Get Adobe Flash player

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!

Hírolvasó

1800 éves csontvázakra bukkantak a római metró építése közben

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 22:10
A 2-3. században állt ház ajtaja előtt egy kutyacsontvázat, illetve egy másik állat, vélhetően macska maradványait találták. Az állatok valószínűleg a tűzben pusztultak el – vélik a régészek.
A tűz megállította az életet ebben a házban. A leleteknek köszönhetően el tudjuk képzelni, milyen volt az életet ezekben a termekben, pontosan úgy, ahogyan Pompejiben a vulkánkitörés előtt– magyarázta Francesco Prosperetti, a római műemlékvédelmi hatóság vezetője hétfőn.
A maradványok között egyebek mellett a padlóról származó fekete-fehér mozaikot, illetve fabútorokat, például egy asztalt is találtak.
A mini-Pompeji a Lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyháztól nem messze található, ahol már néhány éve zajlanak a metróvonal építési munkálatai, amelyek újabb és újabb meglepetéseket okoznak a régészeknek.
Fotó: MTI
Képgaléria:Fotó: MTI
Októberben a San Giovanni metróállomásnál, a lateráni bazilika közelében kiállították azokat az ókori római leleteket, amelyek a metróépítés során kerültek elő. A tárlaton terrakottamaradványok, ékszerek, pénzérmék, valamint a római kor legnagyobb víztárolójának maradványai is láthatóak.
A C jelű metróvonal, amely a Piazza Veneziáról a keleti kerületekbe vezet, régészetileg fontos réteg alatt, több mint 20 méteres mélységben épül. A munkálatok 2007-ben kezdődtek, a 3,1 milliárd eurós projekt ára jelentősen túllépte az előzetes költségvetési kalkulációt.
A tervek szerint októberben felavatják az metróvonal egy 18 kilométeres szakaszát, amelyen vezető nélküli szerelvények fognak közlekedni. (MTI)


Forrás

Wimbledon: Balázs Attila kiesett a selejtező első fordulójában

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 22:10
Balázs Attila már a selejtező első fordulójában búcsúzott hétfőn a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.
A verseny honlapjának beszámolója szerint a világranglistán 174. magyar játékos két szoros szettben maradt alul Joris De Loore-ral szemben. Az egész mérkőzésen egyetlen brék volt, azt a belga teniszező érte el az első játszma végén. A másodikban rövidítés döntött, s bár Balázs Attila két mérkőzéslabdát is hárított, harmadjára De Loore már nem hibázott.
Az év harmadik Grand Slam-tornáján Babos Tímea és Fucsovics Márton biztosan a főtáblán kezd, míg a selejtezőben további két magyar játékos szerepel Gálfi Dalma és Stollár Fanni révén, mindketten kedden mutatkoznak be.
Eredmény – Wimbledon, selejtező, első forduló

Joris De Loore (belga)-Balázs Attila 7:5, 7:6 (9-7)Forrás

Szőlőpara van a Balatonnál

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 22:10
Az aláírók szerint elindult a táj visszafordíthatatlan megváltoztatása a Balatonnál, és a tó melletti ingatlanvagyon középtávú leértékelődését is eredményező folyamat zajlik.
Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke az MTI-nek kifejtette, az észak-balatoni kultúrtájon, az ország egyik legértékesebb szőlőterületén sorra épülnek a medencés nyaralók olyan külterületi ingatlanokon, ahol az érvényben lévő jogszabályok értelmében csak gazdasági épületeket lehetne létesíteni, továbbá a terület 80 százalékán szőlőművelést kellene végezni.
Becslései szerint több ezer ingatlan épült szabálytalanul az északi part szőlőterületein.
Minimumcélként a borászok, civilek, településvezetők azt akarják elérni, hogy az államigazgatás szigorúan betartassa az érvényben lévő jogszabályokat– közölte Laposa Bence.
Megjegyezte, az ingatlanpiacon tapasztalható fellendülés tovább növelte az érdeklődést az észak-balatoni külterületi szőlők iránt.
Ha szeretnénk, hogy legyen jövője a szezonhosszabbító balatoni borturizmusnak, sürgősen lépni kell– figyelmeztetett.
És ha ez nem lenne elég mára, hamarosan eltűnhet a magyar málna. Mondjuk abból nem készül bor, legalábbis lényegesen kevesebb.
(MTI)


Forrás

Csődturizmus: bekeményít az EU

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 22:10
A tájékoztatás szerint a szabályok a tagállamközi követelésbehajtásra vonatkozó kollektív eljárások hatékonyságának biztosításával a jövőben megkönnyítik a cégek számára a szerkezetátalakítást, a hitelezők számára pedig pénzük visszaszerzését.
A rendelet a határon átnyúló fizetésképtelenségi eljárásokban előforduló érdekellentétek és a joghatósági összeütközések feloldására helyezi a hangsúlyt, és az Európai Unió egész területén egységes formában biztosítja a fizetésképtelenséggel kapcsolatos ítéletek elismerését.
Amíg a korábbi szabályozást nem lehetett határon átnyúló ügyekben alkalmazni, az új szabályok a nemzeti eljárások szélesebb körére alkalmazhatók. A közlemény szerint mostantól lehetőség nyílik arra, hogy korszerű nemzeti eljárásokat alkalmazzanak a vállalkozások megmentése vagy a más uniós országokban található adósoktól történő pénzbehajtás céljából. Erősödik a jogbiztonság és megszilárdulnak az úgynevezett csődturizmussal szembeni biztosítékok.
Ha az adós röviddel a fizetésképtelenségi eljárás megindítása előtt áthelyezi a székhelyét ? akár egy másik uniós tagállamba ?, a bíróságnak gondosan mérlegelnie kell az ügy összes körülményét annak megállapítására, hogy valódi- e a székhelyáthelyezés, nem pedig az enyhébb csődeljárási szabályok kihasználására irányul.
Az új szabályok elkerülhetővé teszik az úgynevezett másodlagos eljárásokat is, tehát a társaság létesítő okirat szerinti székhelye szerinti országtól eltérő uniós ország bíróságai által indított eljárásokat. Az új szabályok végezetül bevezetik a csoportos fizetésképtelenségi eljárási keretet, amely növeli azon eljárások hatékonyságát, amelyek egy vállalatcsoport különböző tagjait érintik. Ez nagyobb esélyt biztosít a csoport egészének megmentésére.
A bizottsági tájékoztatás szerint 2019 nyaráig az Európai Unió valamennyi országára kiterjedő összeköttetés létesül az elektronikus nemzeti fizetésképtelenségi nyilvántartások között, amely megkönnyíti a más uniós országokban zajló ilyen eljárásokra vonatkozó információk beszerzését.


Forrás

Népszavazáson döntenek a fogvatartottak berettyóújfalui egészségügyi központjáról

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 22:10
Népszavazáson döntenek Berettyóújfaluban arról, hogy megépüljön-e a városban a fogvatartottak egészségügyi központja – mondta a Hajdú-Bihar megyei település polgármestere lakossági fórumon hétfőn.
A helyi képviselő-testület május végi ülésén egyhangú határozatot hozott arról, hogy az építkezéshez a Gróf Tisza István Kórház melletti mintegy 0,8 hektáros területet ingyen átadja az államnak.*A lakosság egy részének tiltakozása miatt azonban úgy döntöttek, hogy népszavazást írnak ki, amelyet valamikor az ősszel tartanak meg. Hozzátette, a népszavazáson a lakosságnak arról kell döntenie, hogy a képviselőtestület vonja-e vissza a terület átadásáról hozott határozatát.
A helyi művelődési központ nagytermét megtöltötte a mintegy 200 érdeklődő, és sokan a közbiztonság romlása miatt aggódtak. Csóti András, a Belügyminisztérium miniszteri főtanácsadója, a büntetés-végrehajtás nyugalmazott országos parancsnoka hangsúlyozta: a legkorszerűbb technikai eszközök és szakképzett személyzet garantálná a biztonságot, a fogvatartottak vizsgálata, kezelése döntően a polgári betegektől teljesen elkülönítve történne.
Csiba Gábor szerint a beruházás olyan lehetőség, amelyet nem érdemes kihagynia a városnak.*A mintegy egymilliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javulhat a kórház műszerezettsége, így a polgári lakosság ellátásnak színvonala is. Példaként említette, hogy jelenleg MR-vizsgálatra a helyieknek Debrecenbe kell utazniuk, amennyiben viszont megvalósul a beruházás, Berettyóújfaluba is telepítenek ilyen berendezést.*A tervezett egészségügyi központ a jelenlegi kórházi épülettől külön épülne meg, 150-200 új munkahelyet jelentene a városban, és egyszerre 220 fekvőbeteget tudna ellátni.
(MTI)


Forrás

Életfogytiglanit kapott a nyolc betegével végző ápolónő

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 21:51
Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték hétfőn *Elizabeth Wettlaufert, aki a vád szerint 2007 és 2014 között öt nőt és három férfit ölt meg*két kanadai idősek otthonában.
A bíró a halál árnyékának nevezte a 49 éves gyilkost, aki átkelt áldozatain. A vádlottal közölték, hogy talán sosem szabadulhat a rács mögül.
Hatalmas fájdalmat, szenvedést és halált okoztam. A sajnálom túl gyenge szó ide. Rendkívül sajnálom– mondta az ítélethirdetés után.

Hátborzongató vallomást tett a nővér, aki nyolc embert ölt meg Magyar származású áldozata is volt a 49 éves nőnek.


Az áldozatok több családtagja is a teremben volt a tárgyalás idején.
A magyar származású Arpad Horvath, akinek édesapját szintén Wettlaufer ölte meg, úgy fogalmazott, a volt nővér beszéde csak felidegesítette őt.
Egy ilyen bocsánatkérés idő-, papír- és levegőpazarlás– nyilatkozott.
(BBC, kiemelt kép: Europress)


Forrás

Orbán: Nem engedtük összekeveredni a sportot meg a politikát

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 21:30
A magyar kormány szerintem okos döntést hozott, amikor nem engedte a sportot meg a politikát összekeveredni, mert politikai alapon nem lehet semmilyen sportot sem szervezni,ezt mondta Orbán Viktor az RTL Klubnak múlt héten Brüsszelben. A miniszterelnök szerint a sportágak támogatása a költségvetésből ezért mindig a szakszövetségeken keresztül történik.
A tévécsatorna emlékeztetett arra, hogy a látványcsapatsportágaknak adható, társasági adóból származó támogatást , vagyis a taót olyan szakszövetségek osszák ki, amelyek vezetőségében fideszes politikusok*találhatók, például Kocsis Máté (kézilabda) vagy Bánki Erik (labdarúgás).
Arról, hogy a bíróság által is közpénznek nyilvánított taót hogyan osztották szét az elmúlt években, itt írtunk bővebben:

Irdatlan pénz a látványsportokra: 415 milliárdot öltek bele Orbánék A 24.hu összesítése szerint 415 milliárd forint társaságiadó-bevételről mondott le az állam a sportszövetségek és klubok javára azóta, hogy a nyereséges cégek adójuk egy részét sportszervezeteknek is adhatják ahelyett, hogy befizetnék az államkasszába. A sporttámogatás összege évről évre nő, tavaly 99 milliárd volt. A pénz csaknem fele a futballra jutott, de nagyon jön fel a kézilabda. Aratnak a kormánypárti politikusok kedvenc csapatai.


Forrás

Tényleg így nézne ki egy forradalom Budapesten?

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 21:30
A könyv stílszerűen a tavaszi CEU-tüntetések farvizén érkezett a polcokra, de az alapötletet természetesen még nem ezek adták. Amikor Kemény Zsófi 2015 nyarán belekezdett az írásba, még messze volt az oktogonos goapartik világa, legfeljebb a netadós tiltakozás, vagy a Hoffman Rózsa-féle diáktüntetések járhattak a fejében.
Eleinte amúgy nem is forradalomról, csak egy húszéves egyetemista lányról akart írni, aki Pest utcáin téblábol, és keresi, hogy mivel lenne érdemes kitölteni az idejét. Aztán bevillant neki az ötlet:
Nagyjából a második oldalon jöttem rá, hogy ha végiggondolom, hogy ma Budapesten egy meleg nyári napon mi a legvalószínűbb történés, akkor egyértelmű, hogy ki kell törnie a forradalomnak. Benne van a levegőben, mint a szálló por. Elképesztő gazemberségeket nyomnak le a torkunkon, mi időnként tüntetünk egy jót, és azt hiszem bármikor elég lenne egy apró mozzanat, ami másképp alakul, mint ahogy szokott, és kitörhetne itt is az utcai harcArról, hogy mi van és mi nincs benne a levegőben, bőven tudnánk vitatkozni. Arról viszont kevésbé, hogy irodalmi szempontból izgalmas téma lehet egy kortárs budapesti forradalom kirobbanása. Persze csak akkor, ha nem akad meg az író torkán a nagy falat, mint például Kemény Zsófién, aki se lenyelni, se kiköpni nem tudja a saját ötletét. Rajta kívül egy igazán nagy áldozata van ennek a forradalomnak: maga az olvasó.
Netadó elleni tüntetés (Forrás: MTI)Orban-legend

A könyvben ugyan nem szerepel a Fidesz és a NER, de az áthallások elég egyértelműek. Sőt, egy kikacsintás erejéig még Orbán neve is felbukkan a szövegben:
Átmásztam a híd alatti húgyszagon, közben megcsodáltam a friss graffitit (ORBAN-LEGEND)? írja Kemény a második fejezetben, de ennél közelebb nem merészkedik konkrét politikusok megnevezéséhez.
Párhuzamokból viszont nincs hiány. A forradalmi szikrát például az adja a könyvben, hogy a nacionalista retorikában tobzódó kormány bevezeti a fészekadót, amelyet tíz éven át kell fizetnie minden kivándorló magyarnak, hogy lerója tartozását a nemzet felé. A politikusok épp Mátyás királyt temetik újra a Hősök terén, amikor elszabadulnak az indulatok:
innentől pedig pár lépésben el is jutunk a fegyveres felkelésig és a Nyugati tér bombázásáig.

A baj csak az, hogy az egész bántóan hiteltelen. Hiába próbálja rárántani a mai magyar közhangulatra a forradalom sokkoló lehetőségét, és hiába igyekszik egy nemzedék dühének krónikása lenni, ha közben minden szinten csődöt mond az elbeszélés. Sem szatíraként, sem realista regényként, sem sötét disztópiaként nem működik.
Izgalmas gondolatkísérlet helyett így csak egy fárasztó és kínosan valószerűtlen képzelgést kapunk. A Rabok tovább egyetlen egyetlen pillanatra sem képes átrántani minket abba a párhuzamos valóságba, ahol tankok dübörögnek a Váci úton és fegyver ropog Burger King előtt ? pedig csaknem háromszáz hosszú oldalon keresztül próbálkozik ezzel.
Forradalom egy buborékban

Eleve mókás, hogy menő rapperek és kontyos hipszterek állnak a harcok élére. Kemény Zsófi sajnos képtelen kipillantani a saját közegéből, ami nem feltétlenül baj egy személyes hangvételű regény esetében (amelyben mondjuk egy húszéves egyetemista lány téblábol az utcákon irodalmi témára vadászva). Akkor viszont már igen, ha nagy történelmi víziót szeretnénk felvillantani, márpedig a Rabok tovább-nak érezhetően vannak ilyen ambíciói.
Hallunk ugyan ezt-azt a társadalom egyéb rétegeiről, mégis olyan érzés, mintha egy szűk buborékban zajlana a sztori, és a forradalom minden fontos szereplője egy slam poetry-est átlagos közönségéből kerülne ki.
A könyv szerencsére nem adja át magát kritikátlanul a forradalmi romantikának, de azért sokáig kacérkodik vele, hogy eredendően kúl hétvégi programnak állítsa be a forradalmat, ami helyenként kissé ijesztő ugyan, de azért alapvetően buli. Aztán eldurvulnak a dolgok, de akkor meg inkább szappanoperába csúszik át a sztori, ahol menetrendszerűen felszínre kerül minden szereplő Nagybetűs Traumája a múltból.
Az események súlya közben szépen elillan a pesti kánikulában. Ahol ugyanis a figurákat nem sikerül életre kelteni, ott a halálnak sincs különösebb jelentősége. És akkor a kötelező szerelmi szálról még nem is beszéltünk, amit már csak azért sem képes magával ragadni az olvasót, mert mindkét főszereplő rémesen irritáló.
Kemény Zsófi
Fotó: MTI / Máthé ZoltánKöltészet és izzadságszag

Az elejétől recseg-ropog a dramaturgiai szerkezet, miközben a komolynak szánt téma és a könnyed, lazáskodó hangvétel szépen kioltja egymást. A sajátos keveréknyelvezet sem segít, amely egyszerre próbál meg keresetlen, nyers, köznapi és mélyen költői lenni. Akad ugyan egy-két találó mondat, szellemes észrevétel vagy működő metafora a könyvben, ezeket azonban erőltetett hasonlatok és fárasztó szóvirágok áradata veszi körül.
Hozzá kell szoknunk, hogy itt úgy süt a nap, mint egy munkamániás pék, a helyzet át van érezve, és csak úgy röpködnek az efféle megfigyelések:
A közhelyek megtapasztalásának heurékaélménye diadalmasan csúszdázott a lebiggyesztett szája sarkától az orráig húzódó ráncban.A szerelmi elragadtatás pedig így fest:
Elvettem a skalpját, aztán levágtam a sajátomat, és rátettem a gőzölgő, véres koponyájára. A saját koponyámra pedig az ő skalpját tettem. Uraltam minden porcikájában, hatalmam volt e fölött a szenvedélytorony fölött.Vagy egyenesen így:
Annyira mélyre ment, hogy kutat ásatott velem a lelkébe, és ott tapicskoltam benne az alján. Egyértelmű volt, hogy ő a jéghegy, aminek csak a csúcsa lóg ki a tengerből, a nagy része víz alatt van, és több oldalról támadják Titanicok.Mert itt mindennek költőinek, mélynek és legfőképp kúlnak kell lennie. Ehelyett legtöbbször csak szimplán izzadságszagú a szöveg. Tökéletes példája annak, hogy ami működhet a rövidségre és lendületre épülő slam poetryben, hamar elviselhetetlenné válik, ha egy egy több száz oldalas regényben ömlesztve kapjuk meg.
A Rabok legyünkről tehát bátran állítható, hogy trendi témája és fiatalossága ellenére sem lesz belőle nemzedéki alapmű. Nem ebből válik majd a Y-generáció If?-je, vagy a Z-generáció*Zabriske Point-ja. Fő tanulsága az, hogy forradalomról csak akkor érdemes írni, ha alapos ismereteink és végiggondolt koncepciónk van hozzá, amelyet képesek is vagyunk végigvinni a sztorin. Nem pedig akkor, ha épp nem jutott jobb téma az eszünkbe a Szabó Ervin kávézójában ülve.


Forrás

Konkrét terve volt Kim Dzsongun likvidálására Dél-Koreának

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 21:30
Az illetékes, aki Pak Gun Hje Észak-Koreával kapcsolatos politikájának ismerője, elmondta, több más lehetőség mellett a phenjani rezsim vezetőjének meggyilkolására is szerepelt.
A lap úgy tudja: miután a két Korea közötti tanácskozások kedvezőtlenül értek véget, Pak Gun Hje 2015 decemberében jóváhagyta az észak-koreai rezsimváltásról szóló dokumentumot, amelynek végrehajtásával a dél-koreai Nemzeti Hírszerzési Szolgálatot (NIS) bízta meg.
Bár az iratban megfogalmazott terv nem ismert részleteiben, az abban leírt lehetőségek között felmerült Kim Dzsong Un lemondatása, politikai száműzetése, valamint meggyilkolása is.
Külön figyelmet fordítottak a szöuli szálak eltüntetésére ezekben a műveletekben, hiszen ha kiderül, hogy mindehhez hajszálnyi köze is van Dél-Koreának, azonnali katonai megtorlás lenne a következménye– hangsúlyozta a tisztségviselő.
Fotó: EuropressAz illetékes szerint az összeesküvők egy baleset megszervezését tervezték vízen vagy közúton, hogy így tegyék el láb alól a phenjani rezsim vezetőjét, de a szigorú biztonsági intézkedések miatt nem sikerült megvalósítani egy ilyen küldetést.
Pak Gun Hjét tovább ingerelték országa északi szomszédjának 2016 januárjában és szeptemberében végrehajtott nukleáris tesztjei, ami miatt bírálni kezdte Kim Dzsong Unt beszédeiben.
Az illetékes ugyanakkor hangsúlyozta, a korrupciós botrányba keveredett és az idén lemondatott elnök az észak-koreai népet sosem tekintette ellenségének.
A májusban megválasztott utódja, Mun Dzse In dél-koreai elnök választási ígéretei között az szerepelt, hogy a párbeszédet fogja keresni Észak-Koreával.
(MTI, kiemelt kép: Europress)


Forrás

Az Ajax és az Inter korábbi edzője a Premier League-ben vállalt munkát

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 21:12
A holland Frank de Boert nevezték ki a Crystal Palace labdarúgócsapatának élére.
A 47 esztendős szakember hároméves szerződést kötött a londoni klubbal, amelyet előzőleg Sam Allardyce irányított, aki az előző idény végén mondott le posztjáról, annak ellenére, hogy együttese kiharcolta a bennmaradást a Premier League-ben.
De Boer korábban az Ajax Amsterdam és az Internazionale kispadján ült vezetőedzőként, utóbbitól a gyenge eredmények miatt tavaly novemberben menesztették.


Forrás

Bikiniversenyen választja ki új gyakornokát az atomerőmű

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 21:12
Szexizmussal vádolják*az állami többségű CEZ cseh energetikai cégcsoportot, miután a napokban a temelíni atomerőműben pózoló tíz bikinis lányról osztottak meg fotókat, hogy kiválasszák közülük az új gyakornokot.
A Facebook-bejegyzés idáig több mint 1300 lájkot kapott és arra biztatja a felhasználókat, hogy kedveljék a számukra legvonzóbb hölgyeket.

A leírás szerint a legtöbb lájkot bezsebelő lány vehet majd részt a vállalat kéthetes gyakornoki programjában.
A poszt alatt rengetegen kritizálták, hogy a vállalat fizikai adottságok alapján próbálja meg kiválasztani a gyakornokait.
A CEZ szóvivője az Independent megkeresésére azt mondta, hogy a vállalat évente 900 diáknak ajánl fel gyakornoki munkát vagy finanszírozza a tanulmányi kirándulását.
A cég a botrány kirobbanása utána azonnal lezárta a szavazást és elnézést kért. Később közölték, hogy mind a tíz finalista gyakornoki munkát kapott náluk.


Forrás

McEnroe: Serena Williams 700. lenne a férfi világranglistán

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 20:50
Nem éppen hízelgően nyilatkozott Serena Williamsről John McEnroe, az amerikaiak legendás teniszezője.
Egyértelműen ő minden idők legjobb női játékosa, de ha a férfiaknál szerepelne, akkor nagyjából 700. lenne a világranglistán– mondta honfitársáról az 58 éves sztár, aki hét Grand Slam-trófeával vonult vissza 1992-ben.
A 35 éves, 23-szoros GS-bajnok Williams jelenleg szülési szabadságon van, de jövőre vissza akar térni a legjobbak közé.


Forrás

10 ok, amiért a Harry Potter a legjobb könyv, amit a gyerek kezébe adhatsz

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 20:50
Barátságról

Harry kétségkívül ügyes kviddicsjátékos, összességében egészen kompetens varázslógyerek és persze ott van az a prófécia-dolog is ? de akárhogy is, semmire nem ment volna egyedül. Ron kitartása, támogatása, Hermione okossága, hármójuk összetartásának ereje nélkül a túléléssel is lettek volna gondok ? és a sima hétköznapok is elég siváran teltek volna. Harry történetéből ráadásul a gyerekek azt is megtanulhatják, hogy a barátok néha hibáznak és csalódást okoznak, de az igazi barátságot ez nem rendíti meg.
Bátorságról

Harry és barátai dönthettek volna számtalanszor úgy, hogy megfutamodnak, ám tudták, hogy ha így tesznek, nemcsak ők halnak rövidesen csúf halált, de az egész varázsvilág sorsa megpecsételődik. Innentől kezdve viszont nem azt nézték, hogy ők csak gyerekek, és milyen nehéz dolguk van ? azaz nem hisztiztek az élet csapásai felett ?, hanem bátran beleálltak a kihívásba. Lehet, hogy a világ megmentéséhez nem komolynak meg felnőttnek kell lenni, csak oda kell állni és csinálni? Nem baj az, ha egy gyerek megtanulja ezt.

Életről

A Harry Potter világa nem habostorta. Vannak benne gonosz emberek, létezik a pusztulás, szeretett figurák meghalnak, nem él mindenki boldogan, amíg meg nem hal, és nem hullanak rózsaszínű csillámpónik az égből. Vicces, hogy ez egy varázslós tündérmese, mégis őszintébb képet fest a világról, mint a legtöbb hasonló történet, mindezt úgy, hogy azért a gyerek nem fog az ágyba vizelni a rettegéstől.
Gonoszságról

Nem csak a világ működéséről, de például a gonoszság lélektanáról is nagyon pontos képet mutat be a Potter-saga. Voldemort ifjú éveinek bemutatásával például megértjük, hogy az ő gonoszsága ? ami itt a gonoszság mint olyan metaforája ? olyan elemekből táplálkozik, amit nagyon is ismerünk: gyerekkori traumák, kishitűség és vele párhuzamosan létező Messiás-komplexus, félelem. És ezek is gyengítik el. Tökéletes tanmese.

Jóságról

Bár a gonoszságról igen árnyalt képet ad, ugyanakkor Harry története mégis a jóságról szól: idegenek nyújtanak segédkezet, tanárok hozzák ki diákjaikból azt, ami bennük van, seregek fognak össze a gonosz ellen. Ráadásul az itt bemutatott emberi jóság nem az a fajta elesett, mártírszerű jóság, amit mondjuk Nyilas Misi képvisel, de nem ám. Harry kiáll magáért és nem hagyja, hogy holmi osztályzsarnokok meg feketemágusok elnyomják ? aktív, életrevaló hőskép ő, akivel nyugodtan azonosulhat a gyerek.
Sportról

Rowling világalkotó képességének egyik ékes bizonyítéka, hogy egy teljes sportot is kitalált a varázslóknak, ami ráadásul olyan izgalmas, fordulatos, látványos, hogy megszakad az ember szíve, hogy nem tudunk seprűn repkedni, mert ha másért nem, a kviddicsért nagyon jó lenne. És nem csak a sport buli-részéről mondott el Rowling egyet s* mást, hanem a küzdelem, a nehézségek és a kitartás is helyet kapott, ha ebből sem kap kedvet a gyerek ahhoz, hogy valami csapatsportot kipróbáljon, akkor semmiből.

Rasszizmusról

A Harry Potter-könyvek egyik legszebb húzása, ahogy nem csupán okoskodva lamentál, hogy ?gyerekek, a rasszizmus csúnya dolog?, sokkal inkább bemutatja annak működését, nevetségessé téve azt az aranyvérű-sárvérű ostobasággal, és azzal, hogy a legokosabb, legtehetségesebb varázsló történetesen muglik gyereke.
Nőképről

Ha már itt tartunk, Hermione alakja nem csupán a származása miatt fontos: ő a legvagányabb női hős közel s távol az egész ifjúsági irodalomban, aki nem fiúsított leányként badass, hanem alapértéken. Hermione a szorgalom, a tehetség, a kreativitás mellett olyan értékeket mutat fel, mint a kitartás, a gondoskodás és a gyengédség. Még több ilyen hősnőt!

Szeretetről

Akármennyire is sötét felhők gyülekeznek ebben a történetben, és akármennyire is ijesztő dolgok esnek meg olykor, a végső üzenet mégis a szeretetről szól minden kicsi kalandban ugyanúgy, mint Harryék nagy harcában, Piton történetszála csak egy ezek közül, még ha a legemlékezetesebb is.
Varázslatról

Harry egész gyerekkorát azzal töltötte, hogy kínlódott: elnyomó családban nevelték hideg szívű rokonok, ahonnan aztán egy olyan iskolába került, ahol ugyan a társaság jó volt, de ekkor meg változatos módszerekkel igyekezett meggyilkolni őt a varázsvilág legerősebb mágusa. És mégis, Harry végrehajtotta a végső varázslatot: képes volt megőrizni a kalandvágyát, játékosságát és kitartását, és főként az életszeretetét, amit egy jó vajsör vagy egy hógolyózás jelent.Forrás

Kedden az ország nagy részén hőségriadó lesz

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 20:50
A tartós hőség veszélye miatt négy északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat, ugyanis*a középhőmérséklet kedden az északi hegyvidék térségét leszámítva már sok helyen érheti el a 25 Celsius-fokot.
A tartós hőség veszélye miatt
Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére
adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.
Az előrejelzés szerint kedden több órára kisüt a nap. Az Északi-középhegységben és a nyugati határnál lehet futó zápor, egy-egy zivatar. Emellett megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 29-34 fok között valószínű.
Szerdán tovább erősödik a kánikula, akkor akár 37 fokig is melegedhet a levegő.
(MTI)


Forrás

Farkasházi Réka félt megosztani bikinis fotóját

Friss fórumtémák - h, 2017-06-26 20:50
A Barátok Közt egykori szereplője bikiniben élvezte a napsütést. Ebben persze semmi különleges nincsen, hiszen mindenki ezt teszi, aki éppen megengedheti magának a pihenést. A celebek ráadásul előszeretettel mutogatják magukat, lassan sportot űzve belőle. Csakhogy Farkasházi Réka általában nem tesz ilyet.

A 46 éves Gaál Noémi bikinire vetkőzött a címlapon A TV2-től kirúgott időjós alakja nagyon rendben van.


Ez alkalommal is sokat töprengett azon, hogy megmutassa-e magát közösségi oldala követőinek, sőt azon is elgondolkodott, hogy az ő korában illik-e ilyet tenni egyáltalán.
Hű, de sokat filóztam, hogy kirakjam-e ezt a fotót! Egy negyven éves nő már ne posztoljon fürdőrucis képet. Na, de én csak augusztusban leszek negyven. És különben is, miért ne?– vezette le viccesen gondoloatmenetét a színésznő.Forrás

Filmajánló

Friss fórumhozzászólások - h, 2017-06-26 19:42
Szerintem nagyon gyenge volt. 10/6 közepes még nézhető.

UTS English T411 News

Friss fórumhozzászólások - h, 2017-06-26 19:30
T411 the largest and longest running French tracker has been closed.

UTS English Hdturk News

Friss fórumhozzászólások - h, 2017-06-26 19:30
Your Highness as Your Highness Administration - Covis
As HDTURK Administration , we congratulateall of the HDTURK family on the Feast of Ramadan and wish them a happy feast with their loved ones. Also as a holiday gift, every member has been given an upload according to their member group.

According to member groups:

User - 5 GB

Power User - 10 GB

Super User - 15 GB

Best User - 20 GB

Gold User - 25 GB

Mega User - 30 GB

Extreme User - 35 GB

VIP -40 GB

Super VIP - 45 GB

Respects.

UTS English Indie Game Developer Shares Free Keys on The Pirate Bay

Friss fórumhozzászólások - h, 2017-06-26 19:30
While many copyright holders are filled with rage when they see their content showing up at The Pirate Bay, not all are. The developer of the indie adventure game 'Paradigm' decided to hand out free keys on the popular torrent site instead, realizing that not everyone can afford to buy it legally.

Online piracy is an issue that affects many industries, and indie game developers are certainly no exception.

How people respond can vary from person to person. What’s right and what’s wrong largely depends on one’s individual beliefs, and some do better with pirates than others.

Jacob Janerka, developer of the indie adventure game ‘Paradigm,’ was faced with this issue recently. A few days after his game was released he spotted a cracked copy on The Pirate Bay.

But, instead of being filled with anger and rage while running to the nearest anti-piracy outfit, Janerka decided to reach out to the pirates. Not to school or scold them, but to offer a few free keys.

“Hey everyone, I’m Jacob the creator of Paradigm. I know some of you legitimately can’t afford the game and I’m glad you get to still play it :D,” Janerka’s comment on TPB reads.

Having downloaded many pirated games himself in the past, Janerka knows that some people simply don’t have the means to buy all the games they want to play. So he’s certainly not going to condemn others for doing the same now, although it would be nice if some bought it later.

“If you like the game, please tell your friends and maybe even consider buying it later,” he added.

Janerka’s comment

https://torrentfreak.com/images/paradigmpirate.png

The response has gone relatively unnoticed for a while but was posted on Reddit recently, where many people applauded the developer for his refreshing approach.

We reached out to Janerka to find out what motivated him to share the free keys on The Pirate Bay. He says that it was mostly a matter of understanding that many pirates are actually huge game fans who don’t have the money to buy every game they want to play.

Allowing them to do so for free, might lead to a few paying customers down the road, something he experienced first hand.

“I did it because I understand that in some cases, some people legitimately cannot afford the game and would like to play it. So maybe HOPEFULLY for a lucky few, they got the official keys and got to play it and enjoy it.

“I know for sure that when I was a young kid, I was unable to buy all the games I wanted and played pirated games. And when I actually got that disposable income, I ended up buying sequels/merch/extra copies,” Janerka adds.

The developer doesn’t think that piracy hurts him much, as many people who pirate his games don’t have the money to buy them anyway. In addition, having non-paying fans of the game is more valuable than having no fans at all.

“Maybe I lost a few sales or whatever, but people liking your game can be just as valuable. Realistically, most people who pirated it, wouldn’t have played it anyway, so its neat that more people get to experience it, when they wouldn’t have otherwise,” he says.

It’s a refreshing approach to see. While pirates should be under no illusion that any major developer will follow suit, they are probably happy that someone from the industry views piracy from a different perspective.

For Janerka, there’s probably something positive in this as well. He wins the sympathy of many game pirates, and as the news spreads, this could even generate some additional sales for the Paradigm game.

Paradigm trailer
TorrentFreak - Breaking File-sharing, Copyright and Privacy News

UTS English Cyber-souk.net-News

Friss fórumhozzászólások - h, 2017-06-26 18:32
Hello ChouCoeur

As you can see this morning the script is more fluid than yesterday loll
By cons, we still have many unresolved issues ... there's still a lot of work to do for our dear Encoder
- torrent in red in the bitclient with error message
- writing font change that no longer works - several members who can not access the blablateuse ...
If you see other problems would be nice to us reassembly.

Please accept our apologies for these youth bugs and assure you that everything will be done so that the site is working properly.

Once everything is resolved, we will offer a week of free lech for us to forgive.

Thank you for your patience and understanding

Good luck on cyber-souk and all soon

Rosszlanyok.hu - Vidéki szexpartner kereső. Vidéki lányok. Csak valódi képek!

TORRENTEK.info - Torrent oldal figyelõ, fórum, hÌrportàl, meghÌvócsere! ...


Facebook DubplatesYoutube DubplatesTwitter Dubplates