Partnereink

erotikashow
algazona
Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd azokat: Ingyenes fiók létrehozása
Partnerünk oldalán további filmek és sorozatok adatlapjait, előzeteseit és posztereit találod! Ne hagyd hát ki: https://www.sfilm.hu

Az Európai Parlament elfogadta az új szerzői jogi irányelvet


9 hozzászólás / 0 új
Utolsó bejegyzés
Dark Angel képe
Online
some_text
FelhasználóTagMániákus FórumozóMesterLegendaSegítőPublikátorModerátorokAdminisztrátorTulajdonos
Kezdet: 2009-06-03
Bejegyzések: 1460
Az Európai Parlament elfogadta az új szerzői jogi irányelvet

Az Európai Parlament elfogadta az új szerzői jogi irányelvet. Ez magában foglalja a széles körben vitatott 13. és 11. cikkelyt is.

 

Julia Reda, a “kalózpárt” képviselője úgy véli, hogy ez “az internet szabadságának sötét napja”, de sok szerzői jogtulajdonos elégedett az eredménnyel.

2016-ban az Európai Bizottság először jelentette be az uniós szerzői jogi törvény korszerűsítésére irányuló terveit.

Kezdetben ezek a próbálkozások kevés figyelmet kaptak, de ez az elmúlt évben drasztikusan megváltozott.

Eddig minden hasonló tervezetet visszadobtak, de a jelenlegi módosított változatot 348 igen és 274 nem arányában elfogadták.

Most az eu tagállamain a sor. Tehát a küzdelem még nem ért véget, minden ország tovább folytatja egyéniben.

A 11. és a 13. cikkely (ami jelenleg 17) ami a tervezet kezdetétől rendkívül vitatottak voltak. Így mi is csupán ezekre térnénk ki bővebben.

A 11. cikkely amit gúnyosan linkadónak neveznek, elsősorban azokat a hírportálokat “védi” meg, melyek tartalmából más nagy cégek hasznot húznak. Ez legjobban a Google, a Facebook, és a Twitter oldalakat érinti, hiszen ők a legnagyobb tartalommegosztó oldalak.

Külön érdekesség, hogy a már említett híroldalak nagyban függenek ezektől az oldalaktól, hiszen a forgalmuk jelentős része az ott megosztott linkekből származik. Így viszont kérdésessé válik, hogy ez valóban profitot fog-e termelni.

Hiszen google már korábban jelezte, hogyha meg szavazzák a tervezetet akkor inkább megszünteti a google news szolgáltatását Európában mintsem fizetne. A YouTube szintén az öreg kontinens elhagyását helyezte kilátásba.

A 13. cikkely (ami jelenleg 17) számos profitorientált internetes platformot kötelez arra, hogy engedélyt kérjen a szerzői jogok tulajdonosaitól az olyan tartalmakért, melyek az adott webhelyen megtalálhatóak.

Ha ez nem lehetséges, gondoskodniuk kell arról, hogy a jogsértő tartalmat el lehessen távolítani, és ne lehessen újra feltölteni.

Sokan nem mernek erről beszélni, de lényegében ez a rész az ami a legjobban kihatással lehet a torrent oldalak világára, hiszen most már nem jelent kiskaput a “tulajdonosok nem vállalnak felelősséget az oldal tartalmáért” című szöveg. Ezentúl minden feltöltött, jogvédett anyagért a tulajdonost terheli a felelősség.

Mivel a torrent máig elég vitatott tevékenység ami még mindig csupán egy “szűk” réteg szórakozása, így nem meglepő, hogy a nagy hírportálok nem nagyon foglalkoznak a torrent oldalakat érintő kérdésekkel.

Szerencsétekre mi olyan kivételes helyzetben vagyunk, hogy kapcsolatban állunk velük, így módunkban állt kicsit a torrentezésre kihegyezni a cikket.

Több nagyobb torrent oldalt is kérdeztünk a tervezet kapcsán, és sokan úgy gondolják, hogy a megoldás az európai unión kívüli szerver jelentheti. Tehát a hazai torrent oldalak se hajlandóak harc nélkül megadni magukat.

De ne szaladjunk még ennyire előre. Ami a legfontosabb, hogy ez bizony most történik. Most még alakíthatjuk a dolgokat. Osszátok meg minél többen.

A cikk még bővülni, formálódni fog, hiszen mint írtam, ez most történik. Érdemes hát néha vissza nézni.

 

Forrás: https://www.torrentek.org/2019/03/27/az-europai-parlament-elfogadja-a-szerzoi-jogi-iranyelvet/

Megköszönték:

Assain képe
Assain (nem ellenőrzött)
Lobbisták? Az internet

Lobbisták? Az internet szabadsága nagyon is fontos. Ez az utolsó hely ahol még létezik demokrácia.


Assain képe
akoska (nem ellenőrzött)
Ez a kiadok bulia. Hisztit

Ez a kiadok bulia. Hisztit meg a mamutcégek lobbistái csinálnak belőle. Ha az USA nem tudott gátat szabni a torrentezésnek akkor majd pont az eu fog. Laughing out loud Ne vicceljünk már.


Assain képe
asiamefdj (nem ellenőrzött)
vasembör

A sajtónak nem árt ha kicsit kontrolálva vannak. Ami manapság folyik az amúgy se újságírás.


Assain képe
drejfuszz (nem ellenőrzött)
russian sex dating

Szabad internet? Szabad sajtó sincs már.


Assain képe
giagia (nem ellenőrzött)
Szerintem nagyon is aggasztó

Szerintem nagyon is aggasztó az, hogy már a szabad internet is szúrja a szemüket.


Assain képe
vadonagyon (nem ellenőrzött)
Szerintem meg ez egy újabb

Szerintem meg ez egy újabb trükk aminek a segítségével olyan törványeket csusztassanak be amiket egyébként a közvélemény nem hagyna.


Assain képe
sirhanry (nem ellenőrzött)
Szerintem kicsit túl van

Szerintem kicsit túl van lehegve ez a dolog. A google meg a többi másokon gazdakszik meg és nagyon nem kívánnak ezen változtatni.


Assain képe
wulff22 (nem ellenőrzött)
Kemény, hogy mindig a torrent

Kemény, hogy mindig a torrent oldalakat baxogatják közbe meg az ilyen mamut cégek mint a google ugyan azt csinálják.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

Nyelvek

Stílus Választó