Kedves látogató! Regisztrált felhasználóként nálunk alanyi jogod a reklámmentesség. Hát csatlakozz hozzánk, hogy az oldal minden funkciója elérhető legyen számodra és hogy zavartalanul használhasd is azokat: Ingyenes fiók létrehozása

13 év után először nőttek a zeneipar bevételei

hartigan képe

2013. március 2. 10:13, szombat - Berta Sándor

13 év után először nőttek a zeneipar bevételei

Úgy tűnik, hogy az elmúlt másfél évtizedet tekintve komoly fordulóponthoz érkezett a nemzetközi zeneipar, amely a korábbi esztendőkhöz képest először tudta növelni a bevételeit.

A zenei kiadók és előadók 12 év után először tudtak plusszal zárni egy esztendőt. a nemzetközi zenei kiadványok, dalok és zenei szolgáltatásokból származó bevételek 0,3 százalékkal nőttek 2012-ben és összesen 16,5 milliárd dollárt tettek ki. Ez derült ki a Nemzetközi Zeneipari Szövetség (IFPI) legfrissebb jelentéséből. A digitális zenei bevétel 9 százalékkal nőtt és elérte az 5,6 milliárd dollárt, ezzel az összes bevételek 34 százalékát tette ki. Ehhez jelentős mértékben hozzájárultak az olyan új online zenei szolgáltatások is, mint a Spotify és a Deezer. Ezeknek az új platformoknak köszönhetően a cégek könnyebben kiépíthetik üzleteiket és új ügyfeleket szerezhetnek.

tések száma 2012-ben globális viszonylatban 12 százalékkal nőtt és már a digitális zenei értékesítések 70 százalékát ezek az ajánlatok teszik ki. Az örömbe ugyanakkor némi üröm is vegyült, hiszen a CD-eladások továbbra is csökkenő tendenciát mutatnak. A zeneipar összbevételéből a 2011-es 61 százalék helyett tavaly már csak 58 százalékot tettek ki.


"A digitális forradalom kezdetén az volt az általános vélemény, hogy a digitalizálás megöli majd a zenét. A valóság azonban az, hogy a digitalizálás megmenti a zenét" - jelentette ki Edgar Berger, a Sony Music Entertainment nemzetközi üzletekért felelős vezetője. A menedzser szerint a számok egyértelműen azt mutatják, hogy globális növekedés kezdődik és az ágazatnak minden oka megvan arra, hogy optimistán tekintsen a jövőbe. "A bevételünk nagy része eddig néhány országból származott. Ma viszont már a digitális csatornáknak köszönhetően világszerte hatékonyan juthatunk bevételekhez" - tette hozzá Stu Bergen, a Warner Music marketingvezetője.

http://www.sg.hu/cikkek/95632/13_ev_utan_eloszor_nottek_a_zeneipar_bevet...

klarensz képe
klarensz
Offline
Kezdet: 2012-06-27
Én is vásároltam

A tavaly vásároltam utoljára , Berecz András müsora után, egy DVD -t,
és a Székely góbék előadása után szintén egyet, ezzel is támogatva a müvészeket.
Ez nagyon kevés, de pontosan emlékszem mikor vásároltam.:)

JOZSEFKE képe
JOZSEFKE
Offline
Kezdet: 2011-04-11
CD vasarlas

Szevasztok! Jomagam utoljara 3 db studio CD lemezt vettem tavaly ilyenkor. Egy Karpataljai rock banda jol ismert enekesetol , front emberetol. Azt is azert vasaroltam meg csupan mert az enekes maga (jo baratom) ajanlotta es egyuttal kozolte, hogy neten az albumokat ne is keressem mert ott is csak a fizetos oldalakon lehet megtalalni. Igy hat miert is adjak ott ki penzt erte mikor megvehetem magat a lemezt extra minosegu studio anyaggal.

Devil képe
Devil
Offline
Kezdet: 2011-07-02
van

épp a hétvégén vettem 2db cd-t! Hogy mért? mert a pendrive-ot, nem akartam a cégnél hagyni, nem bízom meg bennük, így a cd-t meg ha el is hagyják se gond érte, hiszen pár forintról beszélünk!

hartigan képe
hartigan
Offline
Kezdet: 2012-08-13
CD -

Sziasztok !

" CD-eladások továbbra is csökkenő tendenciát mutatnak"

Van e itt köztetek olyasvalaki aki manapság CD -t vásárol ?

Atlantisz képe
Atlantisz
Offline
Kezdet: 2010-08-02
Én is vásárolok néha de nem

Én is vásárolok néha de nem magamnak hanem ajándék ként ,a statisztika is rávilágít a CD-s korszak leágazóban van , jobban jön ki mindenki ha már vásárlásról van szó a digitális forma mellet dönt ez olcsóbb lehet az előadónak is mert nem kell CD-k írására költeni stb .