július 2011

Könyörgöm, akasszuk fel!

Könyörgöm, akasszuk fel!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy iszonyatos blamázs lesz a francia kalózellenes törvény gyakorlati alkalmazása.

Az utorrentemből eltűnt az összes adat

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A mai nap bekapcsoltam a gépem és látom, hogy az utorrentemből eltűnt az összes adat.Egyetlen letöltésem sincs meg. Sem elkezdett sem seedelt. Természetesen a letöltött anyag meg van, a megfelelő könyvtárban. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet visszaállítani? Mert seed kötelezettségem van.

A kalózok többet költenek filmekre

Korábbi kutatások már többször kimutatták, hogy aki rendszeresen tölt le zenét az internetről, illegális forrásból, az az átlagnál többet költ zenevásárlásra.

Kitört az olasz torrentháború

Olaszországban április 21 óta elérhetetlen az egyik legnépszerűbb torrentkereső, a Btjunkie.org, ekkor lépett hatályba Gian Giacomo Pilia cagliari helyettes ügyész tiltó határozata, ami az ország internetszolgáltatóit kötelezte a weboldal blokkolására.

Music Torrent Tracker(általános)

A music torrent tracker oldal topicja. Szabad eszmecsere a music torrent tracker mindenről, ami kapcsolható a music torrent trackerhez! A music torrent tracker meghívó kéregetés tiltott!

Az oldal címe: http://musictt.com/

Az érme másik fele: Harry Potter itthon is rekordot döntött

A Harry Potter és a Halál ereklyéi második részének nyitóhétvé;géje itthon is rekordnak számít: 178,1 millió forintos bevétellel lett első a befejező Potter-rész, maga mögé utasítva a több mint hat éve rekordtartó Star Wars III - A Sith-ek bosszúja

18 millió felhasználót követtek a fájlcsere gyanúja alapján – eredmény nélkül

18 millió felhasználót követtek a fájlcsere gyanúja alapján – eredmény nélkül.

Úgy tűnik, a fájlcsere elterjedtsége és a felhasználók hozzáállása miatt gyakorlatilag hatástalan és eredménytelen a francia kalózellenes törvény.

PornBay & Bizarr (általános)

A PornBay & Bizarr torrent oldal topicja. Szabad eszmecsere a PornBay & Bizarr torrent oldaról! A PornBay & Bizarr meghívó kéregetés tiltott!

Oldal indulása Bizarr - 2009
Pornbay - 2010
PornBay & Bizarr - 2011-06-30

http://pornbay.hu/

Ha nem érjük el a torrentezőt, akkor majd megteszi a szolgáltató....

Az Egyesült Államokban is a francia példát követik, némi átalakítással: új figyelmeztetési és korlátozási rendszert fogadtak el a szolgáltatók.

Habár jórészt amerikai belügynek számít, mégis érdemes kiemelt figyelmet fordítani arra a kalózkodással kapcsolatos megállapodásra, melynek érintettjei az USA internetszolgáltatói, ugyanis az illegális letöltésekkel kapcsolatos fő trendeket az Európai Unió tagországai mellett az Egyesült Államok határozza meg.

A régi rendszer nem elégíti ki a jogtulajdonosokat

Ericsson: a fájlmegosztás nem a probléma, hanem egy tünet

Ericsson: a fájlmegosztás nem a probléma, hanem egy tünet.

A svéd óriáscég, az Ericsson egészen másképpen látja a fájlmegosztást, mint ahogyan az a szórakoztatóipar szeme előtt lebeg. Szerintük a kalózok közel sem tolvajok, akik egyáltalán nem akarnak fizetni a digitális tartalmakért, sokkal inkább a szerzői jogok helytelen használatában látják a probléma – kalózkodás – kiváltó okát. Olvasható Rene Summer, az Ericsson Kormányzati és Ipari Kapcsolatok igazgatójának cikkében.