Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

Az Anonymous rosszabb, mint az al-Kaida

Atlantisz képe

Az FBI igazgatója kifejtette aggodalmait és félelmeit a kiberbűnözéssel kapcsolatban.

A múlt heti San Franciscó-i RSA biztonsági konferencián az FBI igazgatója, Robert Mueller kijelentette, hogy a kiberbűnözést a terrorizmussal egyenrangú veszélyként kell felfogni. Mint kifejtette, a hackertámadások a közeljövőben az egyik legnagyobb veszélyforrást jelenthetik az Egyesült Államokra nézve, különös tekintettel arra, hogy az al-Kaidához hasonló terrorszervezetek egyre fejlettebb technológiával rendelkeznek. Az igazgató emellett kiemelte az iránti aggodalmát is, hogy a különböző külföldi szervezett bűnözői csoportok digitális kémkedésre is használhatják a világhálóban rejlő lehetőségeket.

Az FBI igazgatója olyan törvény elfogadását szorgalmazza, amely kötelezné a magáncégeket, hogy működjenek együtt a Szövetségi Nyomozóirodával, és hozzák nyilvánosságra az ellenük elkövetett támadásokra vonatkozó információka mind fogyasztóik, mind a hasonló esetekre szakosodó rendvédelmi szervek számára. Muller kijelentette: „Kétféle cég van jelenleg: az egyiket már feltörték a hackerek, a másikat csak fogják.”

A péntekenként a nyomozóiroda ellen FuckFBIFriday címszóval kampányoló Anonymous a Twitteren a következőképpen reagált az elmondottakra: „So according to the FBI's new logic, hacking a company is WORSE than an event like 9/11, which resulted in 1000s of deaths?” („Az FBI logikája szerint meghackelni egy céget rosszabb, mint szeptember 11-ei terrortámadás, amely több ezer áldozatot követelt?”)

Írta: Német Dániel | 2012-03-06 09:09 | Forrás: IT café

http://itcafe.hu/hir/fbi_anonymous_al-kaida_terrorizmus.html

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Nem egy a kető .

Igen a kiberbűnözés jelen van és egyre nagyobb teret hódít de nem húznék párhuzamot az al-Kaida és mondjuk az Anonymous csoporttal,az új törvény amit elakarnak fogadtatni csak legalizálná a nyomozóhivatalok kémkedését amit nem ma kezdtek .