TORRENTEK.info - Torrent oldal figyelő, fórum, hírportál, meghívócsere!
  • Hírek

    UTS

  • Hírek

    BitTorrent!

  • Hírek

    Friss Hírek

  • Hírek

    Csevegő

  • Hírek

    Filmek

  • Hírek

    XXX

  • Hírek

    Kultúra

  • Hírek

    Sport

  • Hírek

    Meghívók

  • Hírek

    Zene

  • Hírek

    Szórakozás

    Eredmény: 1 - 9 (9) összesen
    Ha érdekesnek találtad a témát oszd meg ismerőseiddel is!

    Téma: Karácsonyi édességek

    1. #1
      A Romantikus művész Cherry avatara
      Csatlakozott
      Jan 2016
      Hely
      Budapest
      Hozzászólások
      768
      Hírnév szint
      10

      Karácsonyi édességek

      Brownie Karácsonyra

      Karácsonyra adj karácsonyi formát azoknak a sütiknek, amiket az év más időszakában is el szoktál készíteni. Itt egy ötlet, hogyan csináld.



      Hozzávalók:
      - 350 g magas kakaótartalmú étcsokoládé darabokra törve
      - 250 g sózatlan vaj darabokra vágva
      - 3 nagy tojás
      - 250 g sötét, nyers nádcukor
      - 85 g finom liszt
      - 1 teáskanál sütőpor

      Díszítéshez zacskós cukormáz díszítő drazsé, cukor rúd.

      Melegítsük elő a sütő 160 fokra (légkeveréses sütőt 140 +C-ra). Vajazzuk ki és béleljük ki sütőpapírral egy tepsi alját.

      Olvasszuk meg, és keverjük össze a csokoládét és a vajat, majd hagyjuk lehűlni.

      Verjük fel a tojásokat a cukorral, amíg sűrű, fényes és homogén massza lesz a keverék.

      Óvatosan forgassuk bele az olvasztott vajas csokoládét, azután szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük simára.

      Simítsuk az előkészített tortaformába, és süssük 30-35 percig, vagy amíg érintésre szilárdnak érezzük.



      Vágjuk fel a sütit háromszögekre, majd díszítsük fel a szeleteket karácsonyfának.

      Jó munkát, vidám díszítgetést!


      "Tiszteld az embert,Szeresd a szépet,Tanulj küzdeni, Mert ez az élet"

    2. # ADS
      Tárhely szolgáltató
      Csatlakozott
      Always
      Hely
      Advertising world
      Hozzászólások
      Many


      Rosszlanyok.hu - Az országos szexpartner és masszázs kereső. Gyönyörű lányok. Csak valódi képek!



      some_text

      Diamond Sex Shop Webáruház

      Ingyen Meghívók/Gift Invitations I Filmek/Movies
       

    3. #2




      Fahéjas gyümölcskenyér csokoládéval

      Hozzávalók:


      • 30 dkg vaj
      • 30 dkg kandírozott gyümölcs
      • 25 dkg liszt
      • 25 dkg cukor
      • 10 dkg porcukor
      • 7 tojás
      • 5 dkg mandula
      • 1 csomag sütőpor
      • 1 citrom reszelt héja
      • 1 kiskanál fahéj

      Elkészítés ideje:

      90 perc.

      Elkészítés mente:

      A kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a vaníliás cukrot vegyítsd a lisztbe, és az olvasztott vajjal, a fahéjjal, valamint a citromhéjjal dolgozd össze.



       

    4. #3
      A Romantikus művész Cherry avatara
      Csatlakozott
      Jan 2016
      Hely
      Budapest
      Hozzászólások
      768
      Hírnév szint
      10
      GESZTENYÉS HAVAS PIRAMISOK (sütés nélkül készíthető)




      HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS


      - 50 dkg darált keksz
      - 20 dkg porcukor
      - 4 evőkanál baracklekvár
      - 4 evőkanál rum
      - 1 evőkanál rumaroma
      - 4 evőkanál kakaópor
      - tej, annyi hogy ne legyen túl száraz

      Töltelék :
      - 25 dkg gesztenyepüré
      - rum és porcukor ízlés szerint
      - annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

      - kókuszreszelék a szóráshoz


      A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
      A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal

      Utoljára módosítva: Cherry által: 2016-12-23 20:37
      "Tiszteld az embert,Szeresd a szépet,Tanulj küzdeni, Mert ez az élet"

    5. #4
      Karácsonyi muffin




      Hozzávalók 8 darabhoz:

      10 dkg vaj vagy margarin
      8 dkg kristálycukor
      1 vaníliás cukor
      csipetnyi só
      1 teáskanál reszelt citromhéj
      2 tojás 15 dkg liszt
      1 csapott teáskanál sütőpor
      1teáckanál mézeskalács fűszerkeverék
      5 dkg csokoládéöntet
      6 dkg mogyorós grillázs
      15 dkg porcukor
      2 evőkanál citromlé

      A díszítéshez zöld élelmiszer színezék, színes konfetti és karácsonyi ostyák és még 16 minyonpapír.

      Elkészítés:

      Keverjük krémesre a vajat a kétféle cukorral, a sóval és a citromhéjjal, dolgozzuk bele a tojásokat. Szitáljuk rá a sütőporral és a fűszerkeverékkel elkevert lisztet, majd forgassuk bele 1-1 evőkanál kivételével a csokoládéöntetet és a grillázst.
      A minyon papírokat rakjuk kettesével egymásba, rakjuk tepsibe, oszlassuk el bennük a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig süssük.
      Keverjünk mázat a porcukorból és a citromléből, ezt ketté osztjuk, az egyiket színezzük zöldre. A muffinokat a két cukormázzal kenjük meg, végül színes konfettivel, a félretett csokoládéöntettel és grillázzsal, valamint a karácsonyi ostyákkal díszítsük.

       

    6. #5
      A Romantikus művész Cherry avatara
      Csatlakozott
      Jan 2016
      Hely
      Budapest
      Hozzászólások
      768
      Hírnév szint
      10
      Mézeskalács karácsonyfa



      A karácsony egyik legszebb szimbóluma közé tartozik a karácsonyfa. Ezzel a recepttel nem csak örökzöldként díszítheti otthonod, hanem süteményként is.

      A karácsonyfa alapja a mézeskalács tészta.

      Mézeskalács receptje:


      Hozzávalók:

      1 kg liszt
      4 dl porcukor
      2 kávéskanál szódabikarbóna
      2 kávéskanál fahéj
      2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
      csipet só
      10 margarin
      3 egész tojás
      2 és fél - 3 dl méz
      + ha díszítjük: egy tojásfehérje
      6 evőkanál kristálycukor


      Elkészítés:

      A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összedolgozzuk. (Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért a liszt egy kis részét az elején félretesszük, és a kidolgozáskor gyúrjuk a tésztához.) A deszkát bőven meglisztezhetjük. Arra figyelni kell, hogy ne legyen túl lágy a tészta, mert akkor túlságosan megdagad a sütőben, "elfolyik" a forma, és ráadásul lukacsos lesz a sütemény felülete. A tésztából vágjunk egy kisebb darabot, és alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtsuk ki. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Közepesen forró sütőben sütjük, de vigyázni kell hogy meg ne égjen, mert nagyon gyorsan sül. A sütések között a tepsit nem kell újra bezsírozni, csak esetleg egy kicsit meglisztezni.
      A kisütött formák felületét cukormázzal díszíthetjük. Ehhez csipet sóval felverünk egy tojásfehérjét. A kemény habhoz mintegy hat-hét közepes kanálnyi cukrot keverünk. A cukorhab egy kis részét nejlonzacskó sarkába töltjük. Ezután a zacskó sarkára vágunk egy kis lyukat. A díszítésbe bevonhatjuk a család apraja nagyját, jó kis karácsonyi hangulatot teremthetünk vele.

      Miután elkészítettük a mézeskalács tésztánkat, neki is kezdhetünk a karácsonyfa készítésének. Tíz csillagra lesz szükségünk, úgy, hogy a csillagok csökkenő méretűek legyenek. Szupermarketekbe lehet kapni különböző méretű tészta szaggatókat, de ha mégsem lenne kéznél, akkor sütőpapírból készítsünk sablonokat, tegyük a tésztára és késsel vágjuk ki a sablon körül. Ha már meg van mind a tíz csillag, akkor tegyük be az előmelegített sütőbe. Közbe készítsük el a díszítéshez szükséges mázat. A karácsonyfát úgy kell összeállítani, hogy a legnagyobb csillag tetejét kenjük be mázzal és ragaszuk rá a következő csillagot csökkenő sorrendbe és folytassuk, így tovább, az utolsó csillagnak a tetejét ne kenjük be mázzal, majd csak készítsünk rá valami szép kis díszítést. A fenyőfánk széleit kis pöttyökkel is díszíthetjük akár.
      "Tiszteld az embert,Szeresd a szépet,Tanulj küzdeni, Mert ez az élet"

    7. #6
      Tessék itt egy klasszikus XD




      Diós és mákos bejgli kelt tésztából recept






      Hozzávalók:
      Tészta:

      • 50 dkg liszt
      • 25 dkg vaj
      • 1 tojás
      • 2 dkg élesztő
      • 2 evőkanál porcukor
      • 1,5 dl tejföl
      • késhegynyi só

      Mákos töltelék:

      • 25-30 dkg darált mák
      • 20 dkg porcukor
      • 1 dl tej
      • 1 nagyobb citrom reszelt héja
      • 2 maréknyi mazsola
      • 1 cs vaníliás cukor
      • 2 ek rum

      Diós töltelék:

      • 25 dkg darált dió
      • 20 dkg porcukor
      • 1 dl tej
      • 2 marék mazsola
      • ha nagyon száraz a töltelék 1 evőkanál tejföl





      Elkészítése:
      Felfuttatjuk az élesztőt a tejben egy teáskanál cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a pici sót és jól összedolgozzuk, azaz sima tésztává dagasztjuk. Félretesszük és letakarva kelesztjük.
      Közben elkészítjük a töltelékeket, összekeverjük a hozzávalókkal figyelve arra, hogy megfelelő keménységű (lágyságú) legyen mind a dió, mind a máktöltelék.
      Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkára borítjuk és négy cipóra osztjuk. Kinyújtjuk egyenként a cipókat téglalap alakúra, rákenjük a tölteléket, a két rövidebb szélét üresen hagyjuk, ezt behajtjuk és feltekerjük. A hajtás szélek lehetőleg a tészta aljára kerüljenek.
      Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rudakat, tojással lekenjük a felületüket, majd ismét megkelesztjük. Újra megkenjük a tojással, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Barnás-pirosra sütjük, ha kihűlt, ujjnyi vastagságúra szeleteljük. Porcukrozható, de ez el is hagyható!

      Tipp:

      Tapasztalatom: a töltelék összeállításánál ügyeljünk arra, hogy nehogy sok tej kerüljön bele, mert akkor lágy lesz és nehezebben kezelhető. Ugyanez vonatkozik dióra, mákra egyaránt.
       

    8. #7
      A Romantikus művész Cherry avatara
      Csatlakozott
      Jan 2016
      Hely
      Budapest
      Hozzászólások
      768
      Hírnév szint
      10
      Karácsonyi puncs



      Karácsonyi puncs alkohol nélkül:

      Hozzávalók:

      1/2 liter gyümölcstea
      1 liter almalé
      2 evőkanál méz
      1 citrom
      2 narancs
      3 szegfűszeg
      1 fahéjrúd

      Elkészítés:

      Elösször főzzünk egy gyümölcsteát. Ezt öntsük bele egy kancsóba, adjuk hozzá a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget és a kifacsart citromot, majd öntsük fel almalével. Keverjük jól össze, és még jó melegen bögrékben tálaljuk.

      Elkészítési idő: 15 perc

      Karácsonyi puncs alkohollal:

      Hozzávalók:
      2,5 dl édes vörösbor
      2,5 dl édes fehérbor
      1,5 dl rum
      50 dkg cukor
      2 db citrom
      2 db narancs


      Elkészítés:
      A gyümölcsöket először mossuk meg jó alaposan a citromot és narancsot is, ezután hámozzuk le vékonyan a héját. Forraljunk fel 5 dl vizet a héjakkal együtt, majd öntsük hozzá az összes többi alkoholt. Szórjuk bele a cukrot, és csak éppen forráspontig melegítsük fel, legvégül öntsük bele a kifacsart citrom és narancslevet. Ezután keverjük jól össze, legvégül pedig öntsük ki bögrébe.
      "Tiszteld az embert,Szeresd a szépet,Tanulj küzdeni, Mert ez az élet"

    9. #8
      Karácsonyi kalács (Stollen)



      Hozzávalók:
      75 dkg liszt és egy kevés a formázáshoz
      25 dkg mazsola
      2 kiskanál cukor
      12 dkg cukor
      1 késhegynyi só
      2 kiskanál finomra reszelt citromhéj
      1 tasak vaníliás cukor
      8 dkg élesztő
      2.5 dl langyos tej
      2 evőkanál rum
      12 dkg korinthusi mazsola
      6 csepp keserűmandula-olaj
      1 késhegynyi őrölt kardamom és szerecsendió-virág
      25 dkg megolvasztott vaj
      10 dkg apróra kockázott cukrozott citromhéj
      10 dkg hántolt, darált mandula
      7 dkg vaj a bekenéshez
      porcukor a beszóráshoz


      Elkészítés:

      A kétféle mazsolát egy tálba tesszük, meglocsoljuk a rummal, 20 percig áztatjuk, azután egy szűrőedényben lecsöpögtetjük. Az élesztőt tálba tördeljük, 2 evőkanál cukorral és 3 evőkanál tejjel összekeverjük, és szobahőmérsékleten 15 percig kelesztjük.

      A liszt kétharmadát tálba szitáljuk, és a közepén kialakítunk egy mélyedést. A cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat, a keserűmandula aromát, a fűszereket és a vajat a mélyedés köré, a kupac oldalára szórjuk.

      Az élesztős tejet a mélyedésbe öntjük. Középről kifelé haladva összekeverjük a liszttel, a maradék tejjel és a többi hozzávalóval. Ezután hozzáadjuk a maradék lisztet, és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk, amely elválik az edény falától. Végül beledolgozzuk a kétféle mazsolát, a cukrozott citromhéjat és a mandulát is.

      Letakarjuk, és meleg helyen 1 óra hosszat kelesztjük. A munkalapot vékonyan belisztezzük, és kb. 10 percig erőteljes mozdulatokkal gyúrjuk és ütögetjük a tésztát, amíg ruganyossá válik, és már nem ragad. A kalács megformázásához a tésztát kb. 35 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Az egyik oldalát majdnem a közepéig visszahajtjuk, hogy megkapjuk a jellegzetes Stollen-formát.

      Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Rátesszük a kalácsot, letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg széltében is, magasságra is a másfélszeresére nő. A sütőt 250 °C-ra (légkeveréses sütő 230 °C, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.

      A tésztát az előmelegített sütőbe toljuk. A sütő hőmérsékletét 160 °C-ra (légkeveréses sütő 140 °C, gázsütő 1-2-es fokozat) mérsékeljük, és 45–55 percig sütjük a kalácsot.

      A 7 dkg vajat egy kis lábasban megolvasztjuk. Kivesszük a kalácsot a sütőből. Azon melegében bőségesen megkenjük vajjal, és vastagon meghintjük porcukorral. (Ha később – 2-3 hét múlva – tálaljuk, csak vékonyan cukrozzuk meg.)

      Karácsonyi töltött kalács: 30 dkg mazsolát (fele részben korinthusi is lehet) megmosunk és lecsepegtetünk. Hozzáadunk 15 dkg darabolt mandulát, 15 dkg darabolt pisztáciát, 10-10 dkg cukrozott citrom és narancshéjat, 4 evőkanál rumot és 1 kiskanál őrölt vaníliát. Az egészet összekeverjük, és éjszakára állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. 1 kg liszthez 3 tasak szárított élesztőt, 12,5 dkg cukrot és 1 csipet sót vegyítünk. Hozzáadunk 4 tojást, 40 dkg megolvasztott, kihűlt vajat, apránként hozzáöntünk 1,25 dl langyos tejet, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, és letakarva bő 2 óra hosszat kelesztjük. A mazsolás-mandulás-pisztáciás keveréket jól lecsepegtetjük és a tésztába gyúrjuk. A töltelékhez megmosunk 1 zöldcitromot, szárazrat öröljük, a héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk. 20 dkg marcipánmasszát 20 dkg porcukorral, 10 dkg darabolt mandulával vagy pisztáciával, a zöldcitrom héjával és levével összegyúrunk, és két hengert formálunk belőle. A kelt tésztát félbevágjuk és kinyújtjuk.Mindkét feléből hosszúkás cipót hengergetünk, közben megtöltjük őket a marcipánnal. A kalácsokat kivajazott tepsibe tesszük, és kb. 20 percig kelesztjük. 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegített sütőben mintegy 50 percig sütjük. A még forró süteményeket olvasztott vajjal bekenjük, és megszórjuk porcukorral.

       

    10. #9
      Legenda Scorpio avatara
      Csatlakozott
      May 2016
      Hozzászólások
      1,449
      Hírnév szint
      0
      Karácsonyi figurás kekszek

      Már csak azért is érdemes kekszet sütni, mert nemcsak finom és szép, de akár saját készítésű gasztroajándékként is megállja a helyét. Celofánba csomagolva az adventi naptár zsebeiben is elrejthetünk egy-két kekszet, vagy a Mikulás-csomagba is tehetünk néhány darabot. Rengeteg téli motívumot készíthetünk, a hópehelytől kezdve a szánkón át a különféle Mézi-alakokig sok-sok különleges kekszkiszúró közül választhatunk. Hogy ezek a kekszek szépek is legyenek, formatartó tésztát kell választani, vagyis olyan tésztát, amit ki tudunk nyújtani, és amiből szabályos mintákat tudunk szaggatni úgy, hogy ezt a mintát a kekszek sütés közben is megtartják. Ha ilyen kekszet szeretnénk sütni, soha ne tegyünk a tésztájába sütőport. A sütőportól megemelkedik a tészta, és eltorzul a minta. A tészta összeállításánál dolgozzunk gyorsan, és feltétlenül tegyük hűtőbe a masszát minimum fél órára. Ha sütipecséttel szeretnénk mintát nyomni a kekszre, akkor érdemes a szokásosnál kicsit vékonyabbra, kb. 2 mm-esre nyújtani a tésztát. Nagyon fontos, hogy csak akkor kezdjünk neki a díszítésnek, ha már teljesen kihűltek a kekszek, és az első díszítés előtt nyomjunk pár próbamintát sütőpapírra, vagy akár egy tányérra, hogy lássuk, milyen erővel kell nyomni a tubust, hogy folytonos vonalat tudjunk vele rajzolni. Ha elkészültünk a mintával, hagyjuk megdermedni a cukormázat.



      Elkészítési idő: 30-60 perc



      Hozzávalók

      kb. 2-3 tepsihez

      • 50 dkg liszt
      • 15 dkg cukor
      • 1 csipet só
      • 2 db tojás
      • 25 dkg hideg vaj

      A díszítéshez






      Elkészítés

      A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
      A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
      A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk, kekszkiszúró formákkal különböző formákat szaggatunk belőle, és tepsire helyezzük őket.

      Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
      A kihűlt kekszeket cukormázakkal díszítjük.
       

    Címkék ehhez a témához

    Hozzászólás szabályai

    • Új témákat nem hozhatsz létre
    • Válaszokat nem küldhetsz
    • Fájlokat nem csatolhatsz
    • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
    •