Friss fórumtémák

Tartalom átvétel TORRENTEK.org - #1 Elit Fórum, Egyedi Hírek, Exkluzív Témák!
Minden ami a torrent oldalakkal kapcsolatos! Témák, hírek és meghívócsere
Frissítve: 33 perc 13 másodperc

Nemcsak a párja kérte meg a férfi kezét, másik fogadalom is történt

3 óra 40 perc
Egy férfit, Peter Daviest duplán leptek meg, ugyanis nem csak a barátnője,*Laura Curtis kérte meg a kezét, hanem annak lánya is kérte, hogy adoptálja őt, a nő úgy gondolta így különlegesebb lesz a legénykérés.
Az eseményt egy 19. századi toronyba szervezték, egy mezőgazdasági kiállítás alatt, a szervezők fel akarták a helyszínt használni valamire, olyan párt kerestek, akik ott jegyeznék el egymást. Curtis és Davies 10 éve alkot egy párt, de az utóbbi időszakot megnehezítette Curtis egészsége, aki egy műtétet követően csak mankóval képes járni.
A lufikkal dekorált helyszínen ott volt Curtis, Davies, közös gyerekük, a 9 éves Savanna és a 13 éves Madison. A nő megkérte partnere kezét, mire az igent mondott. Miután a gyűrű is az ujjára került, előlépett a nagyobbik lány, hogy megkérje, fogadja őt hivatalosan is örökbe. A férfi erre is igent mondott, és persze aztán a kisebbik lány sem maradhatott ki az ölelkezésből.
*Nagyon szerettük volna felhasználni a tornyot valami jóra a Yeovil Show alatt és ez után lehet, engedélyt fogunk kérni arra, hogy a jövőben esküvőket is tarthassunk ott.? mondta Sam Mackenzie Green, a kiállítás szervezője.

Kiemelt kép: YouTube, via Independent


Forrás

Szállítás közben elveszett egy 7 méteres Hold-installáció

3 óra 40 perc
Szállítás közben elveszett egy 7 méteres Hold-installáció. Luke Jerram A Hold múzeuma című alkotása útban egy ausztriai fesztiválra tűnt el.
A Holdat mintázó, 7 méter átmérőjű gömböt, amelyet a Zsolnay Fényfesztiválon június végén a magyar közönség is láthatott, Bristolban adták postára. A TNT futárszolgálat vizsgálja az ügyet.
A művész bosszantónak és felháborítónak nevezte az esetet, hozzátéve, hogy az elveszett Hold-installáció Európa-szerte számos nyári rendezvény programjában szerepelne. Bár Luke Jerram honlapja szerint egyszerre több Hold-replika is járja a világot, nincs belőle tartalék példány.
A Hold múzeuma című világító művészeti installációhoz – amely a Bristoli Egyetemmel és brit űrügynökséggel együttműködésben készült – a NASA különlegesen részletes égitestfotóit használta a művész, a belülről megvilágított, gömb formájú szobor minden centimétere öt kilométernek felel meg a Hold tényleges felszínéből.
A BBC kitér arra is, hogy Luke Jerram nemrégiben készült el a Földet ábrázoló hasonló installációjával. A szintén NASA-űrfelvételek felhasználásával készült alkotást a napokban mutatták be egy cheshire-i fesztiválon.


Forrás

Ma is utasokat szállít az egykori jugoszláv diktátor, Tito luxusvonata

3 óra 40 perc
A moszkvai igát 1948-ban lerázó, Jugoszláviát a szocialista Svájccá tevő, az 1956-os magyar forradalmat is támogató diktátor egyáltalán nem ódzkodott a méregdrága holmiktól és a határtalan luxustól: tökéletesen bizonyítja ezt az elképesztő méretű, drága öltönyökkel teli ruhatára és ékszergyűjteménye, melyeket nem ritkán néhány óránként váltogatott.
Hasonló viszonyt ápolt a közlekedéssel is: luxusautókból harmincöt éves elnöksége alatt 234 darabot használt, ezek harmada pedig saját személyes gyűjteményét képezte. A főként ajándékba kapott darabok sorsa ma is rendezetlen, egy részüket hadsereg gárdája tartja karban, mások pedig múzeumok féltett kincsei.
Nem a luxusautók voltak azonban Tito elsőszámú kedvencei, hiszen a néhány kilométeresnél hosszabb utakon inkább a vasutat részesítette előnyben.
Nem meglepő tehát, hogy ezen a téren is határtalan luxusra vágyott ? persze a maga módján. Így született meg 1959-re a Kék vonat, melyet Tito egészen 1980-ban bekövetkezett haláláig használt, kocsijaiban pedig II. Erzsébet angol királynő, Hailé Szelasszié etióp császár, a független India első miniszterelnöke, Dzsaváharlál Nehru, François Mitterrand és Charles de Gaulle francia elnökök, illetve Jasszer Arafat is megfordult.

Fotó: Orjen

A szocialista realizmus századfordulós eleganciával való találkozásából született kocsikban nem csak Tito saját irodája, hálószobája, fürdője, privát nappalija, több jókora tanács- és koferenciaterem, és felesége, Jovanka szobája kapott helyet, de természetesen büfékocsinak, bárnak és egy dohányzónak is jutott hely, a tereket pedig gyakran szakítják meg a korszak tökéletes lenyomatát őrző faintarziák és bársonnyal vagy selyemmel borított bútordarabok.Fotók:*Atlas Obscura*

A vonat nem csak Tito kényelmét szolgálta, de diplomáciai célokat is ellátott, hiszen a Szovjetunió és az Amerika vezette nyugati világ közt ingázó vezető életének jókora részét emésztette fel a két nagyhatalom közti egyensúlyozás, melynek eszköze volt a világok legmeghatározóbb szereplőivel való találkozás.
Az előbb a MÁV 424-es gőzmozdonyának*jugoszláv változataival, majd a nyugatnémet Krauss-Maffei ML 2200 C’C-jeivel húzott kocsik elé 1978-ban kerültek a ma is használt amerikai dízelmozdonyok*, melyek a szerb főváros, Belgrád és az Adriai-tenger partján fekvő montenegrói Bar közti közel ötszáz kilométeres vonalon húzzák a turistamágnesként működő szerelvényt.

A négy nyugatnémet Krauss-Maffei egyike Belgrád közelében / fotó: Trains Today

A tizenkét órás, a szerb síkságokon és a montenegrói hegyeken átvezető, négyszázharmincöt hidat és ötvennégy alagutat magában foglaló út során maximum száztíz ember élvezheti az egykor csak Jugoszlávia vezetőjének, feleségének és vendégeinek kijáró luxust, amiről ma, hatvan évvel később sokkal előbb jut eszünkbe egy B-kategóriás kémfilm, mint egy ötcsillagos hotel.
A teljes vonat ezen a tízperces videón járható be:

Az Atlas Obscura*nyomán

Forrás

Kuba az alkotmányban nyit utat az azonos neműek házassága előtt

3 óra 40 perc
Az új kubai alkotmány megnyitná az utat az azonos neműek házassága előtt – közölte szombaton Homero Acosta, a kubai államtanács titkára az alkotmánytervezet parlamenti beterjesztésekor és a dokumentumról szóló vita megkezdésekor. Előtte a törvényhozás plenáris ülésén megerősítették az új kormányt.
Kuba kommunista, egyúttal férfidomináns társadalmában az 1959-es forradalom után üldözték a homoszexuálisokat, sokukat kényszermunkatáborba zárták. Fidel Castro később bocsánatot kért az intézményes homofóbiáért. Részben Castro unokahúgának, Mariela Castrónak a közbenjárására pedig az utóbbi évtizedben az ország nagy utat tett meg a melegek jogainak érvényesítése terén. De az azonos neműek házasságának elismeréséig még nem jutottak el.
Az új alkotmányban már két személy – nem pedig egy nő és egy férfi – egyesüléseként határoznák meg a házasságot. Acosta szerint ez megerősíti az emberek egyenlőségének és az igazságosságnak az elvét. Hozzátette, hogy az alkotmány népszavazás általi jóváhagyása után még törvénymódosításokra lesz szükség a melegházasság lehetővé tételéhez.
Kuba lépése beleillik abba a latin-amerikai tendenciába, hogy az egyházak tiltakozása ellenére egyre több országban engedélyezik az azonos neműek házasságát – állapította meg a Reuters hírügynökség. Így volt ez Argentínában, Brazíliában, Kolumbiában, Uruguayban és Mexikó egyes részein. Kubában is öt protestáns egyház közös nyilatkozatot adott ki júniusban, amelyben kijelentették, hogy a Biblia szerint házasságot kizárólag egy nő és egy férfi köthet.
A parlamenti vita várhatóan három napig tart, és ha a képviselők elfogadják az alkotmánytervezetet, akkor azt népszavazásra bocsájtják. A referendum időpontját még nem tették közzé, de a várakozások szerint még az év végéig megtartják.
A szigetország jelenlegi alkotmányát 1976-ban fogadták el a 2016-ban elhunyt Fidel Castro kubai vezető elnöksége idején. (MTI)


Forrás

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

3 óra 40 perc
Az 1355-ös évben Giovanni Boccaccio még így, több mint 660 év távolából is vérfagyasztó sorokat vetett papírra. Az 1340-es évek végétől Európán végigsöprő, mai tudósok szerint minden bizonnyal a Yersinia pestis baktérium által okozott hatalmas járvány miatt ?mindenféle aggodalom meg képzelődés támadt azokban, kik életben maradtak, és szinte valamennyien ? írja Boccaccio ? egyetlen rideg célt szögeztek maguk elé: irtózattal elkerülni a betegeket s minden ő dolgaikat?. (Boccaccio: Dekameron, Első nap. Révay József fordítása.)
Ám amit a következőkben előad, még ennél is szörnyűségesebb:
?e borzalom nyomán oly irtózat támadott a férfiak és nők lelkében, hogy a testvér elhagyta testvérét, a nagybácsi unokaöccsét, a nővér a bátyját, gyakran a feleség a férjét (ami főbenjáró dolog és szinte hihetetlen)??És ha ez nem lenne elég:
az atyák és anyák a gyermekeiket irtóztak meglátogatni és ápolni, mintha nem is tulajdon gyermekeik lettek volna.Szélsőséges öngyűlölet

Az 1347-től körülbelül 1351-ig a kontinensen végigviharzó ?fekete halál? által gerjesztett kétségbeesés minden korábbit felülmúlt és nem ismert mértéket. Az újra meg újra kitörő járványban vesztette életét az európaiak közel egyharmada. Pusztítása olyan hatalmas volt, hogy becslések szerint legalább 200 évbe telt, hogy a világ újra elérje azt a népességszámot, amit az 1340-es évek elején.
És ez nem csupán fizikai, de pszichológiai csapást is mért Európa lakosságára. A ?fekete halált? átvészelők szélsőséges traumán mentek keresztül, nem csoda hát, ha szélsőségesen is reagáltak:
az öngyűlölet és az erőszak újabb és újabb hullámával.
Egymás és önmaguk ellen fordultak

Az 1348-as év végére már tele voltak az utak mezítlábas flagellánsokkal, akik a krisztusi passióra emlékezve önmagukat korbácsolták. Heinrich von Herford német krónikás, dominikánus szerzetes leírta, milyen korbácsot használtak: marhák ösztökélésére használt botból ágaztak ki a szíjak, amelyekbe kettő-négy vasdarabot csomóztak; amikor meztelen hátukat ostorozták, az oly mélyen mart a húsukba, hogy a vér az ?alsóbb fertályukig? lecsurgott.
Flagellánsok 1349-ben (Wikipedia) Ennél halálosabb fenyegetést jelentett a kisebbségek elleni erőszak. A zsidókat egy sor bűnnel vádolták, kezdve az élelemkészlet megfertőzésével egészen ?a kereszténység elpusztítására békákat és pókokat olajba és sajtba vegyítő? főzetek készítéséig. Az ilyen vádakat gyakorta követték pogromok ? a német, osztrák és más közép-európai archívumokból gondosan összeállított Germania Judaica könyvtár tanúbizonysága szerint
a ?fekete halál? idején legalább 235 zsidó közösséget irtottak ki.
Haldokló szeretteiket is elhagyták

Ha közelebbi pillantást vetünk a korabeli krónikák lapjaira, még egy nyugtalanító és az előbbieknél is elterjedtebb pszichológiai válaszreakciót látunk eluralkodni, olyat, ami gyökerestül megrázta a társadalmat, sőt az egyes családokat. Krakkótól Dublinig, Szicíliától Skóciáig a járvány által még el nem ért emberek olyan rettegésben éltek attól, hogy rájuk is lesújt a kór, hogy otthonukat és haldokló szeretteiket elhagyva mentették az irhájukat.
Amint a kór partra tette a lábát a szicíliai Messinában 1347 októberében, egy szerzetes, Michele da Piazza így tudósított:
?Se papok, se fiak, atyák vagy egyéb rokonok nem mertek belépni [hogy eltemessék a holtakat]?,s az élők semmiképp nem merészkedtek a halottak házaiba,
?még javaik és pénzük összeszedése miatt se?.Boccaccio leírásánál hosszabban és hasonló ellenszenvvel értekezett a jelenségről Marchionne di Coppo Stefani firenzei krónikás. Elregélte, hogy a szeretteik által elhagyott szenvedők közül sokan ?gyónás és egyéb szentségek nélkül? távoztak, mások meg egyszerűen éhen haltak, mert ?senki nem vitt nekik eledelt?. Stefani a kegyetlen csalárdság jeleneteit is beleszőtte cserbenhagyásról szóló történeteibe:
az egészségesek azt mondták gyengélkedő szeretteiknek, ?elugrom a doktorért?, majd étel, ital, orvosság hátrahagyása nélkül bezárták maguk mögött az ajtót, és vissza se néztek.
Pestisdoktor Paul Fürst metszetén (Wikipedia) Elbeszélni is borzalmas

A ?fekete halál? legfontosabb firenzei krónikása, Matteo Villani megkockáztatta: ha a város polgárai nem hagyták volna ilyen nagy számban magukra a betegeket, alacsonyabban tarthatták volna a halálozási arányt. Akik elmenekültek, érvelt, sárba tiporták a keresztény tanokat, s úgy viselkedtek, mint a hitetlenek. Neubergi Mátyás német krónikás, aki pár sorral korábban egész zsidó közösségek élve elégetéséről tudósít, erről így fogalmazott:
?túl borzalmas egyáltalán leírni vagy elbeszélni?.A beszámolók szerzőinek haragját azonban nem egyedül a hozzátartozóikat hátrahagyó túlélők vívták ki. Számos más író mellett Boccaccio is elborzadt az orvosok, jegyzők, sírásók tömeges menekülésén, s ostorozta a sorsüldözöttek számára igen fontos szolgáltatások tudatos elmulasztását.
A ?fekete halál? cserbenhagyásról szóló látomásai közül az egyik legszemléletesebb Gabrielle de? Mussis piacenzai jogászé.
?Irgalmazz, irgalmazz, barátom ? esdekel egy megfertőződött beteg. ? Legalább mondj valamit, most, hogy Isten karja lesújtott reám. Ó, atyám, miért hagytál el engem? Elfeledted tán, hogy gyermeked vagyok? Anyám, hová tűntél? Miért vagy ily kegyetlen, holott tegnap még gyöngéd valál? Csecseden neveltél, s kilenc hónapig hordoztál méhedben.?Igaz vagy hamis?

A korszakkal foglalkozó legtöbb történész általában kevés figyelmet fordít az elhagyatottakról szóló sztorikra, s de? Mussis szavai ennek okára is rávilágítanak: szinte bizonyos, hogy költötte azokat. Számos tudós egyszerűen nem hiszi, hogy e történeteknek valós alapjuk lenne, figyelmen kívül is hagyják őket, mint irodalmi eszközöket, melyek egyetlen célja, hogy felerősítsék a járvány szörnyűségeit. Mi több ? mondják ők ?, e beszámolók gyakran egyetlen, kétes tényeket sorakoztató forrásra vezethetők vissza, s egyik országtól vándoroltak a másikig.
De kiállja-e ez az elmélet az alapos vizsgálatot? Vajon az osztódással szaporodó elhagyás-történetek tényleg az Európa-szerte ipari méretekben terjesztett hamis hírek minősített esetei?
A nyomtatott sajtó előtti korban egyszerűen lehetetlen, hogy e történetek ezer kilométereket tegyenek meg ? gyakran alig néhány nap alatt ? s Európa legtávolabbi pontjain bukkanjanak fel, a horvát tengerparttól Párizs szívéig. És ha csupán irodalmi eszközök voltak, melyeket a drámai hatás érdekében másoltak és öntöttek mázként a járványról szóló beszámolókra, mi az oka annak, hogy olyan változatosak?

A Storie Pistoresi, a toszkán Pistoia krónikájának névtelen szerzője és a cremonai apát által írt évkönyvek amellett tanúskodnak, hogy a rokonok hátrahagyása a fertőző tüdőbetegség idején volt a legmegszokottabb. Ennek ellentmondva Rimini krónikása, Matteo Villani szerint a bubópestis első jelére futott, ki merre látott. E jelentős eltérések aligha arra utalnak, hogy a krónikások szolgai módon másolták volna egymást.
Változó idők

Van még egy ok, ami miatt joggal gyaníthatjuk, az elhagyásokról szóló történetek a történelmi tények talajában gyökereznek, mégpedig az, hogy 1348 után gyakorlatilag eltűnnek. Az 1347?1351 között tomboló ?fekete halállal? ellentétben a 18. század végéig keletkező több száz, sőt több ezer járványleírásban szinte nyoma sincs ehhez hasonló sztoriknak.
Padova krónikásai, a Gatarik beszámolnak egy a városukat 1405-ben megtámadó ?bősz járványról?. Háborúskodás miatt a környéken gyenge volt a termés és kevés az élelem, s a parasztok mind Padovába menekültek. A túlzsúfoltság, a romló higiénia miatt felütötte fejét a pestis, amely két-három napon belül tömegesen okozott haláleseteket. A Gatarik az ilyenkor elkerülhetetlen tömeges temetéseket így írták le:
?Minden egyes nap óriási gödröt ástak a templomkertben, mindegyikbe 2-300 embert hánytak egymásra apránként, s porral fedték őket. S ezek mind polgárok voltak? Némelyek atyjukat vállukra emelve vitték a sírig; mások a fiukat tartották karjukban; férjek, feleségükkel; feleségek, férjükkel; fivérek és nővérek, olyan gyötrődéssel, rikoltozással, embertelen sírással, hogy az a mennyországig elhatolhatott.?Az 1348-as beszámolókkal ellentétben a 1405-ös járvány Gatari-féle leírása nem tartalmaz családokat szétszakító cserbenhagyást, s nem említ kötelességüket megtagadó orvosokat, jegyzőket és papokat.
Ha a menekülésekről, elhanyagolt hivatásról beszámoló szövegek a tényeket mellőző szóvirágok voltak csupán, vajon miért nem fordultak elő 1348 után? A válasz alighanem abban keresendő, hogy átalakult a járványban megbetegedőkre vonatkozó társadalmi attitűd.
Míg a ?fekete halál? szétszakította a közösségeket ? kihúzva annak talpkövét, a családot ?, a későbbi járványok a városfalakat, pártviszályokat, rétegeket és nemeket átívelő összetartásról tanúskodtak. Jól látható ez az 1399?1400-as halálos járványban, amikor elindult a Bianchi békemozgalom: a legkülönbözőbb társadalmi hátterű férfiak, nők, gyerekek és klerikusok járták be Közép- és Észak-Itália tájait, hogy elítéljék a széthúzást és erőszakot, sőt még a szomszédok közötti tyúkpöröket is.
A teljes cikk a BBC History magazin 2018. júliusi számában olvasható.
Illusztráció: Pieter Brueghel the Elder:*A halál diadala*(1562 körül)/Wikipedia


Forrás

Az űrből adott duettet egy asztronauta a Kraftwerk koncertjén

3 óra 40 perc
A Németországban csak Astro Alexként emlegetett űrhajós június eleje óta tartózkodik az űrállomáson, amelynek parancsnokságát is átveszi majd – első németként – októberben.
A Nemzetközi Űrállomás egy embergép ? a legkomplexebb és legértékesebb gépezet, amelyet az ember eddig épített? mondta a Kraftwerk Die Mensch-Maschine című albumára utalva a koncert hétezres közönségének az űrhajós, majd egy külön erre programozott tablet segítségével Ralf Hütterrel, a Kraftwerk alapítójával együtt adta elő a Spacelab*című számot.
A meglepett rajongóktól Alexander Gerst a ?Jó éjt Föld!? szavakkal búcsúzott a pénteki koncerten, amelyet a stuttgarti Jazzopen fesztivál keretében adott a kultikus német zenekar*? írja az MTI.
Gerst nem az első űrzenész, Chris Hadfield kanadai űrhajós a Barenaked Ladies zenekarral adott duettet 2013-ban a Nemzetközi Űrállomásról, ahol rögzítette David Bowie Space Oddity című számát is. Ron McNair amerikai űrhajós pedig egy Jean Michel Jarre-ral közös projekt részeként azt tervezte, hogy Föld körüli pályán keringve vesz fel egy szaxofonszólót a tragédiával végződő 1986-os Challenger-küldetés során.
Borítókép: Getty Images


Forrás

György herceg szülinapi fotója mindent visz

3 óra 40 perc
Kate Middelton és Vilmos herceg legidősebb gyermeke, György herceg ma töltötte be az ötödik életévét, amit*a családjával ünnepel éppen a Karibi-térségben.
A szokásokhoz híven a palota ma egy új hivatalos fotót adott közzé az ünnepeltről, amelyen elbűvölően aranyosan mosolyog. A képet július 9-én készítette*Matt Porteous fotós, közvetlenül Lajos herceg keresztelője után.
György herceg egyébként a születésnapja alkalmából egy különleges ajándékot is kap: egy ritka 5 fontos érmét adnak ki, ami Szent Györgyöt és a sárkányt ábrázolja új kiadásban.
The Duke and Duchess of Cambridge are very pleased to share a new photograph of Prince George to mark His Royal Highness…
Közzétette: The Royal Family ? 2018. július 21., szombat (Kiemelt kép: Richard Pohle – WPA Pool/Getty)


Forrás

45 perc foci is elég volt a címvédő MOL Vidi-nek a Kisvárda ellen

szo, 2018-07-21 16:07
A bajnoki címvédő MOL Vidi az újonc, magyar játékosokat alig, ukránokat viszont előszeretettel foglalkoztató újoncot, a Kisvárdát fogadta a Pancho Arénában, Felcsúton.
Az már az első percekben kiderült, hogy a vendégeknek esélye sem lesz, a 12. percben már ki is büntetőhöz is jutott a Vidi, a Várda pedig emberhátrányba került. A tizenegyest végül nem sikerült értékesíteni, ám két perccel később*Lazovic lőtte a csapat első gólját az idei kiírásban. Még a félidő előtt eldőlt a meccs, a 35. percben*Mark*Scepovic, a 44.-ben*Juhász Roland*talált be.
A második játékrészben nem szakadt meg a bajnok, a 4-0-ás végeredményt a 93. percben Stefan Scepovic*állította be.
A többi meccsen

 • Gólgazdag meccsen, 3-2-re nyert a Budapest Honvéd a Szombathelyi Haladás ellen, a vendékenél*Priskin Tamás is gólt lőtt
 • Meg is van az első meglepetés, a Mezőkövesd 3-1-re a Paksot.

Eredmények, NB I, 1. forduló:

Puskás Akadémia – DVSC 0-1
MOL Vidi FC – Kisvárda 4-0
Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás 3-2
Mezőkövesd Zsóry – Paks 3-1

Kiemelt kép: MTI


Forrás

UTS English ‘Piracy Audiences Are Untapped Pools of Wealth’

szo, 2018-07-21 16:07
This week UK telecoms regulator Ofcom announced that streaming services such as Netflix and Amazon are now more popular than traditional pay-TV. It's a sign that the Internet plays a crucial role in today's distribution of video entertainment. However, according to research and analytics firm MUSO, pirate audiences remain a great untapped pool of wealth.

Anti-piracy firms often portray copyright infringers as thieves that must be stopped or eradicated.

However, the people at UK firm MUSO have a different take on the piracy problem. With funding from the local Government, they’re offering classic takedown tools, but the company prefers to frame piracy as an opportunity rather than a threat.

This became apparent once again when UK telecoms regulator OFCOM released new figures this week. According to the agency, online subscription services including Netflix and Amazon Prime have, for the first time, overtaken satellite and cable TV.

This shows once again that the Internet is transforming the way people consume media. Moving from linear viewing to an on-demand model is something many ‘torrenters’ already envisioned more than a decade ago.

It’s a landmark change that certainly shouldn’t be ignored. This is something Chris Anderson, MUSO’s Head of Film & TV, wholeheartedly agrees with, albeit with a major footnote.

“Technology has completely transformed the way people are able to watch TV and the days of being tied to a TV schedule are well and truly behind us, with streaming services now officially the preference for the majority of viewers,” he says.

“The word ‘officially’ is key – because what these figures from Ofcom don’t take into account is the many hundreds of thousands of people who are streaming TV in the UK through unlicensed services and sites.”

When piracy is taken into account, online streaming overtook traditional TV viewing a long time ago.

There’s a general idea that legitimate streaming services are driving people away from pirate sites. However, that’s a misperception. While more and more pirates have a Netflix subscription, piracy remains alive and well.

“The idea that services such as Netflix and Amazon Prime have eradicated piracy is a fallacy. Our figures show that global piracy has increased year-on-year, in spite of the rise of streaming services. The UK had 4,776,616,717 total visits to film and TV piracy sites in 2017 alone,” Anderson says.

MUSO encourages UK broadcasters not to fixate on the competition from legitimate streaming services alone, but to consider the potential pirate audience as well.

“Piracy audiences are one of the great untapped pools of wealth – they have extremely high intent to access content but are often simply unable to. Finding ways to access this audience could be the secret bringing higher profits back to broadcasting,” the company adds.

Of course, MUSO doesn’t make these comments without having a stake in the matter. The company previously launched a piracy marketing platform, which helps content creators to connect with and convert pirates.

That said, it’s a refreshing message compared to the usual stream of legal threats, crime reports and malware warnings.

Source: Torrentfreak.com

Túl a mezőny a Tour de France kétharmadán, az izgalmag még csak most jönnek

szo, 2018-07-21 15:21
A dobogósok sorrendje és az időkülönbségek sem változtak összetettben a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati, 14. szakasza után.
A Saint-Paul-Trois-Chateaux és Mende közötti 187 kilométeres etapot a spanyol Omar Fraile nyerte, akinek a cél előtt még látványos ünneplésre is volt ideje, miután némileg elszakadt a szökevények csoportjától, és végül hat másodperces előnnyel ért be.
A sárga trikót továbbra is a Sky brit versenyzője, Geraint Thomas viseli. Csapattársa, a címvédő brit Chris Froome a második, a holland Tom Dumoulin pedig a harmadik összetettben.
Eredmények, 14. szakasz, Saint-Paul-Trois-Chateaux – Mende, 187 kilométer:

1. Omar Fraille (spanyol, Astana) 4:41:57 óra
2. Julian Alaphilippe (francia, Quick-Step) 6 másodperc hátrány
3. Jasper Stuyven (belga, Trek-Segafredo) 6 mp h.
Az összetett élcsoportja:
1. Geraint Thomas (brit, Sky) 58:10:44 óra
2. Chris Froome (brit, Sky) 1:39 perc hátrány
3. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1:50 p h.Forrás

Az anális szex nem játék

szo, 2018-07-21 15:21
A végbél záróizmának anatómiáját ismerve az anális szex nem tud nem fájdalommal járni: csak és kizárólag óvatosan, kellő előkészítés és információ ismeretében lenne szabad bárkinek is belekezdenie. A pornófilmek ezzel ellentétben azt mutatják, mintha olyan könnyedén engedne a végbélnyílás, akárcsak a hüvely, pedig a felnőttfilmes jelenetek végén is jól látható, hogy a záróizmok a behatolás végeztével nem tudnak összezáródni, kitágulnak. Azok, akik akár heteroszexuálisként akár homoszexuálisként rendszeresen gyakorolják az anális izgalmakat, jól tudják, milyen felkészítést igényel ez a testrész. Azok viszont, akik csak azért mennek bele, mert a partner ezt akarja, vagy mert így akarják megőrizni a szüzességüket, jó, ha tisztában vannak a kockázattal.
Hogyan érdemes belekezdeni?

A végbél falában két gyűrűs záróizom van, egy belső és egy külső. Éppen ezért akkor, ha a férfi a péniszét cask úgy bevágja oda, az igen nagy fájdalommal jár. Az előkészítésen és így az előjátékon sok múlik, ezzel elkerülhető az életre szóló fájdalmas élmény. A prosztatamasszázst végző masszőrök (nem az urológusok) síkosító használatával, hosszas simogatással és körkörös masszírozással nyitják meg a végbél záróizmait. Az előjátéknak része lehet a masszázs, az óramutató járásával megegyező irányban, lassan, körkörösen simogatva. Kiindulásként az*egész feneket a csigolyáktól a combtőig simogathatjuk, finomabb érintésekkel masszírozzuk.
A visszajelzés és a kölcsönösség a probléma- és fájdalommentes anális szex feltételei.*
A dupla záróizom miatt óvatosan, finoman történjen a behatolás, eleinte csak egy ujjal, majd fokozatosan felkészítve a területet a péniszre, több ujjal is lassan haladjunk. Amennyiben fájdalmas a befogadó félnek, inkább lépjünk vissza és simogassuk a területet máshol, máshogyan. Akár úgy is, hogy a könyök (igen, a kart) területét bekenjük olajjal vagy síkosítóval, és a karral, a könyék részt használva óvatosan simogatjuk a végbélnyílás külső részét. Ez segítheti a tágulás folyamatát.
Fotó: Thinkstock Mielőtt igent mondunk

A szexológusok, szexuálterapeuták, urológusok és sebészek nagy egyetértésben ellenzik az anális szexet annak veszélyei miatt. A fájdalom mellett olyan sérüléseket és fertőzéseket lehet összeszedni, amik egy életre elvehetik a kedvet ettől. Elég egy kisebb berepedés, bevérzés, amit talán szex közben észre sem vehető, máris komoly betegség és fertőzések lehetnek. Éppen ezért az oda élvezés nem feltétlenül jó döntés, akkor sem, ha valaki így szeretné elkerülni a terhességet.
Gyakori, hogy valaki csak azért megy bele valami extra kérésbe a szexben, mert szeretne megfelelni a partnerének, azt hiszi, ha nem megy bele, akkor elveszítheti szerelmét. A saját igények, szükségletek kommunikációja a szexben kiemelten fontos, de nem úgy, hogy egyoldalúan addig könyörgünk, amíg a másik beadja a derekát. A férfiak nagy részének szerepel fantáziái és vágyai közt az anális szex egy nővel, azonban a nők között már kevesebben vannak, akik ezt élvezik.
Miért szeretik?

A végbélnyílás szűkebb a hüvelynél, így a behatolás élvezetesebb lehet a férfi számára. Az sem elhanyagolható tény, hogy az anális szex egyfajta extra, és ma is egy picit tiltott területnek számít, annak ellenére, hogy a pornó műfaja népszerűvé tette. Azok a nők, akik élvezik és szeretik sem mindig kérnek belőle, mivel több időt igényel a test felkészítése, a terület síkosabbá varázsolása akár saját testnedvvel, akár olajjal. Akkor jó, ha valóban csak ünnepnapokon van, és olyan partnerek közt, akik teljesen megbíznak egymásban.
Kiemelt kép: Thinkstock


Forrás

hang

szo, 2018-07-21 15:07
Sziasztok! Nagyon tetszik ez nyitány dolog. Hogyan lehet ilyet letölteni? Elnézést ha butaságot kérdezek de ilyet még sehol nem tapasztaltam. :)

Apropo az oldal is nagyon klassz sok jót hallottam már róla. :)

Balogh Norbert triplázott Palermóban

szo, 2018-07-21 14:49
A Nemzeti Sport számolt be arról, hogy a Palermo 22 éves magyar támadója,*Balogh Norbert*három gólt lőtt csapata első nyári felkészülési meccsén. A Serie B-s klub egy amatőr klubbal játszott, a végeredmény pedig, írd és mond 20-0 a Palermónak.
Balogh a lap szerint csereként állt be, és ő lőtte csapata tizenkettedik, tizenharmadik és tizenhetedik gólját.
A magyar futballista a tavalyi szezonban összesen kettő meccsen játszott.


Forrás

Vasvári Vivien ezt a ruhát viselte a polgári szertartáson

szo, 2018-07-21 14:49
Nemrég megmutattuk, mit viselt Vasvári Vivien az esküvőjén, most pedig elhoztuk a július 21-i polgári szertartásos szettet.
Az esküvővel ellentétben a mostani ceremónia nem volt sajtónyilvános, így saját képeket nem tudtunk készíteni. Értelemszerűen Vivien sem szelfizéssel töltötte az eseményt, de szerencsére a meghívottak között van Trizner Lola, akit Vasvári testvére, Dani jegyzett el néhány napja.

Házasodik Vasvári Vivien testvére, Farm Dani Fotó és videó is készült a romantikus lánykérésről.


Ő Instagram-sztoriban mutatta meg a bevonuló feleséget, akinek valószínűleg mostani ruhája is a Diora szalonból van.

Kiemelt kép: 24.hu/Marja János


Forrás

Anya, apa és a gyerekek együtt tévéznek a szexrobottal

szo, 2018-07-21 14:49
A kutyák több ezer év alatt váltak az ember tökéletes társaivá: az állatok önzetlenül követnek minket a fürdőszobába, feltétel nélküli hűséget tanúsítanak. Háziasításuk már lényegében befejeződött. A technológia térnyerésével az ember
elkezdett magának immár társakat építeni, robotok formájában.
Először a bádogszerű masinák bukkantak fel a nyolcvanas években, majd egyre inkább humanoid jellemzőkkel kezdték felvértezni a szerkezeteket, hogy az emberek könnyebben elfogadják őket, na és persze a mesterséges intelligencia is eddig nem ismert távlatokat nyitott meg. Mára eljutottunk a személyiségekkel felszerelt szexrobotokig, sőt addig, hogy néhányan már érzelmileg is elkezdtek annyira kötődni hozzájuk, hogy családtagként tekintenek rájuk.
A CSALÁD KEDVENCE

Már 1982-ben is azzal próbálták vonzóvá tenni a lakásba költöző robotokat, hogy azok az ember kényelmét szolgálják, olyan feladatokat végeznek el majd helyettünk, amiket mi kevésbé szeretünk, emellett pedig szórakoztató társakká is válnak.
Itt van például egy reklám 1982-ből az Omnibot MK II-ről, amely a felvételen begurul a nappaliba és frissítőket szolgál fel a család apraja-nagyjának. Az ehhez hasonló retrofuturisztikus videókból nincs hiány.

A nyolcvanas években még arról szolt a tudományos diskurzus, hogy a robotok a barátaink lesznek, sőt, a legjobb barátaink, vagy akár a családunk részei, és minden generáció megkapta* maga ?robotos? ígéretét, amely végül aztán nem teljesült. Ez az elmúlt években változott meg jelentősebben, a fejlettebb, finomabb kialakítású otthoni társrobotok eljövetelével és a mesterséges intelligencia fejlődésével.
A korabeli reklámokkal és víziókkal több baj is volt: nem reprezentálták megfelelően a robotok akkori képességeit. Manapság már kedvezőbb áron kaphatók az otthoni robotok, de azért nem sokkal, ha azt vesszük figyelembe, hogy például mennyivel olcsóbban hozzáférhetők mondjuk a számítógépek, vagy az okostelefonok.
Google Home okoshangszóró – Forrás: Google Napjainkban a pittyegő masinák helyett*jellemzőbb trend lett az automatizáció és a virtuális asszisztens megjelenése. Ezek pont azokat a feladatokat látják el, amikben egy háztartási segédrobot hasznos lehet a mindennapokban.*Virtuális asszisztensekkel lekapcsoljuk a lámpákat, kereshetünk az interneten, szabályozhatjuk a fűtést, parancsra zenét játszhatunk le, vagy kérdezhetünk a szoftvertől.
Ráadásul a mesterséges intelligencia olyan eszközökbe épül be, mint az okoshangszórók, telefonok, amik már a nappalik részei. Kérdéses, hogy ki akar ezek után egy lakásban kóricáló robotot vásárolni? Manapság már több otthoni robot is akad, de egyáltalán nem számítanak annyira hétköznapinak, mint a többi nappaliban található kütyü.
HASONLÍTSON MESEFIGURÁRA, EMBERRE

Egy területen viszont sokkal hasznosabbnak bizonyulnak a társrobotok: az idősek és betegek gondozásában, a legtöbb otthoni robot gyártója napjainkban is főleg erre a célra fejleszt.
Főleg Japánban okoz gondot a társadalom elöregedése, egyre kevesebb a fiatal munkaerő, nincs, ki gondozza az időseket, ezt a feladatot pedig a robotok képesek lehetnek ellátni. A szerkentyűk egyben enyhítik a magány érzetét is.
ASUS ZENBO –*Forrás: AFP Például a Softbank nevű cég Pepper nevű humanoid robotjáról korábban már sokat hallhattunk, Japánban a mindennapok részévé vált. A 120 centiméter magas, 28 kilogramm súlyú Pepper
a világ első olyan robotja, ami képes az emberek érzelmi reakcióinak és testbeszédének olvasására.
Használják bolti és reptéri kisegítőként, pultosként, illetve kórházakban idősek gondozására, és buddhista papként is levezényel komplett ceremóniákat, korábban egy galérián keresztül mutattuk meg, hogyan vált a mindennapok részévé:

Pillantson be a jövőbe, Japánban már a robotok a mindennapok részei Pepper a világ első olyan robotja, amely képes az emberek érzelmi reakcióinak és testbeszédének olvasására.


Vagy ott van az Asus Zenbo nevű robotinasa, amely énekel, táncol, kapcsolódik az internethez, szórakoztatja a gyereket, segít a konyhában, vigyázza az időseket.*Zenbo egy halom dologra használható, így rajta bevásárol, különböző netes felületekre lép be, emlékeztetőként is használható, sőt, még egyfajta önjáró szelfibotként is megállja a helyét.
Persze ezekért a kütyükért jellemzően borsos árakat kell fizetni, akár egymillió forintot is eléri az áruk, és azért a hétköznapi otthonokban koránt sem olyan elterjedtek.

Különösen érdekes, hogyan alakult át az otthoni társrobotok külseje az idők során az ormótlan kis bádogemberektől a robotállatkákon át a kedves arcú humanoidokig. Ennek pszichológiai háttere van: ha emberre, vagy állatra hasonlít a szerkezet, arcot kap, akkor vonzóbbá válik, hiszen az emberek így közelebb érzik őket magukhoz.
De bármennyire kedvesek, Ken Goldberg a Berkeley Egyetem kutatója nem hisz abban, hogy barátainkká válnak a robotok:.
Nem hiszem, hogy az emberek erre vágynának. Amikor magányos vagyok, az utolsó dolog, amit szeretnék, hogy bejöjjön egy robot és valahogy a barátom legyen. Ez a gondolat szerintem sokkal lehangolóbb.?David Levy robotikai szakértő szerint az elmélyült ember-robot kapcsolatok kulcsa az lehet, ha a robotok úgy néznek ki, mint az emberek, és úgyis viselkednek, ennek példái a szexrobotok.
A robotok kinézetével kapcsolatos érzéseinket a pszichológiában használt ?borzongás völgye? (uncanny valley) nevű jelenség foglalja össze, ami*Masahiro Mori*robotkutató nevéhez fűződik. Ennek lényege, hogy minél inkább emberszerű egy mesterséges lény, annál nagyobb az elfogadottsága az emberek által, ám mikor már túlságosan is élethű, az elfogadottság hirtelen óriásit zuhan. Az emberi jegyeket viselő, de már zombiszerű, hullaszerű lényektől pedig nagyon irtózunk. A robotikai szakemberek régóta boncolgatják, hogy ezt a völgyet bármikor megtudjuk-e ugrani.

A magányunk taszíthat minket a robotok karjaiba Mindenkinek mást jelent a megcsalás, ez alól az sem kivétel, ha egy robottal csináljuk.


Az biztos, hogy egyelőre nem tudunk még olyan robotokat készíteni, amilyenek mondjuk a Westworld című sorozatban láthatók. Vannak az emberi külső jegyeket magukon hordozó manökenrobotok, szexrobotok, de még jócskán messze vannak a tökéletes replikáktól. A szexrobotok viszont*már komoly etikai kérdéseket feszegetnek.
EGY BABA ANYA HELYETT?

A kutatók és a közbeszéd legmegosztóbb diskurzusa a tavaly megjelent Samantha nevű szexrobot körül alakult ki mostanában,
aki kapott egy ?családbarát? módot is a perverz szexmód mellett.
A mesterséges intelligenciával felszerelt robotnő személyisége ebben az állapotban kedves lesz: nem hagyják el perverz mondatok a száját, vicceket,* motivációs idézeteket olvas fel (akár gyerekeknek), nem reagál a pajzán érintésekre.
Wright és Samantha, a szexrobot.*Forrás: ITV Aaran Lee Wright brit felhasználó azzal került be a tévéadásokba, hogy valódi családtagként tekint az eszközre, és ez ellen felesége sem ellenkezik. A férfi két gyermeke, akik három és ötévesek például a babával együtt tévéznek a kanapén, miközben kommunikálnak vele. Még inkább furcsább a helyzet, hogy az édesanyjukat ez nem háborítja fel különösebben.
Nem aggódom amiatt, hogy helyettesíthet engem. Olyan, mint egy másik családtag?? mondta. Természetesen ez még korántsem elterjedt jelenség, de mint látható, van rá valós életbeli példa, ami már magában elgondolkodtató. Dr. Kathleen Richardson, a De Montfort Egyetem robotikai kutatója és etikai szakembere szerint ez a hozzáállás főleg gyerekek mentális fejlődésére lehet rossz hatással, hiszen eddig nem tapasztalt mintákat láthatnak a családban. Ez akár komoly önértékelési zavarokhoz is vezethet a későbbiekben.
A gyerekek imitálni fogják a gépeket, ha velük nőnek fel. Egy kislány felnő, és azt gondolhatja: ez azért történhetett, mert anya nem volt elég szép ? én vajon az vagyok??Dr. Kathy Hirsh-Pasek pszichológus professzor szerint a szexbabák a Barbie babához hasonlóan egy követendő ideált sugallhatnak a lányoknak. Még elkeserítőbb, hogy a felnövő lányok azt látják, hogy az apjuk szexbabát használ, ez pedig a férfiakhoz fűződő viszonyukat is befolyásolhatja.
Bár egyelőre nem kell attól félnünk, hogy a jövő családjai így festenek majd, már a példák is ijesztő képet festenek.

A fáradhatatlan robotfalloszok nem helyettesíthetik az igazi férfiakat A kapcsolatteremtés, az intimitás és az örömszerzés megélése egyre furcsább irányokat vesz a randiappok, az online pornó és a szexbabák korában.


Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei

Forrás

UTS English Elite-Tracker News - Double upload

szo, 2018-07-21 14:49
Google Translation:

All torrents are in DOUBLE UPLOAD from 21.07.2018 09:00:00 to 22.07.2018 09:00:00.

TORRENT X2 = Upload Multiply by X2

Cáfolja az éllátó központ a kórházbezárásokat

szo, 2018-07-21 14:24
Szombaton a Népszava írt róla, hogy szeptemberben akár negyven kórház is bezárhat,*mert megszűnt a kórházak mentessége a szigorú gazdálkodási szabályok alól.
Az ÁEEK MTI-hez eljuttatott közleményében arra kérte a sajtó képviselőit, hogy az ilyen alaptalan álhírek gyártásával és kritikátlan átvételével ne próbálják megtéveszteni a közvéleményt.
Szombaton több sajtóorgánum szakértőkre hivatkozva arról írt, hogy akár 40 kórház bezárására is sor kerülhet, miután megszűnt a kórházak mentessége a szigorú pénzügyi gazdálkodási szabályok alól. A türelmi idő lehetővé tette, hogy a kórházak akkor is fizethessenek bért és végezhessenek betegellátást, ha az egészségpénztártól kapott összeg már nem fedezte a költségeket– írták.
Kiemelt kép:*MTI/Kovács Tamás


Forrás

Megvan, ki örökölheti Cristiano Ronaldo mezszámát a Real Madridnál

szo, 2018-07-21 13:55
Cristano Ronaldo távozásával felszabadult a legendás hetes mez a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madridnál, így most a fél spanyol sajtó azon tanakodik, hogy ki kapja meg a 2018-2019-es szezontól. A Diario Gol úgy tudja, megvan a nyertes.
A kiválasztott a 20 éves spanyol válogatott, közönségkedvenc*Marco Asensio*lehet, aki érkezése óta a 20-as mezben feszít.
Az is felmerült, hogy a klub megtartja a hetest egy szupersztárnak, de sokan azt szeretnék, hogy*Raúl után egy újabb spanyol kapja meg*? úgy tűnik, ők örülhetnek majd a végén.


Forrás

Ezek a számok értek 800 milliót az ötös lottón

szo, 2018-07-21 13:55
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

 • 10 (tíz)
 • 13 (tizenhárom)
 • 15 (tizenöt)
 • 31 (harmincegy)
 • 38 (harmincnyolc)

Mivel nem olt telitalálat, így a következő 905 millió forint lesz a főnyeremény.
Ami pedig az eheti nyereményeket illeti:
4 találatos: 1 861 980 forint
3 találatos: 3 154 forint
2 találatos: 1 265 forint
Kiemelt kép:*MTI/Balaton József


Forrás

Öttusa: Európa-bajnok a magyar női csapat

szo, 2018-07-21 13:55
Aranyérmet nyert a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia összeállítású magyar női csapat a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében, melyben Kovács egyéniben a harmadik lett.
A lövészetekkel megszakított futás nagy részében Alekszejev és Kovács jórészt a harmadik-negyedik helyen haladt, de gyengébb lövészete után Alekszejev mindig visszaelőzte csapattársát, az utolsó 800 méteren pedig jócskán el is húzott tőle. A hajrára viszont nagyon elfáradt, a célegyenesbe érkezve azonban már így is ünnepelni kezdte a bronzérmet, amikor Kovács nagy sprinttel leelőzte őt.
Földházi a kilencedik helyen ért célba, a döntő negyedik magyar résztvevője, Réti Kamilla pedig 14. lett. Győzött a francia Marie Oteiza, míg a második helyen a brit Kate French végzett.
Csapatban a magyar mellett az írek és a franciák állhattak fel a dobogóra.


Forrás