetséges, másrészt pedig mivel az adatközpont felbontotta a szerződését az üzemeltetőkkel. Az ügy érdekessége, hogy a tudósítás szerint az oldal gazdái blokkolták az ukrán IP-címeket, hogy ne kerüljenek összeütközésbe a helyi hatóságokkal, akik ennek ellenére felléptek ellenük. A lépés hátterében valószínűleg az áll – legalábbis egy, a belügyminisztériumban dolgozó forrás szerint –, hogy Valerij Horoskovszkij miniszterelnök-helyettes hivatalos útra indult az Egyesült Államokba, és a Demonoid bezáratása gesztus az amerikaiak számára, akik már rég üldözik az oldalt. Nagyon valószínű, hogy a két héttel ezelőtti DDoS mögött is kormányzati megrendelés állhatott.

Habár az e területen legnagyobbnak tartott szolgáltató kiütése nagy vihart kavart, egyes szakértők rámutattak, hogy a Demonoid tartalmának sok mentése létezik, és ha a jelenleg Mexikóban tartózkodó alapító talál helyet, akkor akár negyedórán belül újra működőképes lehetne az oldal, ám az igazi nagy gond, hogy üzemeltető gárda, az jelenleg nincs.

Írta: Dajkó Pál | 2012-08-07 11:33 | Forrás: IT café
http://itcafe.hu/hir/demonoid_ukrajna_usa_bittorrent_tracker.html

fekusz képe
fekusz
Offline
Kezdet: 2012-08-22
éééééés igen :)

Hoppácska a tracker már éledezik újra :)

http://torrentfreak.com/demonoid-is-back-bittorrent-tracker-is-now-onlin...

torrentorr képe
torrentorr
Offline
Kezdet: 2011-05-31
Nem is tudtam hogy az ukránok

Nem is tudtam hogy az ukránok üzemeltetik, de most már okosabb lettem megint egy kicsivel. Érdekes fejlemény az egyszer biztos. Úgy néz ki hogy az ukránok rájöttek hogy a EU-tól nem remélhetnek semmit a "kifosztáson" kívül... vagy az USA kövérebb malacot ígért volna, esetleg így akarják az EU-t térdre kényszeríteni a "az óceán túlpartjáról".?? Valamire készülnek az egyszer biztos. Egy sejtésem arra enged utalni hogy nagyobb körök megakarják "szelídíteni" az internetet, nem hinném hogy holmi vacak zenékért meg filmekért ekkora felhajtást és erőforrásokat mozgósítanának.

kisspista képe
kisspista
Offline
Kezdet: 2012-03-25
Sajnos ilyen szelek fújnak

Én is így látom, ez már rég nem a fájlcseréről szól. Az igazi gond az, hogy mindig van kiskapu, csak minél többet cenzúráznak, annál nehezebb dolga lesz az átlag felhasználónak. A francia internetrendőrség is csak a legbutább felhasználókat (akikből sajnos a legtöbb van) gátolja a torrentezésben.

A hatóságok csak addig tartják be a törvényeket még hasznukra vannak, azon túl pedig mutyiznak, a "magánszféra" mai politikára kifejtett hatásairól és a "többcélú magántársulásokról" (pl.: Bilderberg) nem is beszélve.

Az életünkben még biztosan nem lesz kvantum alapú extranet, de ha megvalósul véget ér a privát böngészés korszaka: mind azt mondják, hogy lehallgathatatlan, de elfelejtik említeni, hogy egy kvantumpár nem feltétlenül 2 tagból áll.