Get Adobe Flash player

Hogyan kell seedelni

Hogyan kell seedelni?

SEEDELÉS

Miről is szól ez a seedelés dolog? Amikor regisztrálsz egy torrent oldalon, felvállalsz egy csomó betarthatatlannak tűnő szabályt, amik csak elsőre tűnnek olyan szigorúnak. Ezek között van a seedelésről szóló szabály, mely talán mind közül a legnevesebb. Ezt kivétel nélkül minden oldalon nagyon szigorúan veszik.
Az egyes oldalakon változhat a seedelésre vonatkozó szabály, ezért most olyan általános dolgokról lesz szó, amiket minden oldalon jobb ha betartasz. Nem muszáj betartani, de akkor ne csodálkozz, ha kivágnak az oldalról.

Mi történik, miközben letöltöm a torrentet?

Onnantól kezdve, hogy elkezdted egy torrent letöltését és van már valamennyi adat nálad is, Te is beállsz a körbe. Miközben letöltesz, a tracker tudja, hogy nálad mi van, így azt már ki is osztja és elkezded feltölteni. Folyamatosan ez megy egészen addig, amíg ki nem veszed, vagy le nem állítod a torrentet. Tehát...
Amikor letöltesz, fel is töltesz. Persze abban az esetben, ha vna még egy harmadik fél is a bolyban.
Mert ugye van minimum egy feltöltő, Te, aki letölt és esetleg a harmadik, aki szintén letölt. Ragozzam tovább? Laughing out loud Inkább nem, mert teljesen összezavarlak. Laughing out loud
Amit meg kell jegyezned, hogy amikor letöltesz, fel is töltesz!

Ha elkészült a letöltés, mi a teendőm?

Hát igen. Ez a legfontosabb. Sokan abban a hitben vannak, hogy ha elkészült a torrent (letöltődött), akkor más dolog nincs vele.
Dehogyis nincs!!! Most jön az a rész, amikor vért izzadsz, hogy legalább a minimum visszaosztási arányig seedben maradjon a torrent! Laughing out loud
Ezzel dióhéjban el is mondtam a lényeget.
Tehát, amikor elkészült a letöltés, NEM szabad leállítani a torrent futását, vagy kilépni a kliensből. Ha a letöltés befejezését követően azonnal kilépsz a körből, elköveted a HIT & RUN-t. Ez a legszigorúbban vett lelépési mód. Ezért nagyon szigorúan -akár kitiltással is!- büntetnek!!
Megoldás: NE állítsd le a torrentet azonnal, illetve addig, amíg vissza nem osztottad.
Ha nem lépsz ki a kliensből, vagy nem állítod le/törlöd a torrentet a kliensben, akkor menni fog a seed!

Én seedelek, de nem akar tölteni semmit!

Erről is volt már szó. Ha kicsit visszaolvasol, ott már írtam a kapcsolatokról, hogy minimum két ember egymáshoz való kapcsolódásából jön létre az adat mozgás. Tehát ha nincs aki letöltsön, nem is fog menni a feltöltés!!!

Honnan tudom, hogy eleget seedeltem?

Seedelésből sosem elég. Laughing out loud
Erről kétféleképpen is meg lehet győződni. Az egyik módszer, hogy a kliensedben nézed meg az arányodat. Ez a megoldás csak tájékoztató jellegű, mivel szinte sehol nem fogadják el a kliens által mutatott értékeket. Pl. reklamáció esetén.
A másik lehetőség, hogy a torrent oldalon nézed meg. Ennek általában több helyen is utána lehet nézni az oldalon. Mivel elég sokféle torrent oldal létezik (kinézetre gondolok), csak felsorolom a lehetséges helyeket.
Az adatlapodon, az általad letöltött torrentek listáján (befejezett/elkészült torrentek), a torrent adatlapján a letöltők listáján.
Ha ezekből sem derülne ki, hogy mennyi az arányod, inkább keress fel egy admint és kérdezd meg tőle, mint hogy kivágjanak az oldalról, mert nem tudtad megnézni sehol az arányodat.

 

Forrás Torrenthd

Címkék: seed, torrentek
TORRENTEK.info - Torrent oldal figyel, frum, hrportl, meghvcsere!