TORRENTEK.info - Torrent oldal figyel, frum, hrportl, meghvcsere!
  • Hrek

    UTS

  • Hrek

    BitTorrent!

  • Hrek

    Friss Hrek

  • Hrek

    Cseveg

  • Hrek

    Filmek

  • Hrek

    XXX

  • Hrek

    Kultra

  • Hrek

    Sport

  • Hrek

    Meghvk

  • Hrek

    Zene

  • Hrek

    Szrakozs

    Eredmny: 1 - 9 (9) sszesen
    1. #1
      A Romantikus mvsz Cherry avatara
      Csatlakozott
      Jan 2016
      Hely
      Budapest
      Hozzszlsok
      685
      Hrnv szint
      10

      Karcsonyi dessgek

      Brownie Karcsonyra

      Karcsonyra adj karcsonyi formt azoknak a stiknek, amiket az v ms idszakban is el szoktl kszteni. Itt egy tlet, hogyan csinld.



      Hozzvalk:
      - 350 g magas kakatartalm tcsokold darabokra trve
      - 250 g szatlan vaj darabokra vgva
      - 3 nagy tojs
      - 250 g stt, nyers ndcukor
      - 85 g finom liszt
      - 1 teskanl stpor

      Dsztshez zacsks cukormz dszt drazs, cukor rd.

      Melegtsk el a st 160 fokra (lgkeverses stt 140 +C-ra). Vajazzuk ki s bleljk ki stpaprral egy tepsi aljt.

      Olvasszuk meg, s keverjk ssze a csokoldt s a vajat, majd hagyjuk lehlni.

      Verjk fel a tojsokat a cukorral, amg sr, fnyes s homogn massza lesz a keverk.

      vatosan forgassuk bele az olvasztott vajas csokoldt, azutn szitljuk bele a lisztet s a stport, majd vatosan keverjk simra.

      Simtsuk az elksztett tortaformba, s sssk 30-35 percig, vagy amg rintsre szilrdnak rezzk.

      Vgjuk fel a stit hromszgekre, majd dsztsk fel a szeleteket karcsonyfnak.

      J munkt, vidm dsztgetst!


      "Tiszteld az embert,Szeresd a szpet,Tanulj kzdeni, Mert ez az let"

    2. A kvetkez 3 felhasznlk ljkoltk Cherry hozzszlst:

      Dark Angel (2016-12-23), Holdacska (2016-12-24), Latifa (2016-12-23)

    3. # ADS
      Trhely szolgltat
      Csatlakozott
      Always
      Hely
      Advertising world
      Hozzszlsok
      Many
       





    4. Fahjas gymlcskenyr csokoldval

      Hozzvalk:


      • 30 dkg vaj
      • 30 dkg kandrozott gymlcs
      • 25 dkg liszt
      • 25 dkg cukor
      • 10 dkg porcukor
      • 7 tojs
      • 5 dkg mandula
      • 1 csomag stpor
      • 1 citrom reszelt hja
      • 1 kiskanl fahj

      Elkszts ideje:

      90 perc.

      Elkszts mente:

      A kandrozott gymlcsdarabokat s a mandult vgd egszen apr darabokra, s keverd a lisztbe. A tojsokat egyesvel trd fel, majd a cukorral keverd ket habosra. A stport s a vanlis cukrot vegytsd a lisztbe, s az olvasztott vajjal, a fahjjal, valamint a citromhjjal dolgozd ssze.




    5. Az albbi felhasznlk ljkoltk Latifa hozzszlst:

      Cherry (2016-12-23)

    6. #3
      A Romantikus mvsz Cherry avatara
      Csatlakozott
      Jan 2016
      Hely
      Budapest
      Hozzszlsok
      685
      Hrnv szint
      10
      GESZTENYS HAVAS PIRAMISOK (sts nlkl kszthet)




      HOZZVALK s ELKSZTS


      - 50 dkg darlt keksz
      - 20 dkg porcukor
      - 4 evkanl baracklekvr
      - 4 evkanl rum
      - 1 evkanl rumaroma
      - 4 evkanl kakapor
      - tej, annyi hogy ne legyen tl szraz

      Tltelk :
      - 25 dkg gesztenyepr
      - rum s porcukor zls szerint
      - annyi tejszn, hogy jl kenhet masszt kapjunk

      - kkuszreszelk a szrshoz


      A tszthoz s a tltelkhez a hozzvalkat sszegyrjuk, ill kikeverjk. A formt enyhn kivajazzuk s szrunk bele kkuszreszelket.
      A kekszmasszbl belenyomunk a formba annyit, hogy kitltse, majd a kp formval mlyedst ksztnk a masszba s a helyt betltjk a gesztenyekrmmel. Belenyomjuk az aljt a kkuszreszelkbe s a tetejt mg megszrjuk kkusszal

      Utoljra mdostva: Cherry ltal: 2016-12-23 21:37
      "Tiszteld az embert,Szeresd a szpet,Tanulj kzdeni, Mert ez az let"

    7. A kvetkez 2 felhasznlk ljkoltk Cherry hozzszlst:

      Holdacska (2016-12-24), Latifa (2016-12-23)

    8. #4
      Karcsonyi muffin




      Hozzvalk 8 darabhoz:

      10 dkg vaj vagy margarin
      8 dkg kristlycukor
      1 vanlis cukor
      csipetnyi s
      1 teskanl reszelt citromhj
      2 tojs 15 dkg liszt
      1 csapott teskanl stpor
      1teckanl mzeskalcs fszerkeverk
      5 dkg csokoldntet
      6 dkg mogyors grillzs
      15 dkg porcukor
      2 evkanl citroml

      A dsztshez zld lelmiszer sznezk, sznes konfetti s karcsonyi ostyk s mg 16 minyonpapr.

      Elkszts:

      Keverjk krmesre a vajat a ktfle cukorral, a sval s a citromhjjal, dolgozzuk bele a tojsokat. Szitljuk r a stporral s a fszerkeverkkel elkevert lisztet, majd forgassuk bele 1-1 evkanl kivtelvel a csokoldntetet s a grillzst.
      A minyon paprokat rakjuk kettesvel egymsba, rakjuk tepsibe, oszlassuk el bennk a tsztt. Elmelegtett stben, 200 fokon 20 percig sssk.
      Keverjnk mzat a porcukorbl s a citromlbl, ezt kett osztjuk, az egyiket sznezzk zldre. A muffinokat a kt cukormzzal kenjk meg, vgl sznes konfettivel, a flretett csokoldntettel s grillzzsal, valamint a karcsonyi ostykkal dsztsk.


    9. Az albbi felhasznlk ljkoltk Latifa hozzszlst:

      Cherry (2016-12-23)

    10. #5
      A Romantikus mvsz Cherry avatara
      Csatlakozott
      Jan 2016
      Hely
      Budapest
      Hozzszlsok
      685
      Hrnv szint
      10
      Mzeskalcs karcsonyfa



      A karcsony egyik legszebb szimbluma kz tartozik a karcsonyfa. Ezzel a recepttel nem csak rkzldknt dsztheti otthonod, hanem stemnyknt is.

      A karcsonyfa alapja a mzeskalcs tszta.

      Mzeskalcs receptje:


      Hozzvalk:

      1 kg liszt
      4 dl porcukor
      2 kvskanl szdabikarbna
      2 kvskanl fahj
      2 kvskanl rlt szegfszeg
      csipet s
      10 margarin
      3 egsz tojs
      2 s fl - 3 dl mz
      + ha dsztjk: egy tojsfehrje
      6 evkanl kristlycukor


      Elkszts:

      A porszer anyagokat sszekeverjk, belemorzsoljuk a margarint. A kzepbe ntjk a mzet, beletjk a tojsokat, s az egszet jl sszedolgozzuk. (Elfordulhat, hogy a mz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezrt a liszt egy kis rszt az elejn flretesszk, s a kidolgozskor gyrjuk a tszthoz.) A deszkt bven meglisztezhetjk. Arra figyelni kell, hogy ne legyen tl lgy a tszta, mert akkor tlsgosan megdagad a stben, "elfolyik" a forma, s radsul lukacsos lesz a stemny fellete. A tsztbl vgjunk egy kisebb darabot, s alaposan lisztezett deszkn kt-hrom millimter vkonyra nyjtsuk ki. Kiszaggatjuk vagy kivgjuk a formkat, s vkonyan kizsrozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Kzepesen forr stben stjk, de vigyzni kell hogy meg ne gjen, mert nagyon gyorsan sl. A stsek kztt a tepsit nem kell jra bezsrozni, csak esetleg egy kicsit meglisztezni.
      A kisttt formk fellett cukormzzal dszthetjk. Ehhez csipet sval felvernk egy tojsfehrjt. A kemny habhoz mintegy hat-ht kzepes kanlnyi cukrot kevernk. A cukorhab egy kis rszt nejlonzacsk sarkba tltjk. Ezutn a zacsk sarkra vgunk egy kis lyukat. A dsztsbe bevonhatjuk a csald apraja nagyjt, j kis karcsonyi hangulatot teremthetnk vele.

      Miutn elksztettk a mzeskalcs tsztnkat, neki is kezdhetnk a karcsonyfa ksztsnek. Tz csillagra lesz szksgnk, gy, hogy a csillagok cskken mretek legyenek. Szupermarketekbe lehet kapni klnbz mret tszta szaggatkat, de ha mgsem lenne kznl, akkor stpaprbl ksztsnk sablonokat, tegyk a tsztra s kssel vgjuk ki a sablon krl. Ha mr meg van mind a tz csillag, akkor tegyk be az elmelegtett stbe. Kzbe ksztsk el a dsztshez szksges mzat. A karcsonyft gy kell sszelltani, hogy a legnagyobb csillag tetejt kenjk be mzzal s ragaszuk r a kvetkez csillagot cskken sorrendbe s folytassuk, gy tovbb, az utols csillagnak a tetejt ne kenjk be mzzal, majd csak ksztsnk r valami szp kis dsztst. A fenyfnk szleit kis pttykkel is dszthetjk akr.
      "Tiszteld az embert,Szeresd a szpet,Tanulj kzdeni, Mert ez az let"

    11. Az albbi felhasznlk ljkoltk Cherry hozzszlst:

      Latifa (2016-12-23)

    12. #6
      Tessk itt egy klasszikus XD




      Dis s mkos bejgli kelt tsztbl recept






      Hozzvalk:
      Tszta:

      • 50 dkg liszt
      • 25 dkg vaj
      • 1 tojs
      • 2 dkg leszt
      • 2 evkanl porcukor
      • 1,5 dl tejfl
      • kshegynyi s

      Mkos tltelk:

      • 25-30 dkg darlt mk
      • 20 dkg porcukor
      • 1 dl tej
      • 1 nagyobb citrom reszelt hja
      • 2 marknyi mazsola
      • 1 cs vanlis cukor
      • 2 ek rum

      Dis tltelk:

      • 25 dkg darlt di
      • 20 dkg porcukor
      • 1 dl tej
      • 2 mark mazsola
      • ha nagyon szraz a tltelk 1 evkanl tejfl





      Elksztse:
      Felfuttatjuk az lesztt a tejben egy teskanl cukorral. A lisztet egy tlba szitljuk, hozzadjuk a puha vajat, a tejflt, a felfuttatott lesztt, a pici st s jl sszedolgozzuk, azaz sima tsztv dagasztjuk. Flretesszk s letakarva kelesztjk.
      Kzben elksztjk a tltelkeket, sszekeverjk a hozzvalkkal figyelve arra, hogy megfelel kemnysg (lgysg) legyen mind a di, mind a mktltelk.
      Ha megkelt a tsztnk, lisztezett deszkra bortjuk s ngy cipra osztjuk. Kinyjtjuk egyenknt a cipkat tglalap alakra, rkenjk a tltelket, a kt rvidebb szlt resen hagyjuk, ezt behajtjuk s feltekerjk. A hajts szlek lehetleg a tszta aljra kerljenek.
      Stpaprral blelt tepsibe helyezzk a rudakat, tojssal lekenjk a felletket, majd ismt megkelesztjk. jra megkenjk a tojssal, villval megszurkljuk s 180 fokra elmelegtett stbe helyezzk. Barns-pirosra stjk, ha kihlt, ujjnyi vastagsgra szeleteljk. Porcukrozhat, de ez el is hagyhat!

      Tipp:

      Tapasztalatom: a tltelk sszelltsnl gyeljnk arra, hogy nehogy sok tej kerljn bele, mert akkor lgy lesz s nehezebben kezelhet. Ugyanez vonatkozik dira, mkra egyarnt.

    13. A kvetkez 2 felhasznlk ljkoltk Dark Angel hozzszlst:

      Cherry (2016-12-23), Latifa (2016-12-23)

    14. #7
      A Romantikus mvsz Cherry avatara
      Csatlakozott
      Jan 2016
      Hely
      Budapest
      Hozzszlsok
      685
      Hrnv szint
      10
      Karcsonyi puncs



      Karcsonyi puncs alkohol nlkl:

      Hozzvalk:

      1/2 liter gymlcstea
      1 liter almal
      2 evkanl mz
      1 citrom
      2 narancs
      3 szegfszeg
      1 fahjrd

      Elkszts:

      Elsszr fzznk egy gymlcstet. Ezt ntsk bele egy kancsba, adjuk hozz a mzet, a fahjat, a szegfszeget s a kifacsart citromot, majd ntsk fel almalvel. Keverjk jl ssze, s mg j melegen bgrkben tlaljuk.

      Elksztsi id: 15 perc

      Karcsonyi puncs alkohollal:

      Hozzvalk:
      2,5 dl des vrsbor
      2,5 dl des fehrbor
      1,5 dl rum
      50 dkg cukor
      2 db citrom
      2 db narancs


      Elkszts:
      A gymlcsket elszr mossuk meg j alaposan a citromot s narancsot is, ezutn hmozzuk le vkonyan a hjt. Forraljunk fel 5 dl vizet a hjakkal egytt, majd ntsk hozz az sszes tbbi alkoholt. Szrjuk bele a cukrot, s csak ppen forrspontig melegtsk fel, legvgl ntsk bele a kifacsart citrom s narancslevet. Ezutn keverjk jl ssze, legvgl pedig ntsk ki bgrbe.
      "Tiszteld az embert,Szeresd a szpet,Tanulj kzdeni, Mert ez az let"

    15. A kvetkez 2 felhasznlk ljkoltk Cherry hozzszlst:

      Holdacska (2016-12-24), Latifa (2016-12-24)

    16. #8
      Karcsonyi kalcs (Stollen)



      Hozzvalk:
      75 dkg liszt s egy kevs a formzshoz
      25 dkg mazsola
      2 kiskanl cukor
      12 dkg cukor
      1 kshegynyi s
      2 kiskanl finomra reszelt citromhj
      1 tasak vanlis cukor
      8 dkg leszt
      2.5 dl langyos tej
      2 evkanl rum
      12 dkg korinthusi mazsola
      6 csepp kesermandula-olaj
      1 kshegynyi rlt kardamom s szerecsendi-virg
      25 dkg megolvasztott vaj
      10 dkg aprra kockzott cukrozott citromhj
      10 dkg hntolt, darlt mandula
      7 dkg vaj a bekenshez
      porcukor a beszrshoz


      Elkszts:

      A ktfle mazsolt egy tlba tesszk, meglocsoljuk a rummal, 20 percig ztatjuk, azutn egy szrednyben lecspgtetjk. Az lesztt tlba trdeljk, 2 evkanl cukorral s 3 evkanl tejjel sszekeverjk, s szobahmrskleten 15 percig kelesztjk.

      A liszt ktharmadt tlba szitljuk, s a kzepn kialaktunk egy mlyedst. A cukrot, a vanlis cukrot, a st, a citromhjat, a kesermandula aromt, a fszereket s a vajat a mlyeds kr, a kupac oldalra szrjuk.

      Az leszts tejet a mlyedsbe ntjk. Kzprl kifel haladva sszekeverjk a liszttel, a maradk tejjel s a tbbi hozzvalval. Ezutn hozzadjuk a maradk lisztet, s addig gyrjuk, amg sima tsztt nem kapunk, amely elvlik az edny faltl. Vgl beledolgozzuk a ktfle mazsolt, a cukrozott citromhjat s a mandult is.

      Letakarjuk, s meleg helyen 1 ra hosszat kelesztjk. A munkalapot vkonyan belisztezzk, s kb. 10 percig erteljes mozdulatokkal gyrjuk s tgetjk a tsztt, amg ruganyoss vlik, s mr nem ragad. A kalcs megformzshoz a tsztt kb. 35 cm tmrj krlapp nyjtjuk. Az egyik oldalt majdnem a kzepig visszahajtjuk, hogy megkapjuk a jellegzetes Stollen-formt.

      Egy tepsit kiblelnk stpaprral. Rtesszk a kalcsot, letakarjuk, s meleg helyen addig kelesztjk, amg szltben is, magassgra is a msflszeresre n. A stt 250 C-ra (lgkeverses st 230 C, gzst 6-os fokozat) elmelegtjk.

      A tsztt az elmelegtett stbe toljuk. A st hmrsklett 160 C-ra (lgkeverses st 140 C, gzst 1-2-es fokozat) mrskeljk, s 45–55 percig stjk a kalcsot.

      A 7 dkg vajat egy kis lbasban megolvasztjuk. Kivesszk a kalcsot a stbl. Azon melegben bsgesen megkenjk vajjal, s vastagon meghintjk porcukorral. (Ha ksbb – 2-3 ht mlva – tlaljuk, csak vkonyan cukrozzuk meg.)

      Karcsonyi tlttt kalcs: 30 dkg mazsolt (fele rszben korinthusi is lehet) megmosunk s lecsepegtetnk. Hozzadunk 15 dkg darabolt mandult, 15 dkg darabolt pisztcit, 10-10 dkg cukrozott citrom s narancshjat, 4 evkanl rumot s 1 kiskanl rlt vanlit. Az egszet sszekeverjk, s jszakra llni hagyjuk, hogy az zek sszerjenek. 1 kg liszthez 3 tasak szrtott lesztt, 12,5 dkg cukrot s 1 csipet st vegytnk. Hozzadunk 4 tojst, 40 dkg megolvasztott, kihlt vajat, aprnknt hozzntnk 1,25 dl langyos tejet, majd az egszet alaposan sszegyrjuk, s letakarva b 2 ra hosszat kelesztjk. A mazsols-manduls-pisztcis keverket jl lecsepegtetjk s a tsztba gyrjuk. A tltelkhez megmosunk 1 zldcitromot, szrazrat rljk, a hjt lereszeljk, s a levt kifacsarjuk. 20 dkg marcipnmasszt 20 dkg porcukorral, 10 dkg darabolt mandulval vagy pisztcival, a zldcitrom hjval s levvel sszegyrunk, s kt hengert formlunk belle. A kelt tsztt flbevgjuk s kinyjtjuk.Mindkt felbl hosszks cipt hengergetnk, kzben megtltjk ket a marcipnnal. A kalcsokat kivajazott tepsibe tesszk, s kb. 20 percig kelesztjk. 180 C-ra (lgkeverses st 160 C, gzst 2–3-as fokozat) elmelegtett stben mintegy 50 percig stjk. A mg forr stemnyeket olvasztott vajjal bekenjk, s megszrjuk porcukorral.


    17. Az albbi felhasznlk ljkoltk Holdacska hozzszlst:

      Cherry (2016-12-24)

    18. #9
      Legenda Scorpio avatara
      Csatlakozott
      May 2016
      Hozzszlsok
      1,130
      Hrnv szint
      0
      Karcsonyi figurs kekszek

      Mr csak azrt is rdemes kekszet stni, mert nemcsak finom s szp, de akr sajt kszts gasztroajndkknt is megllja a helyt. Celofnba csomagolva az adventi naptr zsebeiben is elrejthetnk egy-kt kekszet, vagy a Mikuls-csomagba is tehetnk nhny darabot. Rengeteg tli motvumot kszthetnk, a hpehelytl kezdve a sznkn t a klnfle Mzi-alakokig sok-sok klnleges kekszkiszr kzl vlaszthatunk. Hogy ezek a kekszek szpek is legyenek, formatart tsztt kell vlasztani, vagyis olyan tsztt, amit ki tudunk nyjtani, s amibl szablyos mintkat tudunk szaggatni gy, hogy ezt a mintt a kekszek sts kzben is megtartjk. Ha ilyen kekszet szeretnnk stni, soha ne tegynk a tsztjba stport. A stportl megemelkedik a tszta, s eltorzul a minta. A tszta sszelltsnl dolgozzunk gyorsan, s felttlenl tegyk htbe a masszt minimum fl rra. Ha stipecsttel szeretnnk mintt nyomni a kekszre, akkor rdemes a szoksosnl kicsit vkonyabbra, kb. 2 mm-esre nyjtani a tsztt. Nagyon fontos, hogy csak akkor kezdjnk neki a dsztsnek, ha mr teljesen kihltek a kekszek, s az els dszts eltt nyomjunk pr prbamintt stpaprra, vagy akr egy tnyrra, hogy lssuk, milyen ervel kell nyomni a tubust, hogy folytonos vonalat tudjunk vele rajzolni. Ha elkszltnk a mintval, hagyjuk megdermedni a cukormzat.



      Elksztsi id: 30-60 perc



      Hozzvalk

      kb. 2-3 tepsihez

      • 50 dkg liszt
      • 15 dkg cukor
      • 1 csipet s
      • 2 db tojs
      • 25 dkg hideg vaj

      A dsztshez






      Elkszts

      A tszta hozzvalit gyors mozdulatokkal sszegyrjuk, majd folpackba csomagoljuk, s htbe tesszk kb. 1 rra.
      A stt elmelegtjk 180 fokra, s stpaprral blelnk ki kt tepsit.
      A htbl elvett masszt lisztezett gyrdeszkn lisztezett sodrfval tbb rszletben kinyjtjuk, kekszkiszr formkkal klnbz formkat szaggatunk belle, s tepsire helyezzk ket.

      Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt kszre stjk, majd hagyjuk teljesen kihlni.
      A kihlt kekszeket cukormzakkal dsztjk.

    Cmkk ehhez a tmhoz

    Hozzszls szablyai

    • j tmkat nem hozhatsz ltre
    • Vlaszokat nem kldhetsz
    • Fjlokat nem csatolhatsz
    • A hozzszlsaidat nem mdosthatod
    •