Amerika nem büntetheti a Megauploadot, Dotcom dühöng és igazságot követel

Devil képe

"Ez a Mega-akció a legmagasabb szintű politikai korrupció miatt jött létre, ami a hollywoodi jogvédők szélsőséges érdekeit szolgálja" - mondta a Megaupload alapítója.

A Megaupload ügyével foglalkozó Liam O'Grady bíró az elmúlt napokban arról értesítette az FBI-t, hogy a Megauploadot nem idézhetik be az amerikai bíróságra, emiatt pedig várhatóan tárgyalása sem lesz a fájlmegosztónak. O'Grady bíró úgy fogalmazott, hogy a Megaupload tulajdonképpen lóg a levegőben, és a véleménye szerint ebben az ügyben soha nem lesz tárgyalás. Mindez egy eljárási hiba miatt történhetett meg, ugyanis míg Amerika joghatóságának a hatásköre a külföldi személyekre kiterjed, addig a cégekre nem (a Megaupload pedig hong kongi vállalat).


Azt senki sem tudja, hogyan történhetett effajta eljárási hiba, azonban ez nem az első, hiszen mint kiderült, Kim Dotcom vagyonát is jogellenesen foglalták le az ügy kirobbanásakor. A korábban tőzsdére lépésre készülő Megaupload teljesen elpusztult, most pedig O'Grady bíró szavai szerint úgy tűnik, soha nem kap tárgyalást. Az alapító Kim Dotcom dühöng, és komoly vádakat fogalmazott meg az Amerikai Egyesült Államok kormányával szemben. Vajon az egész összeesküvés-elmélet csak arra ment ki, hogy tönkretegyék a Megauploadot?

Kim Dotcom az alábbiakat nyilatkozta:
"Az amerikai kormány megszüntette a Megauploadot, a Megavideót és 10 másik alvállalkozást, köztük egy N1 Limited nevű céget, amely ruhákat tervezett.
Tönkretettek 220 állást. Mega-felhasználók milliói nem érik el a legális adataikat.
Nem engedik, hogy hozzáférjünk a bizonyítékokhoz, amelyek tisztáznának minket; nem engedik, hogy kifizessük az ügyvédeinket; nem engedik, hogy kiválasszuk a minket képviselő ügyvédeket, és esélyünk sincs egy tisztességes tárgyalásra.
Már így is tárgyalás nélkül ítéltek minket halálra, és még ha nem is találnak minket bűnösnek, az okozott károk jóvátehetetlenek.
Ez a Mega-akció a legmagasabb szintű politikai korrupció miatt jött létre, ami a hollywoodi jogvédők szélsőséges érdekeit szolgálja. A Megaupload egy újraválasztási előleggé vált.
Csupán idő kérdése, hogy az igazság kiderüljön. Már dolgozunk rajta, és nagy előrelépéseket tettünk." - zárta sorait Dotcom, a fájlmegosztó alapítója.

Szerző: Harangi László 2012. április 24
http://pcworld.hu/amerika-nem-buntetheti-a-megauploadot-dotcom-duhong-es...

Blogbejegyzések

Apophis
cs, 2012-04-26 15:53
Apophis képe

Amerika joghatóságának a hatásköre a külföldi személyekre kiterjed, addig a cégekre nem (a Megaupload pedig hong kongi vállalat)

És visszafelé vajon működik-e ? Mert én Dotcom helyében perelnék , nem kevés kárt okoztak neki .

kisspista
sze, 2012-04-25 17:39
kisspista képe

"összeesküvés-elmélet" - javítsátok ki összeesküvésre, mert a megaupload gyakorlatilag lett kinyírva nem elméletileg! Sőt bizonyítottak az eljárási hibák és a lobbi/korrupciós befolyás is!

stilusválasztó