Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

500 film feltöltésével vádolják a svéd „kalózt”

Atlantisz képe

Soha nem indult még azelőtt olyan nagy mennyiségben jogsértő módon megosztott filmek ügyében eljárás egyéni felhasználó ellen Svédországban, mint most Svédországban. A Swebits torrent oldal moderátorát 500 film és tévéműsor jogsértő megosztásával vádolják a hatóságok.

A TorrentFreak beszámolója szerint a Swebits kalózoldal 2011-es megszűnéséig az egyik legrégebb óta működő torrent portálnak számított. Elsősorban svéd internetezőket szolgált ki, tagsága pedig 35-40 ezer fő között mozgott. Az oldal túlterheléses támadásra hivatkozva zárt be, nem sokkal később azonban a hatóságok őrizetbe vettek egy 25 éves fiatalembert, aki a portál egyik moderátoraként tevékenykedett, 2008 és 2011 között azonban nagy mennyiségű jogsértő tartalmat megosztott a Swebits felhasználóival.

A hatóságok szerint a kalózkodó moderátor a The Scene nevű topsite-al állt kapcsolatban: erről a jogosulatlanul megosztott tartalmak elsődleges forrásának számító oldalról szerezte be az általa jogellenesen feltöltött mintegy 500 filmet.

A svéd kalózkodás elleni szervezet, az Antipiratbyran szerint a most vád alá helyezett elkövető a The Scene ellen folytatott vizsgálat során került a látóterükbe – ezzel pedig a vizsgálatok hatóköre már az egyéni BitTorrent használókra tevődött át. A Scene tagjainak gyakorlatával ellentétben, az érintett felhasználó – „kalózkodási körökben” meglehetősen amatőrnek számító módon - statikus IP címet használt, ezért könnyedén vissza tudták őt követni az internetszolgáltatójáig, így fény derülhetett személyazonosságára.

Az Antipiratbyran szerint a filmek számát tekintve ez az eddigi legnagyobb eljárás, amelyet egyéni BitTorrent felhasználó ellen indítanak. A korábbi „csúcstartót” csak megközelítőleg 60 film jogosulatlan megosztásával vádolták.

2013. április 25.
http://www.hamisitasellen.hu/hu/hirek/2013/500-film-feltoltesevel-vadolj...

pipus képe
pipus
Offline
Kezdet: 2011-08-19
feszitik

Szia Atlantisz!
Hát én ezen a véleményen vagyok!Svédországban nem kesztyűs kézzel fognak vele bánni!

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Akkor ezt a fickót keresztre

Akkor ezt a fickót keresztre feszítik !