TORRENTEK.info - Torrent oldal figyelő, fórum, hírportál, meghívócsere!
Vicces Vicces:  0
Tetszik Tetszik:  0
Köszönöm Köszönöm:  0
Eredmény: 1 - 10 (10) összesen
Ha Érdekesnek találtad a témát oszd meg ismerőseiddel is!

Téma: Karácsonyi édességek

  1. #1
    A Romantikus művész Cherry avatara
    Csatlakozott
    Jan 2016
    Hely
    Budapest
    Hozzászólások
    795
    Hírnév szint
    10

    Karácsonyi édességek

    Brownie Karácsonyra

    Karácsonyra adj karácsonyi formát azoknak a sütiknek, amiket az év más időszakában is el szoktál készíteni. Itt egy ötlet, hogyan csináld.



    Hozzávalók:
    - 350 g magas kakaótartalmú étcsokoládé darabokra törve
    - 250 g sózatlan vaj darabokra vágva
    - 3 nagy tojás
    - 250 g sötét, nyers nádcukor
    - 85 g finom liszt
    - 1 teáskanál sütőpor

    Díszítéshez zacskós cukormáz díszítő drazsé, cukor rúd.

    Melegítsük elő a sütő 160 fokra (légkeveréses sütőt 140 +C-ra). Vajazzuk ki és béleljük ki sütőpapírral egy tepsi alját.

    Olvasszuk meg, és keverjük össze a csokoládét és a vajat, majd hagyjuk lehűlni.

    Verjük fel a tojásokat a cukorral, amíg sűrű, fényes és homogén massza lesz a keverék.

    Óvatosan forgassuk bele az olvasztott vajas csokoládét, azután szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük simára.

    Simítsuk az előkészített tortaformába, és süssük 30-35 percig, vagy amíg érintésre szilárdnak érezzük.

    Vágjuk fel a sütit háromszögekre, majd díszítsük fel a szeleteket karácsonyfának.

    Jó munkát, vidám díszítgetést!




    Facebook Comments

    "Tiszteld az embert,Szeresd a szépet,Tanulj küzdeni, Mert ez az élet"

  2. # ADS
    Tárhely szolgáltató
    Csatlakozott
    Always
    Hely
    Advertising world
    Hozzászólások
    Many


    Rosszlanyok.hu - Az országos szexpartner és masszázs kereső. Gyönyörű lányok. Csak valódi képek!



    some_text

    Diamond Sex Shop Webáruház

    Ingyen Meghívók/Gift Invitations I Filmek/Movies
     

  3. #2




    Fahéjas gyümölcskenyér csokoládéval

    Hozzávalók:


    • 30 dkg vaj
    • 30 dkg kandírozott gyümölcs
    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 7 tojás
    • 5 dkg mandula
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kiskanál fahéj

    Elkészítés ideje:

    90 perc.

    Elkészítés mente:

    A kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a vaníliás cukrot vegyítsd a lisztbe, és az olvasztott vajjal, a fahéjjal, valamint a citromhéjjal dolgozd össze.



     

  4. #3
    A Romantikus művész Cherry avatara
    Csatlakozott
    Jan 2016
    Hely
    Budapest
    Hozzászólások
    795
    Hírnév szint
    10
    GESZTENYÉS HAVAS PIRAMISOK (sütés nélkül készíthető)




    HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS


    - 50 dkg darált keksz
    - 20 dkg porcukor
    - 4 evőkanál baracklekvár
    - 4 evőkanál rum
    - 1 evőkanál rumaroma
    - 4 evőkanál kakaópor
    - tej, annyi hogy ne legyen túl száraz

    Töltelék :
    - 25 dkg gesztenyepüré
    - rum és porcukor ízlés szerint
    - annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

    - kókuszreszelék a szóráshoz


    A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
    A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal

    Utoljára módosítva: Cherry által: 2016-12-23 21:37
    "Tiszteld az embert,Szeresd a szépet,Tanulj küzdeni, Mert ez az élet"

  5. #4
    Karácsonyi muffin




    Hozzávalók 8 darabhoz:

    10 dkg vaj vagy margarin
    8 dkg kristálycukor
    1 vaníliás cukor
    csipetnyi só
    1 teáskanál reszelt citromhéj
    2 tojás 15 dkg liszt
    1 csapott teáskanál sütőpor
    1teáckanál mézeskalács fűszerkeverék
    5 dkg csokoládéöntet
    6 dkg mogyorós grillázs
    15 dkg porcukor
    2 evőkanál citromlé

    A díszítéshez zöld élelmiszer színezék, színes konfetti és karácsonyi ostyák és még 16 minyonpapír.

    Elkészítés:

    Keverjük krémesre a vajat a kétféle cukorral, a sóval és a citromhéjjal, dolgozzuk bele a tojásokat. Szitáljuk rá a sütőporral és a fűszerkeverékkel elkevert lisztet, majd forgassuk bele 1-1 evőkanál kivételével a csokoládéöntetet és a grillázst.
    A minyon papírokat rakjuk kettesével egymásba, rakjuk tepsibe, oszlassuk el bennük a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig süssük.
    Keverjünk mázat a porcukorból és a citromléből, ezt ketté osztjuk, az egyiket színezzük zöldre. A muffinokat a két cukormázzal kenjük meg, végül színes konfettivel, a félretett csokoládéöntettel és grillázzsal, valamint a karácsonyi ostyákkal díszítsük.

     

  6. #5
    A Romantikus művész Cherry avatara
    Csatlakozott
    Jan 2016
    Hely
    Budapest
    Hozzászólások
    795
    Hírnév szint
    10
    Mézeskalács karácsonyfa



    A karácsony egyik legszebb szimbóluma közé tartozik a karácsonyfa. Ezzel a recepttel nem csak örökzöldként díszítheti otthonod, hanem süteményként is.

    A karácsonyfa alapja a mézeskalács tészta.

    Mézeskalács receptje:


    Hozzávalók:

    1 kg liszt
    4 dl porcukor
    2 kávéskanál szódabikarbóna
    2 kávéskanál fahéj
    2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
    csipet só
    10 margarin
    3 egész tojás
    2 és fél - 3 dl méz
    + ha díszítjük: egy tojásfehérje
    6 evőkanál kristálycukor


    Elkészítés:

    A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összedolgozzuk. (Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért a liszt egy kis részét az elején félretesszük, és a kidolgozáskor gyúrjuk a tésztához.) A deszkát bőven meglisztezhetjük. Arra figyelni kell, hogy ne legyen túl lágy a tészta, mert akkor túlságosan megdagad a sütőben, "elfolyik" a forma, és ráadásul lukacsos lesz a sütemény felülete. A tésztából vágjunk egy kisebb darabot, és alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtsuk ki. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Közepesen forró sütőben sütjük, de vigyázni kell hogy meg ne égjen, mert nagyon gyorsan sül. A sütések között a tepsit nem kell újra bezsírozni, csak esetleg egy kicsit meglisztezni.
    A kisütött formák felületét cukormázzal díszíthetjük. Ehhez csipet sóval felverünk egy tojásfehérjét. A kemény habhoz mintegy hat-hét közepes kanálnyi cukrot keverünk. A cukorhab egy kis részét nejlonzacskó sarkába töltjük. Ezután a zacskó sarkára vágunk egy kis lyukat. A díszítésbe bevonhatjuk a család apraja nagyját, jó kis karácsonyi hangulatot teremthetünk vele.

    Miután elkészítettük a mézeskalács tésztánkat, neki is kezdhetünk a karácsonyfa készítésének. Tíz csillagra lesz szükségünk, úgy, hogy a csillagok csökkenő méretűek legyenek. Szupermarketekbe lehet kapni különböző méretű tészta szaggatókat, de ha mégsem lenne kéznél, akkor sütőpapírból készítsünk sablonokat, tegyük a tésztára és késsel vágjuk ki a sablon körül. Ha már meg van mind a tíz csillag, akkor tegyük be az előmelegített sütőbe. Közbe készítsük el a díszítéshez szükséges mázat. A karácsonyfát úgy kell összeállítani, hogy a legnagyobb csillag tetejét kenjük be mázzal és ragaszuk rá a következő csillagot csökkenő sorrendbe és folytassuk, így tovább, az utolsó csillagnak a tetejét ne kenjük be mázzal, majd csak készítsünk rá valami szép kis díszítést. A fenyőfánk széleit kis pöttyökkel is díszíthetjük akár.
    "Tiszteld az embert,Szeresd a szépet,Tanulj küzdeni, Mert ez az élet"

  7. #6
    Tessék itt egy klasszikus XD




    Diós és mákos bejgli kelt tésztából recept






    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 1 tojás
    • 2 dkg élesztő
    • 2 evőkanál porcukor
    • 1,5 dl tejföl
    • késhegynyi só

    Mákos töltelék:

    • 25-30 dkg darált mák
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 1 nagyobb citrom reszelt héja
    • 2 maréknyi mazsola
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek rum

    Diós töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 2 marék mazsola
    • ha nagyon száraz a töltelék 1 evőkanál tejföl





    Elkészítése:
    Felfuttatjuk az élesztőt a tejben egy teáskanál cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a pici sót és jól összedolgozzuk, azaz sima tésztává dagasztjuk. Félretesszük és letakarva kelesztjük.
    Közben elkészítjük a töltelékeket, összekeverjük a hozzávalókkal figyelve arra, hogy megfelelő keménységű (lágyságú) legyen mind a dió, mind a máktöltelék.
    Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkára borítjuk és négy cipóra osztjuk. Kinyújtjuk egyenként a cipókat téglalap alakúra, rákenjük a tölteléket, a két rövidebb szélét üresen hagyjuk, ezt behajtjuk és feltekerjük. A hajtás szélek lehetőleg a tészta aljára kerüljenek.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rudakat, tojással lekenjük a felületüket, majd ismét megkelesztjük. Újra megkenjük a tojással, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Barnás-pirosra sütjük, ha kihűlt, ujjnyi vastagságúra szeleteljük. Porcukrozható, de ez el is hagyható!

    Tipp:

    Tapasztalatom: a töltelék összeállításánál ügyeljünk arra, hogy nehogy sok tej kerüljön bele, mert akkor lágy lesz és nehezebben kezelhető. Ugyanez vonatkozik dióra, mákra egyaránt.
     

  8. #7
    A Romantikus művész Cherry avatara
    Csatlakozott
    Jan 2016
    Hely
    Budapest
    Hozzászólások
    795
    Hírnév szint
    10
    Karácsonyi puncs



    Karácsonyi puncs alkohol nélkül:

    Hozzávalók:

    1/2 liter gyümölcstea
    1 liter almalé
    2 evőkanál méz
    1 citrom
    2 narancs
    3 szegfűszeg
    1 fahéjrúd

    Elkészítés:

    Elösször főzzünk egy gyümölcsteát. Ezt öntsük bele egy kancsóba, adjuk hozzá a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget és a kifacsart citromot, majd öntsük fel almalével. Keverjük jól össze, és még jó melegen bögrékben tálaljuk.

    Elkészítési idő: 15 perc

    Karácsonyi puncs alkohollal:

    Hozzávalók:
    2,5 dl édes vörösbor
    2,5 dl édes fehérbor
    1,5 dl rum
    50 dkg cukor
    2 db citrom
    2 db narancs


    Elkészítés:
    A gyümölcsöket először mossuk meg jó alaposan a citromot és narancsot is, ezután hámozzuk le vékonyan a héját. Forraljunk fel 5 dl vizet a héjakkal együtt, majd öntsük hozzá az összes többi alkoholt. Szórjuk bele a cukrot, és csak éppen forráspontig melegítsük fel, legvégül öntsük bele a kifacsart citrom és narancslevet. Ezután keverjük jól össze, legvégül pedig öntsük ki bögrébe.
    "Tiszteld az embert,Szeresd a szépet,Tanulj küzdeni, Mert ez az élet"

  9. #8
    Karácsonyi kalács (Stollen)



    Hozzávalók:
    75 dkg liszt és egy kevés a formázáshoz
    25 dkg mazsola
    2 kiskanál cukor
    12 dkg cukor
    1 késhegynyi só
    2 kiskanál finomra reszelt citromhéj
    1 tasak vaníliás cukor
    8 dkg élesztő
    2.5 dl langyos tej
    2 evőkanál rum
    12 dkg korinthusi mazsola
    6 csepp keserűmandula-olaj
    1 késhegynyi őrölt kardamom és szerecsendió-virág
    25 dkg megolvasztott vaj
    10 dkg apróra kockázott cukrozott citromhéj
    10 dkg hántolt, darált mandula
    7 dkg vaj a bekenéshez
    porcukor a beszóráshoz


    Elkészítés:

    A kétféle mazsolát egy tálba tesszük, meglocsoljuk a rummal, 20 percig áztatjuk, azután egy szűrőedényben lecsöpögtetjük. Az élesztőt tálba tördeljük, 2 evőkanál cukorral és 3 evőkanál tejjel összekeverjük, és szobahőmérsékleten 15 percig kelesztjük.

    A liszt kétharmadát tálba szitáljuk, és a közepén kialakítunk egy mélyedést. A cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat, a keserűmandula aromát, a fűszereket és a vajat a mélyedés köré, a kupac oldalára szórjuk.

    Az élesztős tejet a mélyedésbe öntjük. Középről kifelé haladva összekeverjük a liszttel, a maradék tejjel és a többi hozzávalóval. Ezután hozzáadjuk a maradék lisztet, és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk, amely elválik az edény falától. Végül beledolgozzuk a kétféle mazsolát, a cukrozott citromhéjat és a mandulát is.

    Letakarjuk, és meleg helyen 1 óra hosszat kelesztjük. A munkalapot vékonyan belisztezzük, és kb. 10 percig erőteljes mozdulatokkal gyúrjuk és ütögetjük a tésztát, amíg ruganyossá válik, és már nem ragad. A kalács megformázásához a tésztát kb. 35 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Az egyik oldalát majdnem a közepéig visszahajtjuk, hogy megkapjuk a jellegzetes Stollen-formát.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Rátesszük a kalácsot, letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg széltében is, magasságra is a másfélszeresére nő. A sütőt 250 °C-ra (légkeveréses sütő 230 °C, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.

    A tésztát az előmelegített sütőbe toljuk. A sütő hőmérsékletét 160 °C-ra (légkeveréses sütő 140 °C, gázsütő 1-2-es fokozat) mérsékeljük, és 45–55 percig sütjük a kalácsot.

    A 7 dkg vajat egy kis lábasban megolvasztjuk. Kivesszük a kalácsot a sütőből. Azon melegében bőségesen megkenjük vajjal, és vastagon meghintjük porcukorral. (Ha később – 2-3 hét múlva – tálaljuk, csak vékonyan cukrozzuk meg.)

    Karácsonyi töltött kalács: 30 dkg mazsolát (fele részben korinthusi is lehet) megmosunk és lecsepegtetünk. Hozzáadunk 15 dkg darabolt mandulát, 15 dkg darabolt pisztáciát, 10-10 dkg cukrozott citrom és narancshéjat, 4 evőkanál rumot és 1 kiskanál őrölt vaníliát. Az egészet összekeverjük, és éjszakára állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. 1 kg liszthez 3 tasak szárított élesztőt, 12,5 dkg cukrot és 1 csipet sót vegyítünk. Hozzáadunk 4 tojást, 40 dkg megolvasztott, kihűlt vajat, apránként hozzáöntünk 1,25 dl langyos tejet, majd az egészet alaposan összegyúrjuk, és letakarva bő 2 óra hosszat kelesztjük. A mazsolás-mandulás-pisztáciás keveréket jól lecsepegtetjük és a tésztába gyúrjuk. A töltelékhez megmosunk 1 zöldcitromot, szárazrat öröljük, a héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk. 20 dkg marcipánmasszát 20 dkg porcukorral, 10 dkg darabolt mandulával vagy pisztáciával, a zöldcitrom héjával és levével összegyúrunk, és két hengert formálunk belőle. A kelt tésztát félbevágjuk és kinyújtjuk.Mindkét feléből hosszúkás cipót hengergetünk, közben megtöltjük őket a marcipánnal. A kalácsokat kivajazott tepsibe tesszük, és kb. 20 percig kelesztjük. 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegített sütőben mintegy 50 percig sütjük. A még forró süteményeket olvasztott vajjal bekenjük, és megszórjuk porcukorral.

     

  10. #9
    Legenda Scorpio avatara
    Csatlakozott
    May 2016
    Hozzászólások
    1,478
    Hírnév szint
    0
    Karácsonyi figurás kekszek

    Már csak azért is érdemes kekszet sütni, mert nemcsak finom és szép, de akár saját készítésű gasztroajándékként is megállja a helyét. Celofánba csomagolva az adventi naptár zsebeiben is elrejthetünk egy-két kekszet, vagy a Mikulás-csomagba is tehetünk néhány darabot. Rengeteg téli motívumot készíthetünk, a hópehelytől kezdve a szánkón át a különféle Mézi-alakokig sok-sok különleges kekszkiszúró közül választhatunk. Hogy ezek a kekszek szépek is legyenek, formatartó tésztát kell választani, vagyis olyan tésztát, amit ki tudunk nyújtani, és amiből szabályos mintákat tudunk szaggatni úgy, hogy ezt a mintát a kekszek sütés közben is megtartják. Ha ilyen kekszet szeretnénk sütni, soha ne tegyünk a tésztájába sütőport. A sütőportól megemelkedik a tészta, és eltorzul a minta. A tészta összeállításánál dolgozzunk gyorsan, és feltétlenül tegyük hűtőbe a masszát minimum fél órára. Ha sütipecséttel szeretnénk mintát nyomni a kekszre, akkor érdemes a szokásosnál kicsit vékonyabbra, kb. 2 mm-esre nyújtani a tésztát. Nagyon fontos, hogy csak akkor kezdjünk neki a díszítésnek, ha már teljesen kihűltek a kekszek, és az első díszítés előtt nyomjunk pár próbamintát sütőpapírra, vagy akár egy tányérra, hogy lássuk, milyen erővel kell nyomni a tubust, hogy folytonos vonalat tudjunk vele rajzolni. Ha elkészültünk a mintával, hagyjuk megdermedni a cukormázat.



    Elkészítési idő: 30-60 perc



    Hozzávalók

    kb. 2-3 tepsihez

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 csipet só
    • 2 db tojás
    • 25 dkg hideg vaj

    A díszítéshez






    Elkészítés

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
    A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk, kekszkiszúró formákkal különböző formákat szaggatunk belőle, és tepsire helyezzük őket.

    Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
    A kihűlt kekszeket cukormázakkal díszítjük.
     

  11. #10
    A Romantikus művész Cherry avatara
    Csatlakozott
    Jan 2016
    Hely
    Budapest
    Hozzászólások
    795
    Hírnév szint
    10
    Karácsonyi muffin angyalka



    Előkészítés

    A papír sütőformákat egy tepsibe állítjuk.

    A sütőt előmelegítjük.

    Elkészítés:

    A muffin tésztát a dobozon lévő használati utasítás szerint
    elkészítjük, majd a sütőformába töltjük, a sütőformát a sütő középső
    részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.


    Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
    Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
    Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
    Sütési idő: kb. 20-25 perc


    A muffinokat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.


    A krémhez a tejszínt a cukorral, a vanillincukorral és a habfixálóval
    kemény habbá verjük. A mascarponét a lekvárral és a citromlével jól
    elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.


    A kihűlt muffinok tetejét levágjuk, majd a muffin-sapkákat kettévágjuk.
    (Ezek lesznek az angyalok szárnyai.) Két evőkanál kivételével a krémet
    egy habzsákba töltjük. A krémet a muffinokon kúp alakban elosztjuk.
    A krém tetejére egy-egy trüffel-pralinét nyomunk. A maradék krémet
    egy kisebb tortadíszítőbe töltjük, ennek segítségével a pralinékon
    megformáljuk az angyalok haját. Végül a kettévágott muffin-sapkákból
    kialakítjuk a szárnyakat úgy, hogy a tészta-feleket függőlegesen a
    krémbe szúrjuk. Tetszés szerint a krémet Dr. Oetker Dekormix Téllel díszítjük.

    Tálalás

    Kb. 12 darab
    Javaslatok, alternatív elkészítés


    Trüffel praliné helyett színes marcipánmasszából is készíthetünk golyókat
    az angyalka megformálásához.


    https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/muffinok/115-muffin-angyalkak
    "Tiszteld az embert,Szeresd a szépet,Tanulj küzdeni, Mert ez az élet"

Címkék ehhez a témához

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •