október 2011

Torrentek.info Chatszoba

Sziasztok! Elindult a torrentek.info hivatalos chatszobája. A menün a chat fülre kattintva, vagy a http://torrentek.info/irc címen érhető el, mostantól vendégek számára is (nem regisztrációhoz kötött). Használjátok minél többen!

266 milliárdos kártérítést követelnek egy orosz torrentoldal gazdáitól

Hamarosan bíróság elé áll az orosz Interfilm torrentoldal két üzemeltetője, Andrej és Natalija Lopukov, vagy ahogy filmkalóz körökben ismerték őket, Ripper és Piratka. Az orosz és nemzetközi filmstúdiókat képviselő vád szerint a premierfilmek kézikamerával felvett verzióira specializálódott oldal 38 milliárd rubel (266 milliárd forint) kárt okozott a stúdióknak.

Gyermekpornóoldalakat ütött ki az Anonymous

Az új kampány célja a pedofil tartalmakkal való kereskedés letörése, az aktivisták megkeresik a láthatatlan weben tartalmakat kínálók szolgáltatóit.

A korábban szinte folyamatosan a hírekben szereplő, ám az utóbbi időben kissé háttérbe vonuló mozgalom, az Anonymous a múlt héten újra hallatott magáról, amikor egy új akciósorozatról, az Operation Darknetről tettek bejelentéseket szokásos fórumukon, a Pastebinen.

Három warezszervert kapcsolt le a NAV.

Az adóhatóság megerősítette, hogy a magyar szinkronokat szállító CiNEDUB csapat tagjait is elkapták.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) másfél héttel ezelőtt számolt be egy nagyszabású razziáról, melynek során a pénzügyi nyomozók egy jelentős magyarországi kalózszerverközpontot számoltak fel. Az adóhatóság közleménye a legnagyobb hazai warezközpont és egy azzal kapcsolatban álló ún. releasercsoport bukásáról beszélt, de nem nevesítette a lekapcsolt oldalakat, és azt sem részletezte, hogy a nyomozás során hogyan került a képbe a friss mozifilmekhez magyar szinkront szállító CiNEDUB csapat.

Avengers – A Bosszúállók

Hogyan lopjunk felhőkarcolót

Egy hónap múlva, 2011. november 10-én kezdik el vetíteni a magyar mozik a Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck és Matthew Broderick főszereplésével készült Hogyan lopjunk felhőkarcolót /Tower Heist/ bűnügyi vígjátékot, egy újabb előzetes érkezett hozzá.

Egy pert megúszott a BitTorrent

Felhasználók miliói lélegezhettek fel hétfőn: a népszerű μTorrent és BitTorrent klienseket fejlesztő BitTorrent Inc. ellen indított szabadalmi perben ejtették a vádakat. A felperes Tranz-Send Broadcasting Network önként elállt az ügy lefolytatásától, amelyet eredetileg egy fájlmegosztáshoz kapcsolódó szabadalom állítólagos megsértése miatt indítottak.

Válogatott gyilkosok (Killer Elite)

Válogatott gyilkosok
(Killer Elite, 2011)

Bemutató (USA): 2011. szeptember 13.
Magyar cím: Válogatott gyilkosok
Magyar bemutató: 2011. november 24.
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Akció, Thriller
Rendező: Gary McKendry
Forgatókönyvíró: Gary McKendry, Matt Sherring
Szereplők: Jason Statham, Clive Owen, Robert De Niro, Yvonne Strahovski, Dominic Purcell, Aden Young, Ben Mendelsohn
Filmstúdió: Open Road Films

Amerika lenyomta a világ torkán a saját szerzői jogát

Öt éve kezdtek el róla a fejlett nyugati országok tárgyalni a legnagyobb titokban, többször kiszivárogtak a félkész verziói (rendszeresen botrányokat kavarva), most pedig elkészült, és az első országok képviselői már alá is írták az Anti-Counterfeit Trade Act nemzetközi szerződést.

Az online kalózkodás visszaszorítására, az illegális szoftverkereskedelem, és a szerzői és szabadalmi jogok megsértéséből származó károk megelőzésére készült egyezménnyel gyakorlatilag az amerikai szabályozást veszik át az aláíró országok.

Magyar filmkalózokat kapcsolt le az adóhivatal

A pénzügyi nyomozók kiiktatták a legnagyobb magyar kalózszerverközpontot; a működtetők ellen nyomozás indult, a bűnözői csoport két irányítója előzetes letartóztatásban van - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.