Get Adobe Flash player

Hírek és közlemények

some_text

Hogyan kell seedelni

Hogyan kell seedelni?

SEEDELÉS

Miről is szól ez a seedelés dolog? Amikor regisztrálsz egy torrent oldalon, felvállalsz egy csomó betarthatatlannak tűnő szabályt, amik csak elsőre tűnnek olyan szigorúnak. Ezek között van a seedelésről szóló szabály, mely talán mind közül a legnevesebb. Ezt kivétel nélkül minden oldalon nagyon szigorúan veszik.
Az egyes oldalakon változhat a seedelésre vonatkozó szabály, ezért most olyan általános dolgokról lesz szó, amiket minden oldalon jobb ha betartasz. Nem muszáj betartani, de akkor ne csodálkozz, ha kivágnak az oldalról.

Mi történik, miközben letöltöm a torrentet?

Onnantól kezdve, hogy elkezdted egy torrent letöltését és van már valamennyi adat nálad is, Te is beállsz a körbe. Miközben letöltesz, a tracker tudja, hogy nálad mi van, így azt már ki is osztja és elkezded feltölteni. Folyamatosan ez megy egészen addig, amíg ki nem veszed, vagy le nem állítod a torrentet. Tehát...
Amikor letöltesz, fel is töltesz. Persze abban az esetben, ha vna még egy harmadik fél is a bolyban.
Mert ugye van minimum egy feltöltő, Te, aki letölt és esetleg a harmadik, aki szintén letölt. Ragozzam tovább? Laughing out loud Inkább nem, mert teljesen összezavarlak. Laughing out loud
Amit meg kell jegyezned, hogy amikor letöltesz, fel is töltesz!

Ha elkészült a letöltés, mi a teendőm?

Hát igen. Ez a legfontosabb. Sokan abban a hitben vannak, hogy ha elkészült a torrent (letöltődött), akkor más dolog nincs vele.
Dehogyis nincs!!! Most jön az a rész, amikor vért izzadsz, hogy legalább a minimum visszaosztási arányig seedben maradjon a torrent! Laughing out loud
Ezzel dióhéjban el is mondtam a lényeget.
Tehát, amikor elkészült a letöltés, NEM szabad leállítani a torrent futását, vagy kilépni a kliensből. Ha a letöltés befejezését követően azonnal kilépsz a körből, elköveted a HIT & RUN-t. Ez a legszigorúbban vett lelépési mód. Ezért nagyon szigorúan -akár kitiltással is!- büntetnek!!
Megoldás: NE állítsd le a torrentet azonnal, illetve addig, amíg vissza nem osztottad.
Ha nem lépsz ki a kliensből, vagy nem állítod le/törlöd a torrentet a kliensben, akkor menni fog a seed!

Én seedelek, de nem akar tölteni semmit!

Erről is volt már szó. Ha kicsit visszaolvasol, ott már írtam a kapcsolatokról, hogy minimum két ember egymáshoz való kapcsolódásából jön létre az adat mozgás. Tehát ha nincs aki letöltsön, nem is fog menni a feltöltés!!!

Honnan tudom, hogy eleget seedeltem?

Seedelésből sosem elég. Laughing out loud
Erről kétféleképpen is meg lehet győződni. Az egyik módszer, hogy a kliensedben nézed meg az arányodat. Ez a megoldás csak tájékoztató jellegű, mivel szinte sehol nem fogadják el a kliens által mutatott értékeket. Pl. reklamáció esetén.
A másik lehetőség, hogy a torrent oldalon nézed meg. Ennek általában több helyen is utána lehet nézni az oldalon. Mivel elég sokféle torrent oldal létezik (kinézetre gondolok), csak felsorolom a lehetséges helyeket.
Az adatlapodon, az általad letöltött torrentek listáján (befejezett/elkészült torrentek), a torrent adatlapján a letöltők listáján.
Ha ezekből sem derülne ki, hogy mennyi az arányod, inkább keress fel egy admint és kérdezd meg tőle, mint hogy kivágjanak az oldalról, mert nem tudtad megnézni sehol az arányodat.

 

Forrás Torrenthd

Címkék: seed, torrentek

Anonymous
Anonymous képe
seedelés

Hello!
Valaki segítsen már! Feltöltöttem egy fájlt a trackerre, letöltöttem a torrentfájlt és nem tudom seedelni a kliensemmel. Mi lehet a baj?
Köszönettel: Kitti


fekusz
fekusz képe
Offline
some_text
Kezdet: 2012-08-22
Bejegyzések:
thx

[quote=barcada]Szia!

Mivel ez egy fórum, ahol nem csak az a 4-5 ember beszélhet, aki beengedi ezeket a hozzászólásokat, ezért nyugodtan válaszolhat rá más is. Végül is a fórumban megjelent a hozzászólás és mindenki látja és válaszolhat is rá, amennyiben tud segíteni.[/quote]

hmmm nehéz ügy!
reggeljen be s kérdezünk s megoldjuk valahugy Smile
anonn sok van s nem mindnek válaszolnék Smile)


Anonymous
Anonymous képe
senkit nem érdekel

Ha olyat töltök le ami nem népszerű, és csak engem érdekel, akkor mi van? Mit tehetek én?


Darwina
Darwina képe
Offline
some_text
FelhasználóSegítőKapcsolattartó
Kezdet: 2012-04-18
Bejegyzések:
Megoldás

Szia!

Mindig az adott oldal szabályzatát kell figyelembe venned, ahonnan töltötted.
Ha van seedkötelezettség, akkor általában arány mellett időintervallumot is szokás megadni. Tehát megadják mondjuk, hogy 0,5-ös arányig vagy 5 órán át. Ha nincs kinek töltened, akkor a 0,5-ös arány nem jön szóba, azaz az 5 óra jön képbe. Ha az letelik akkor következmények nélkül kiléphetsz. Van ahol nem kell azonnal teljesíteni, hanem mondjuk 1-2 hetet szabnak meg az arány mellett.
Több megoldás is lehet, ilyenkor érdemes megnyitni az adott oldal szabályzatát, gyik menüjét és megnézni ők épp mit kérnek. Smile


fekusz
fekusz képe
Offline
some_text
Kezdet: 2012-08-22
Bejegyzések:
engem érdekel :)

Ez a komment a rá érkezett válaszokkal együtt át lett helyezve: ide.


Anonymous
Anonymous képe
seedelés

nem tudom hogy kell sedelni kérem segísenek rajtam


Anonymous
Anonymous képe
seedelés

Ha én töltök fel filmet, hogy tudom seedelni?Mert nekem nem indul el!!

Köszi


Anonymous
Anonymous képe
Seed

Hát ha feltöltötted a filmet akkor ahogy letöltenéd rányomsz a letöltésre és már seedbe is van a film Smile


Anonymous
Anonymous képe
seedelés

Meddig sedel, vagy meddig ne kapcsoljam ki a gépet letőltés után?


endo9
endo9 képe
Offline
some_text
Felhasználó
Kezdet: 2012-01-24
Bejegyzések:
Szia! Addig seedel míg nem

Szia!
Addig seedel míg nem törlöd és ha kikapcsolod a gépet természetesen nem fog de ha bekapcsolod akkor folytatja.
Azon az oldalon ahol vagy olvasd el a szabályzatot!!
Ott leírják letöltés után meddig kell azonnal folyamatosan (lehet 1 óra de 3 óra hosszat is) seedelni illetve később meddig (arányig illetve óráig kell biztosítani a seed időt).
Lehet olyant húztál le ami sok embernek kell akkor az arány gyorsan megvan ha senki vagy kevesen húzzák akkor mérik az időt.
Ha ezt nem tartod figyelmeztetést kapsz majd reptetnek!
Üdv

TORRENTEK.info - Torrent oldal figyelõ, fórum, hÌrportàl, meghÌvócsere! ...