Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Betörtek a világ legnagyobb netszolgáltatójához

Atlantisz képe

A SwaggSec nevű hekkercsoport tagjai közleményük szerint betörtek a világ legnagyobb internetszolgáltatójának számító China Telecomhoz. A Twitteren bejelentett és a Pastebinen közzétett jelentés szerint a 900 adminisztrátori, vagyis rendszergazdai felhasználó nevét és jelszavát pont olyan könnyű volt megszerezni, mint azt a csapat tagjai előre sejtették. „A China Telecom SQL szervereinek feldolgozási kapacitása kirívóan alacsony, mi meg türelmetlenek vagyunk, ezért nagyjából egy hónap után leálltunk a letöltéssel" – áll a közleményben, ami szerint az akció során többször túl is terhelték a szervereket. A SwaggSec-tagok szerint ennek ellenére az üzemeltetők egészen addig semmit sem vettek észre a behatolásból, amíg a csoport egy SwaggSec aláírással ellátott üzenetet nem hagyott nekik. Az ellopott bejelentkezési adatokat bárki letölheti a Piratebayről.

A támadás felfedezését követően a China Telecom elköltöztette a szervereket, de hivatalos közleményben nem ismerte el az esetet, és a SwaggSec szerint a jelszavakat sem változtatták meg. „Akármelyik pillanatban visszaléphetnénk és lenullázhatnánk a rendszereiket, ezzel előfizetők millióit vágva el a telekommunikációtól" – írja a hekkercsoport közleményében.

A SwaggSec ezzel egy időben a Warner Bros. cégcsoport belső rendszerét is sikerrel támadta. A csoport szerint elképesztő, hogy bár megtalálták a Warner IT-osztályának elemzését a saját szervereik és az üzemeltetett weboldalak sérülékenységéről, a szakemberek a dokumentáláson kívül semmit sem tettek a súlyos biztonsági rések elhárítása érdekében.

A SwaggSec (vagy Swagg Security) csoport még idén februárban szerzett nevet magának azzal, hogy behatolt az egyes jelentések szerint a munkások életkörülményeivel nem sokat foglalkozó Foxconn szervereire és felhasználóneveket, jelszavakat illetve személyes adatokat loptak el. A mostani eseményeket sem a China Telecom, sem a Warner nem kommentálta.

Index
2012. június 4., hétfő 10:40

http://index.hu/tech/2012/06/04/betortek_a_vilag_legnagyobb_netszolgalta...

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
SwaggSec

A világ legnagyobb nettszolgáltatójánál ezek szerint hozzáértő szakemberek dolgoznak , és ha jól veszem ki akkor a cél a hibákra való figyelem felhívás bár az hogy a megszerzett adatokat közzétették és elérhetővé némiképp aláássa ezt a feltételezésem .

Próbáltam rákeresni de nem sok infót találtam azaz semmit a SwaggSec csoportról .

Devil képe
Devil
Offline
Kezdet: 2011-07-02
swaggsec

Nagyon sok mindent tett ellene a telekommunikációs cég, simán el költöztette a szervereket! Ezzel azt hiszik, hogy meg lett oldva minden?
Az ilyen "támadásokat" már ha ezt lehet annak nevezni nem rossz!
Közzétették az adatokat , ezzel csak nyomatékosítani szerettek volna azon, hogy jó lenne csinálni valamit, ha már észre sem vették a feltörést !

erdeikutya képe
erdeikutya
Offline
Kezdet: 2012-01-05
re SwaggSec

[quote=Atlantisz]...
Próbáltam rákeresni de nem sok infót találtam azaz semmit a SwaggSec csoportról .[/quote]

harman vagyunk benne: en, a Gyula, meg az Otto, a Toth Otto... ja nem, negyen, mert meg a Bela... :-D
nevunk a Swagg ( Schwager - sogor - mivel sogorok vagyunk ) es a Sec ( sect - pezsgo - mivel iszakosak is vagyunk ) szavakbol ered. Csak jobban hangzik a SwaggSec mint az IszakosSogorok... Hukkk...