Get Adobe Flash player

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!

Hírolvasó

Az Instagram a legkárosabb a fiatalok számára

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 14:15
A népszerű közösségi platformok közül az Instagram és a Snapchat a legártalmasabb a fiatalok*mentális egészségére, állapította meg*a brit Royal Society for Public Health (RSPH) friss tanulmánya. A #StatusOfMind nevű jelentés a közösségi média pozitív és negatív hatásait vizsgálja, 1500 brit fiatal (14-24 év közötti) válaszain alapul.
Az alanyokat*arra kérték, hogy platformonként osztályozzák, jellemzően milyen érzéseket vált ki belőlük a használatuk. Úgy találták, hogy a legpozitívabb a YouTube videómegosztó, míg a*legnegatívabban az Instagram és a Snapchat hat a*mentális egészségre.
Az öt nagy platform*helyezése:

 1. YouTube (legpozitívabb)
 2. Twitter
 3. Facebook
 4. Snapchat
 5. Instagram (legnegatívabb)

A közösségi appok által keltett negatív hatások szorongás, depresszió, magány formájában jelentkeznek, kialakulhat*testképzavar is. A megkérdezettek közül tízből kilenc lány változtatna magán valamit, ebben az is szerepet játszik, hogy az Instagramon látható photoshoppolt, filterezett, irreális női testekhez*viszonyítják saját külsejüket, írja a tanulmány egyik szerzője.
Ilyen érzéseket kelt az Instagram a fiatalokban. Forrás: RSPH A közösségi média kellemetlen hozománya*a kiberzaklatás, és a FoMo-jelenség (félelem attól, hogy valamiből kimaradunk) problémája is. A kutatók szerint a brit depressziósok számának növekedése*is összefüggésben van a közösségi hálózatokkal. Shirley Cramer, a szervezet vezetője kiemelte, hogy a közösségi média még a cigarettánál és az alkoholnál is addiktívabb. ?Érdekes azt látni, hogy az Instagram és a Snapchat érte el a legrosszabb helyezést. Mivel mindkét platform képközpontú, elégedetlenséget és szorongást okozhatnak a fiatal felhasználókban?.
Az RSPH azt szeretné elérni, hogy a brit kormány és a közösségi cégek szolgáltatásaik lehetséges negatív hatásairól is tájékoztassák a fiatalokat, ne csak a pozitívumokat hangsúlyozzák. Több gyakorlati javaslatot is említenek:

 • A fiatalok felugró ablakban kapjanak tájékoztatást arról, hogy mik lehetnek az aktív közösségimédia-használat hátrányai
 • A közösségi cégeknek legyen megoldásuk arra, hogy kiszűrjék a mentális gondokkal küzdő fiatalokat posztjaik alapján
 • Jelöljék azokat a képeket, amelyeket manipuláltak digitálisan, hogy*a felhasználók helyén tudják kezelni a látottakatForrás

UTS English Bit-HDTV opens recruitment for Freshon Refugees

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 14:15
Bit-HDTV is opening recruitment for all Freshon Refugees if you are interested you can complete this application form

https://docs.google.com/forms/d/e/1F...vzNBA/viewform

UTS English Bit-HDTV opens recruitment for Freshon Refugees

Friss fórumhozzászólások - h, 2017-05-22 14:15
Bit-HDTV is opening recruitment for all Freshon Refugees if you are interested you can complete this application form

https://docs.google.com/forms/d/e/1F...vzNBA/viewform

Tippek: így válasszon klímát

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 14:02
Végérvényesen beköszöntött a jó idő, és a nyárral hamarosan megérkezik a menetrend szerinti forróság is, érdemes tehát gyorsan eldönteni, milyen klímával vágunk neki a kánikulának. A boltok hatalmas kínálattal várnak minket ? Nagy Sándor József, az LG klímaszakértője elmondja, mire figyeljünk, amikor feltérképezzük a választékot.
Split vagy mobilklíma?

Ez az első kérdés, amit érdemes tisztázni. A split klímát szakember szereli fel a kiválasztott lakrészbe, azaz fix megoldás, cseréje csak egy újabb szereléssel oldható meg. A mobil, ahogy neve is mutatja, némileg nagyobb szabadságot ad az elhelyezésénél.
Ennek ellenére érdemes split klímát választani, ha energiatakarékos és csendes berendezésre vágyunk. A mobil gyakran kétszer-háromszor zajosabb, mint a split, hiszen ott a zajért felelős kompresszor is egy fedél alatt lakik velünk, ráadásul ugyanakkora teljesítmény mellett legalább másfélszer annyi áramot fogyaszt. Ha mindez nem elég, gondoljunk csak arra a 15 cm átmérőjű nyílásra, amit az ablakra vagy a falra kell vágni ahhoz, hogy a mobilklímából a meleg levegőt a szabadba vezessük.
Mekkora teljesítményű legyen?

Általános szabály, hogy 100 Watt/négyzetméter hűtőteljesítménnyel érdemes kalkulálni, de természetesen figyelni kell a helyiség, lakás adottságait is. Ez a szám egy tetőteres, vagy déli, dél-nyugati fekvésű, nagy ablakos lakás esetében nagyobb is lehet. A vásárlás előtt azonban érdemes a beszerelést végző szakemberrel pontos kalkulációt készíttetni.
Újépítésű lakás esetén még jobb, ha gépésztervezővel végeztetjük el a helyiségek hűtési igényéhez szükséges számításokat, hiszen ő az, aki a fal és a szigetelés paramétereit pontosan ismeri. Lehetőleg minden, hűteni kívánt helyiséget külön klimatizáljunk. Vannak szerencsés elrendezésű otthonok, ahol a berendezés át tudja fújni a hideget egy másik helyiségbe, de számítsunk rá, hogy a készülék környezetében mindig hidegebb lesz.
Mennyit szánjunk rá?

A+ energiahatékonysági kategória alatt nem érdemes klímát venni. A belépő modellek 170-180 ezer forinttól kezdődnek, ezek között már találunk 2,5 kW-os hűtő-fűtő inverteres monosplit berendezést is. A 210 ezer forinttól következő középkategóriás légkondik már halkabbak, jobb minőségű a szűrőrendszerük, és magasabb energiahatékonysággal dolgoznak. A felső kategóriás prémium modellek több irányú légterelésre képesek, távszabályozásuk könnyebb, kényelmesebb, és formára, kialakításra is szebbek.
Fontos, hogy az olcsó, például akcióban kínált, de márkás gépet ne vegyük egy kalap alá a ?noname? készülékekkel. Az előbbieket jó szívvel ajánljuk, utóbbiaknál azonban komoly kockázat a bizonytalan szervizháttér és az alkatrészek elérhetősége, hátrány pedig a gyenge energiahatékonyság és a magasabb zajszint.
Jó tudni!

 • Figyeljünk a szűrőre!

Ez gondoskodik róla, hogy otthonuk levegője egészséges maradjon. A legjobb típusok nem csak a port és az allergéneket képesek eltávolítani, de a kórokozókat is.

 • Sose hűtsük túl a helyiséget!

A külső hőmérséklethez képest legfeljebb 8 fokkal állítsuk lejjebb a klímát, ennyit visel el az átlagos emberi szervezet biztonságosan.

 • Kerüljük a direkt légáramot!

Ne ott tévézzünk, aludjunk, ahová a klíma a hideg levegőt fújja, hiszen még a normál huzatban tartózkodva is könnyen megfázhatunk.

 • A klímával fűteni is lehet!

Például az őszi, tavaszi fűtésmentes időszakban. A monosplit klímákat*-10 fokig használhatjuk, de inkább csak 0 fok körüli hőmérsékletig működnek hatékonyan.


Forrás

Elhárult az utolsó akadály a brexittárgyalások megkezdése elől

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 14:02
Jóváhagyta az európai uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács hétfőn az Egyesült Királyság EU-kilépéséről szóló tárgyalások megindítására vonatkozó európai bizottsági javaslatot, és ezzel elhárult az utolsó akadály is az egyeztetések megkezdése elől.
A huszonhetek egyhangúan elfogadták a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelye szerinti tárgyalások megindítását, erős és világos mandátumot biztosítva– írta Sabine Weyand, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalójának helyettese Twitter-üzenetében.
A javaslatot az EU-tagországok uniós ügyekkel foglalkozó tárcavezetői fogadták el brüsszeli tanácskozásukon.
Sokak szerint a “valódi” tárgyalások ugyanakkor csak a június 8-i brit előrehozott választások után kezdődhetnek meg.
(MTI)


Forrás

A magyar minimálbér az utolsó helyen kullog

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:44
A vállalati versenyképesség szempontjából az egyik legfontosabb tényező a megfelelő képzettségű és mennyiségű munkavállaló elérése, megtartása és a foglalkoztatás összköltségének alakulása. Már az előbbi feladat is kihívás elé állítja a társaságokat szinte szektorra, végzettségre, képzettségre való tekintet nélkül. A munkaerő-piaci versenyképesség költségoldalát jól jellemzi a minimálbér és az átlagbér összegének alakulása, és a bérekre rakódó közterhek mértéke.
A visegrádi országokkal összevetve a hazai vállalatok a foglalkoztatásra rakodó adó- és járulékterhek terén még mindig hátrányos helyzetben vannak, további csökkentésre lenne szükség ? emeli ki az RSM elemzése.

A minimálbér az elmúlt 10 évben jelentősen növekedett a régióban. Az országok eltérő ütemben növelték a minimális bérek értékét; a szlovákok több mint megduplázták 2006-os szintjüket, Lengyelországban közel 90, Magyarországon 60 százalékos minimálbér-növekedés valósult meg, míg a csehek 31 százalékot emeltek ez idő alatt. Ennek megfelelően a bérszintek régióbeli sorrendje is átalakult; 2016 végére Lengyelország az élre tört, Szlovákia felzárkózott mellé, Magyarország az utolsó helyre szorult, s Csehország is inkább hozzánk állt közel.
Emellett az adóék ? amely azt mutatja meg, hogy a cégek által kifizetett bruttó bérköltség mekkora hányada kerül az államkasszába az összességében kifizetett adók és járulékok révén ? régiós alakulása Magyarország számára szintén kedvezőtlen képet mutat. Ugyanakkora nettó bér kifizetése egy magyar foglalkoztatónak jóval magasabb bérköltséget jelent, mint régiós versenytársai számára. ?A 6 évre megtervezett magyar járulékcsökkentési pályát figyelembe véve a 2022-re elérhető 41,4 százalékos adóék szintjével ? ha időközben a visegrádi országok egyike sem változtat ? éppen a cseh szint alá kerülhetünk, de a lengyel terhektől még mindig 6 százalékpont választ majd el bennünket. Az adóék további csökkentésére, további járulékcsökkentésre lenne szükség ahhoz, hogy a magyar foglalkoztatói terhek versenyképesebbek legyenek? ? hangsúlyozza Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary vezérigazgatója.
A további járulékcsökkentésre fedezetet biztosítana a költségvetés

A bérszintek növekedése nem csak a minimálbér szintjén jelenik meg, a munkaerőhiány miatt a bérnyomás emelkedik, amelyet éppen a magyar tulajdonú, átlagosan kevésbé termelékeny cégek bírnak kevésbé kigazdálkodni. A csökkenő teljes bérköltség ugyanakkor lehetővé tenné számukra, hogy vagy ugyanolyan bérköltség mellett magasabb nettó fizetést adjanak, vagy a megtakarítást a cég versenyképességét növelő beruházásokba forgassák vissza.
Természetesen nem elhanyagolható szempont, hogy van-e fedezet minderre nemzetgazdasági szinten.
Mivel az államháztartás egyenlege ? a növekvő adóbevételeknek is köszönhetően ? kedvezően alakul, illetve ha a 2016. decemberi rendkívüli költségvetési kiadások volumenét nézzük, joggal gondolható, hogy a büdzsé jelentősebb járulékcsökkentést is lehetővé tenne, ha erre a szándék megvan. Ha a szlovák, cseh szintre szeretnénk azonnal levinni a foglalkoztatás költségeinek terheit, mindez hozzávetőlegesen mintegy nettó 600 milliárd forintos terhet jelentene összességében ? véli Kalocsai Zsolt.A munkaerő bérezését kedvező adózással segíti a cafeteria és az értékpapír-juttatási program

A cégek emellett a kedvezőbb adózási feltételekkel adható cafeteriaelemekkel és a régióban is egyre népszerűbb béren kívüli juttatási programokkal tudják költségérzékenyen, béren túli elemekkel motiválni, megtartani munkatársaikat. A kulcspozícióban dolgozók számára vonzó és hatékony eszköz a munkavállalói értékpapír-juttatási program, amely a vállalati adottságoknak megfelelően testreszabható, ugyanakkor a szabályozás által biztosított kedvező adózási feltételei miatt költséghatékony is a cégek számára. Egy átgondolt részvényjuttatási program keretében a munkáltató ugyanakkora nettó összegű juttatást közel 40 százalékkal kisebb összköltség mellett tud biztosítani a munkatársaknak.
A juttatási programok persze csak kiegészítői lehetnek egy versenyképes bérezésnek, így a munkáltatók számára a legfontosabb kérdés az állandó költséget jelentő, bértömegre rakódó járulékok csökkentése. Munkáltatói szemmel ez a tétel fontosabb, mint a személyi jövedelemadó kulcsának mérséklése.
Nettó, bruttó bér és teljes bérköltség alakulása

Míg a 2017. évi 127 500 forint minimálbér kifizetése a munkáltatónak összesen 157.463 forintba kerül, ebből mindössze 84 788 forint jut el nettó fizetésként a munkavállalóhoz. A bruttó 274 300 forintos átlagbér esetén a munkáltató összköltsége 338 771 forint, ebből pedig 182 410 forintot kap meg egy dolgozó.
Forrás

Még 170 milliót szippant fel Orbán Várba költözése

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:44
A Miniszterelnökség friss közzétételi listája szerint 170 millió forintért végzi el a Hamburg C Kft. a Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges 3D modellezéssel készített belsőépítészeti tervezési feladatokat.
A teljesítés kezdődátumaként 2017. március 2-át, lezárásaként pedig 2018. február 15-ét jelölték meg.
Ahogyan korábban megírtuk, a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a korábbi hírekkel szemben csak 2018 decemberében foglalja el helyét a Várban.
Fő a történelmi hagyomány

A mostani, 170 milliós kiadás egy kisebb falat ahhoz képest, hogy**a Miniszterelnökség budavári elhelyezésével összefüggésben a Kamelita-kolostor átépítési munkálataira, illetve a kapcsolódó beruházások megvalósítására 13 milliárd 298 millió 825 ezer forint értékben kötöttek szerződést a Confector Mérnökiroda Kft.-vel, még tavaly.
A miniszterelnököt egyébként csak ideiglenesen helyezik el a Karmelita-kolostorban, a kormányfő székhelye hosszabb távon a Sándor-palota lehet.*A kolostor befejezése után ide költözik a kormány egy része, nagyjából másfélszáz ember. Itt*kap helyet a miniszterelnök és stábja, illetve a kabinet miniszterelnökhöz tartozó tagjai: a miniszterelnök-helyettes, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az MTI-nek arról beszélt, hogy tévedés Orbán Viktor költöztetéséről beszélni a kivitelezés kapcsán, hiszen a miniszterelnök a Cinege utcában lakik. Kifejtette azt is, hogy a kormány arra törekszik, hogy a történelmi hagyományoknak megfelelően abba a környezetbe helyezze a tárcákat, amelyben egykor megtalálhatóak voltak. Így például a Belügyminisztérium saját korábbi, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Pénzügyminisztérium eredeti épületébe tud költözni.


Forrás

Nemzeti korrupciós konzultációba kezdett a Kétfarkú

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:44
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldalán vasárnap jelentette be, hogy a kormányéhoz hasonló nemzeti konzultációt indítottak, de az ő témájuk nem Brüsszel, hanem a korrupció.
A kérdőíven olyan kérdések szerepelnek, mint
Mennyit költ Ön korrupcióra egy évben?vagy
Milyen jogszabályokkal biztosítana előnyöket Önmagának?

Forrás

Ferencváros nem akarja bezáratni a Budapest Parkot

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:44
A Budapest Park lehetséges bezárásáról vasárnap este írt az Index, mivel újra előkerült az a javaslat, amiben Pál Tibor MSZP-s önkormányzati képviselő új funkciót adna a területnek az ősztől tavaszig. Egészen pontosan P+R parkolót javasol a Budapest Park helyén, amikor éppen nincsenek koncertek. Idén a április 27-én tartották az első koncertet, és a szezont szeptember 16-án Dj Bobóval zárják.
Pál Tibor kérdésünkre azt mondta, nincs semmi baja a Budapest Parkkal, és szerinte
össze lehet egyeztetni a két funkciót.*
Mármint szerinte a főváros tulajdonában lévő területet tavasztól őszig szórakozóhely, a felsőoktatási intézmények hivatalos évnyitóját követően pedig parkoló lehetne. Pál pontos dátumot egyelőre nem tudott megnevezni, de kiemelte, hogy nyolc hónapig most kihasználatlan a terület. Konténereket tárolnak ott a szezon kívüli időszakban, és szerinte igenis szükség van egy parkolóra, hiszen a környező bevásárlóközpontok parkolói nem tölthetik be a funkciót. A Művészetek Palotája alatti mélyparkoló sem megoldás.
Az Index cikkében felvetődött, hogy le kéne betonozni a területet, amit aztán fel kéne bontani minden nyáron, és ez óriási plusz munkával járna. Pál Tibor a kivitelezés lehetőségeire nem tudott kitérni, és kérdéses, hogy mennyire lenne okos ötlet a könnyebben eltávolítható murvával felszórni a helyszínt.
A Budapest Park kérdésünkre közölte, hogy nem új javaslatról van szó, találkoztak már a parkoló ötletével. (Pál valóban már évekkel ezelőtt felvetette ezt.) Szerintük ésszerűtlen a felvetés, semmi értelme lebontani, majd visszaépíteni szezononként a koncerthelyszínt, mert csak hónapok alatt lehetséges az átépítés. Velük egyelőre nem tárgyaltak az illetékesek, a fővárossal van szerződésük,
de nyitottak a párbeszédre.*
A IX. kerület polgármesterét, Bácskai Jánost is megkerestük, aki elmondta a 24.hu-nak, hogy hivatalból továbbküldték a főváros vezetésének az interpellációt,
de a polgármester válaszában leírta, hogy nem támogatja a javaslatot. Az önkormányzat közleménye szerint a polgármesternek sem szándéka, sem lehetősége nincs arra, hogy a Budapest Park helyén parkoló legyen.
Az MSZP-s képviselő kérdésére az ilyen ügyekben döntési kompetenciával rendelkező főváros adja meg a választ. A további kérdéseinkre szintén azt a választ kaptuk, hogy*a főváros mint a terület tulajdonosa és működtetője dönthet.
Vagyis egyelőre úgy tűnik, hogy egy lufiról van szó, amit Pál Tibor MSZP-s képviselő fújt nagyra, és nincs szó a Budapest Park bezárásáról.
Amint megtudjuk a főváros álláspontját, cikkünket frissítjük.


Forrás

Kapufát loptak a hamburgi drukkerek saját stadionjukból

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:44
Nem jutottak messzire azok a szurkolók, akik a csapat bennmaradása feletti örömükben ellopták a Hamburger SV futballstadionjából az egyik keresztlécet.
A két fiatalember szombaton a Wolfsburg legyőzése után az ünneplő tömeggel jutott be a pályára, és – egyelőre ismeretlen módon – leszedte az egyik kapu keresztlécét. Több mint 14 kilogrammos relikviájukkal aztán elindultak hazafelé, de balszerencséjükre a főpályaudvar melletti rendőrörsről észrevették őket, és elkobozták a “zsákmányt”.
A Bundesliga zárófordulójában a kiesés elkerüléséért vívott rangadón a Hamburg 2-1-re verte a Wolfsburgot, így utóbbinak kell osztályozót játszania a bennmaradásért. A diadalt követően a HSV-szurkolók beözönlöttek a pályára, és többen gyepdarabokat vittek magukkal emlékül.


Forrás

Rendőrt hívtak egy hangos házibulira a szomszédok, ami ez után történt, arra senki se

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:23
Egy házibulin lépett fel szombaton este a Vinyl Ambush nevű fiatal, amatőr zenekar a kanadai Toronto egyik kertvárosában Peelben. A banda a kertben játszott, ami sok szomszédnak nem tetszett, így rendőrt hívtak a fiatalokra.
?Megjelentek a rendőrök, azt gondoltuk ezzel vége is a bulinak, de mindenki legnagyobb gyönyörűségére, inkább beálltak zenélni? – írja a Youtube-on a banda.

A videó végén a rendőr azt tanácsolja a srácoknak, hogy bárki bármit mondjon nekik a jövőben, soha ne hagyják abba a zenélést.
?Ne számítsatok arra, hogy pénzt fogtok keresni vele, csináljátok ingyen, csináljátok buliból. Lesznek, akik utálnak majd titeket, de lesznek rajongóitok is.?
Aztán hozzátette, fiatalabb korában ő is játszott egy bandában, és élete legrosszabb döntése volt, hogy abbahagyta:
?Évek óta nem szórakoztam ilyen jót, mint most!?
Azért, hogy a nyűgös szomszédság türelmével se éljenek túlzottan vissza, a rendőr végül arra kérte a srácokat, hogy játszanak még egy-két számot, de aztán fejezzék be.


Forrás

Gallérink alá pökik az német

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:23
Akár tetszik, akár nem, a török megszállás idején változó határokkal és szövetségi rendszerekkel, de “három Magyarország” alakult ki. A királyság nyugati karéja Habsburg uralom alatt, a középső részek a töröknek hódolva, keleten pedig a sokszor idézett hintapolitikát folytató, többé-kevésbé önálló Erdélyi Fejedelemség létezett.
A megosztottság viszont csak a térképen volt ilyen éles, a három országrész kulturálisan továbbra is egységet alkotott, a szellem terjedését nem állították meg a határok. Az erdélyi hitújítók szavaira a Királyi Magyarországról jött a replika és fordítva, a törököt pedig nemigen érdekelte, mivel foglalkoznak a gyaurok “szabadidejükben”, miután befizették az adót.
“Magyar nemzetnek szabadsága”

És ami még fontos, nem halványult az összetartozás érzése, a független, önálló Magyar Királyság feltámasztásának igénye egyik oldalon sem. Míg a XVI-XVII. századot Európában a vallásháborúk jellemezték, addig a Kárpát-medencében a “vallási fanatizmus” gyakorlatilag megmaradt szavak szintjén a katolikus Habsburg és a protestáns erdélyi területek között.
Kit nevezhetnénk például Pázmány Péter esztergomi érsek, a katolikus megújulás legfőbb ellenfelének, ha nem az erdélyi fejedelmet? Mégis ezt mondta, ráadásul a harmincéves háború idején nála járó erdélyi követnek, Kemény Jánosnak:
Átkozott ember volna, ki titeket arra kísztetne, hogy töröktől elszakadjatok, ellene rugoldozzatok, míg Isten az kereszténységen másképpen nem könyörül; mert ti azoknak torkokban laktok […] mert noha ím látod, édes öcsém, nékünk elégséges hitelünk, tekéntetünk van mostan az mi kegyelmes keresztény császárunk előtt, de csak addig durál az az német nemzet előtt, míglen Erdélyben magyar fejedelem hallatik floreálni, azontúl mindjárt contemptusban jutván, gallérink alá pökik az német, akár pap, barát vagy akárki légyenA későbbi fejedelem így ír Pázmányról és Esterházy Miklós nádorról:
Ez kettőben csak az vala káros, hogy az evangelica religiónak mindenik nagy üldözője, egyébiránt nemzeteket és annak szabadságit szerető, hasznos emberek valának […]igen szomjúhozzák vala az magyar nemzetnek szabadságát és magyar nemből állatandó királyságot…És természetesen itt kell idézni Bocskai István fejedelem végrendeletének történelmi sorait is:
Az egyezségnek pedig örökös megtartásában azt az utat látjuk: a fejedelemségek, szinte ha változnak is, mindenik helyen a szabad választás szerént, de a respublikák is soha egymás ellen senki ingerlésiből, izgatásából ne törekedjenek. Valameddig pedig a magyar korona ott fenn, nálunknál erősebb nemzetségnél, a németnél lészen, és a magyar királyság is a németeken forog, mindenkor szükséges és hasznos egy magyar fejedelmet Erdélyben fenntartani, mert nékik javokra, oltalmokra lészen. Ha pedig az Isten adná, hogy a magyar korona Magyarországban magyar kezéhez kelne egy koronás királyság alá, úgy az erdélyieket is intjük: hogy attól nemhogy elszakadnának, vagy abban ellent tartanának, de sőt segéljék tehetségek szerént és egyenlő értelemből azon korona alá, a régi mód szerént, adják magokat.A nagy lehetőség

És hogy miért pont most értekezünk erről ennyit? Mert ide tartozik a szerencsétlen kimenetelű szászfenesi csata 1660. május 22-én, ahol II. Rákóczi György erdélyi fejedelem halálos sebet kapott.
Édesapja, I. Rákóczi György csaknem két évtizedes békében élt az oszmán-törökkel, amit 1648-ban fiára is örökül hagyott. De jött egy lehetőség, amit talán kár lett volna elszalasztani.
II. Rákóczi György (Wikipedia)Erdélyt a szultán “hosszú pórázon” tartotta, II. Rákóczi György szövetséget kötött az ukrán területeket uraló hetmannal, hűbéri függésbe vonta Havasalföldet és Moldvát, Erdély 1656-ra a térség meghatározó hatalmává vált. Év végén pedig megérkezett X. Gusztáv svéd király ajánlata: ha Erdély beszáll az épp akkor folyó lengyelországi háborúba, Rákóczi megkaphatja a lengyel koronát.
Ez pedig már akkora erőt biztosíthatott volna a fejedelemnek, amely talán még a török kiűzésére is elég lehetett volna. Jól tudták ezt Konstantinápolyban is, de még az ellenséges oldalon álló Habsburgok is azt tanácsolták a töröknek, kösse meg Rákóczi kezét.
Békét vásároltak

Mire azonban a szultán tiltó parancsa megérkezett, Rákóczi már megindította a hadjáratot, és a sikerben bízva nem állt meg. A lengyel vállalkozás súlyos kudarc volt, a török bosszútól rettegő erdélyi rendek távollétében le is váltották a fejedelmet, helyére Rhédey Ferencet ültették. Erdélybe hazatérve Rákóczi lemondatta az egyébként hozzá hű Rhédeyt, de már “túl messzire” ment.
A belső feszültséget kihasználva Köprülü Mehmed nagvezír vezetésével*komoly török sereg érkezett megrendszabályozni a túlzottan is önállósodott hűbérest. Ismét a rendek léptek közbe, 500 ezer forintért és Barcsay Ákos fejedelemmé választásával 1658-ban még el tudták kerülni a bajt. Itt kellett volna Rákóczinak megállnia és belátni, ez az ügy elveszett, miként egyelőre trónja is.
Először bele is ment, hogy megváljon címétől, majd belháborút indított Barcsay ellen, akit több győzelem után Szeben várába szorított vissza.
A maga és a pogány vérével festette a mezőt

A következmények mindenki számára egyértelműek lehettek: Köprülü Mehmed a budai és a temesvári pasát bízta meg egy újabb hadjárattal, és már esély sem volt békésen rendezni az ügyet. Az Erdélyre szabadított tatárok és a jelentős oszmán seregek kegyetlenül dúlták és fosztogatták az országot, Rákóczi folyamatosan hátrált. Végül vezérei kényszerítésére, nyolcezer harcossal vállalt ütközetet Szejdi Ahmed budai pasa 20-25 ezres hada ellen Szászfenes mellett 1660. május 22-én.
II. Rákóczi György erdélyi fejedelem személyesen vett részt a csatában, bátran és hősiesen küzdött. Sisakja leesett a fejéről, de még így is sorra osztotta a halálos csapásokat, mígnem végzetes*sebekkel a fején és a testén lovasai kimentették a túlerő szorításából. Két hét múlva, június 7-én sérülései következtében hunyt el. Felesége, Báthory Zsófia így írt:
Míg élt, hazájának erős oszlopa, és nemzetére szakadójul függő végső veszedelemmel vérre s rabsággal teljes felhőit egyedül maga életének gyakori szerencséltetésével tartozó s halasztó pajzsa; ki midőn azon keresztyéni ügyben már harmadik derék harczot adott volna az pogánnak, Fenes és Gyalu között, midőn példájával bátorítja hadait s kezével hullatná ellenségit, sok pogányságtul környülvétetvén, négy sebeket vett, a mely sebektül elbágyadván, kételenitette az harczhelyet (melyet mind maga és pogány vérével fogadása szerént megfestett) az ellenségnek engedni. Mely sebek miatt Váradon, […] kimulék e világból, vére hullásával s élete letétével pecsételvén meg nemzetéhez való szeretetit, magyaros magyarságát s jó keresztyénségét.Rákóczi halálával teljes lett a török győzelme, kegyetlenül feldúlta Erdélyt, elfoglalta Váradot, és a folytatás sem hozott mást, mint vért, szenvedést, árulást és belháborút. A nyugati kereszténység pedig ismét kiegyezett az Oszmán Birodalommal a szabadságért küzdő apró Erdélyi Fejedelemség háta mögött és kárára.


Forrás

Három gazdasági ajánlást tett Magyarországnak Brüsszel

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:23
A brüsszeli testület a 2017-es európai szemeszter tavaszi jelentésében első helyen azt javasolja a magyar kormánynak, hogy

 • olyan költségvetési irányvonalat kövessen, amely egyszerre erősíti a folyamatban lévő gazdasági fellendülést és biztosítja az államháztartás fenntarthatóságát,
 • mérsékelje az alacsony jövedelmű munkavállalók adóterheit,
 • illetve egyszerűsítse az adószerkezetet elsősorban az ágazatspecifikus adók csökkentésével.

Ezek mellett a közbeszerzések terén fennálló verseny erősítését és az átláthatóság fokozását is szorgalmazták. (MTI)


Forrás

22 kilométert autózott a csomagtartón alvó részeggel, és észre sem vette

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:23
Egy történet, amiről azt gondolnánk, soha nem történhet meg. Egy amerikai házaspár úgy autózott nagyjából 22 kilométer Memphis városában, hogy közben egy magát ájulásig ivó részeg férfi feküdt a csomagtartón. Nem, nem a csomagtartóban. A csomagtartón. Így:

?Nem találok szavakat. Hihetetlen.? Így jellemezte az eset a sofőr, Carl Webb, a memphisi Fox13 televízió híradójának nyilatkozva. A férfi elmondta: feleségével egy barbecue fesztiválról tartott hazafelé csütörtök este, amikor az eset történt.

?Odamentünk az autóhoz, mindkét oldalon kinyitottuk az ajtót, és beszálltunk? ? mondta el Webb, aki a Fox13 beszámolója szerint azért nem vehette észre a mindössze 35 centiméter széles csomagtartón fekvő nagydarab férfit, mert sötét volt, és a hátsó ablakon lévő napfényvédő felakadt, akadályozva a kilátást hátra.
Webb végül 14 mérföldet (22 kilométer) autózott, olykor több mint száz kilométer per órás sebességgel, autópályákon, mire egy rendőr meglátta mi történik, és félreállította a házaspárt.

A férfi elmondta: amikor a rendőr közölte vele, hogy ?egy test van a csomagtartóján?, nem igazán értette, hogy miről beszél. Csak amikor a rendőr kiszállította a járműből, akkor vette észre az alvó, vagy inkább eszméletlen állapotban lévő részeget.
A potyautast végül a rendőrnek kellett felébresztenie. A beszámoló szerint a meg nem nevezett férfi annyira nem volt magánál, hogy felkeltése után majdnem begyalogolt az autók közé, és a rendőrnek kellett visszafognia. Azt nem lehet tudni, hogy a hatóságok indítottak-e ellene eljárást.

Webb egyébként csak egy magyarázatot tudott mondani arra, miként lehetséges, hogy a férfi nem zuhant le a mindössze 35 centiméter széles csomagtartóról. A férfi szerint az csomagtartó végén lévő kis emelkedő ívnek köszönheti az életet részeg potyautasa.Forrás

Egyre keresettebb a drágább, de minőségi sör

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:10
Egyre nagyobb az igény a prémium sörre: a magyar fogyasztók körében nemcsak a mennyiség, a minőség is fontos kritériummá vált a sörvásárlásnál. A hazai sörpiac volumene nem változott az előző évben, de a prémium sörök kategóriájában 2016-ban 10 százalékkal nőtt a kereslet. A trendekkel a piac is tartja a lépést, a gyártók folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy prémium sörökkel egészítsék ki a meglévő portfóliót.
Schillinger Attila, a Sörszövetség elnöke a témával kapcsolatban elmondta, hogy a változás a sörkultúra átalakulásának köszönhető. A fogyasztói ízlés és igény is változott, az emberek egyre nyitottabbak az izgalmas ízekre és alapanyagokra. A tendencia globális ? a szövetség elnöke elmondta, hogy a világ sörpiacán ún. prémiumizáció megy végbe.
Bár a gyártók egyénileg kategorizálják a söreiket, végül a piac és a fogyasztó dönti el mi számít prémiumnak. Természetesen a prémium sör nem csak azért az, mert ráírják vagy így nevezik, a minőséget demonstrálni kell kívül-belül egyaránt ? magyarázta Schillinger Attila.A sörgasztronómiáért kampányolnak idén a Belvárosi Sörfesztivál szervezői, akik a sörfogyasztás és sörtípusok különböző irányzatait szeretnék megismertetni a látogatókkal. A rendezvényen három, különböző sörfajtákhoz illő fesztiválpohárból kóstolhatnak, közel kétszáz különböző főzetet a látogatók. Az ingyenes sörünnepet június 15 és 19 között rendezik meg a főváros szívében, a Szabadság téren, ahol a fesztiválozók az év sörét is megszavazhatják.
A prémium sörök népszerűségének több oka is van, fontos hajtóerő az újvonalas kézműves sörfőzdék megjelenése is. Nekik is köszönhető, hogy az emberek egyre nyitottabbak az új, extra ízekre, különleges főzetekre. A minőségi sörök iránti kereslet évről évre nő, az emberek válogatni akarnak a sörök között, és tudatosan választanak. A Bárosi Sörfesztivál hosszú távú célja, hogy a hazai sörkultúrát felzárkóztassa a nemzetközi trendekhez, hogy a borlapok mellett sörlapok is legyen a jobb éttermek asztalain ? mondta el Kurucz Dániel, a Belvárosi Sörfesztivál egyik főszervezője, hozzátéve, hogy a négynapos rendezvényre közel húszezer fesztiválozót várnak.
Forrás

Bucira verték a világot a magyar kick-boxosok Budapesten

Friss fórumtémák - h, 2017-05-22 13:10
Remekül szerepeltek a magyar versenyzők a hétvégi budapesti kick-box világkupán: a felnőtteknél 18 arannyal, 18 ezüsttel és 31 bronzéremmel zárták a 38 ország versenyzőit felvonultató viadalt, amelyre rekordszámú 2700 nevezés érkezett.
A Nemzeti Versenysport Szövetség hétfői tájékoztatása szerint a hazai csapat ezzel a teljesítménnyel az éremtáblázat élén végzett.
Ebben a sportágban Budapest világbajnokságot rendez novemberben, ráadásul “dupla vb-t”. Erről a vk ideje alatt döntött a sportág világszövetsége, a WAKO. A hét szakág miatt a kétévenkénti kick-box vb-ket két helyszínen és időpontban szokták megrendezni, ám most Brazília visszalépése miatt valamennyi szabályrendszer legjobbjai a magyar fővárosban találkoznak majd.
A Magyar Kick-Box Szakszövetség (MKBSZ) eredetileg a pointfighting, a kick-light és a full-contact világbajnokságot rendezte volna meg november 7. és 11. között, ám a világszövetség felkérésére elvállalta, hogy a light-contact, a low-kick, a K1 és a zenés formagyakorlat küzdelmeit is felveszi a programba.
Galambos Péter, az MKBSZ elnöke elmondta: a sportág történetében még soha nem fordult elő, hogy egyetlen esemény keretein belül rendezzék meg az összes szabályrendszer világbajnokságát. Várhatóan 80-90 ország több mint 2500 versenyzője érkezhet majd a versenyre.


Forrás

Legyen a szavak vége : ni

Friss fórumhozzászólások - h, 2017-05-22 11:54
emlékezni


Tisztelettel:palloj

UTS English Copyright Troll Attorney John Steele Disbarred by Illinois Supreme Court

Friss fórumhozzászólások - h, 2017-05-22 11:10
After admitting to several criminal acts, including the operation of a piracy honeypot, Prenda Law attorney John Steele has now been disbarred by the Illinois Supreme Court. As a result, the troubled attorney will no longer be allowed to practice law in the state. While the decision doesn't come as a surprise, several victims of the trolling operation will welcome it with a smile.

Over the years, copyright trolls have been accused of involvement in various dubious schemes and actions, but there’s one group that has gone above and beyond.

Prenda Law grabbed dozens of headlines, mostly surrounding negative court rulings over identity theft, misrepresentation and even deception.

Most controversial was the shocking revelation that Prenda uploaded their own torrents to The Pirate Bay, creating a honeypot for the people they later sued over pirated downloads.

The allegations also raised the interest of the US Department of Justice, which indicted Prenda principals John Steele and Paul Hansmeier late last year. The two stand accused of running a multi-million dollar fraud and extortion operation.

A few weeks ago Steele pleaded guilty, admitting among other things that they did indeed use The Pirate Bay to operate a honeypot for online pirates.

Following the guilty plea the Illinois Supreme Court, which started looking into the case long before the indictment, has now decided to disbar the attorney. This means that Steele no longer has the right to practice law.

The decision doesn’t really come as a surprise. Steele has admitted to two of the 18 counts listed in the indictment, including some of the allegations that were also listed by the Supreme Court.

In its conclusion, the Court lists a variety of misconduct including “conduct involving dishonesty, fraud, deceit, or misrepresentation, by conduct including filing lawsuits without supporting facts, under the names of entities like Ingenuity 13 and AF Holdings, which were created by Movant for purposes of exacting settlements.”

Also, Steele’s trolling operation was “using means that had no substantial purpose other than to embarrass or burden a third person, or using methods of obtaining evidence that violates the legal rights of such a person…,” the Supreme Court writes.

Steele was disbarred “on consent,” according to Cook County Record, which means that he agreed to have his Illinois law practice license revoked.

The disbarment is not unexpected considering Steele’s guilty plea. However, victims of the Prenda trolling scheme may still welcome it as a form of justice. Meanwhile, Steele has bigger problems to worry about.

The former Prenda attorney is still awaiting his sentencing in the criminal case. In theory, he faces a statutory maximum sentence of 40 years in prison as well as a criminal fine of hundreds of thousands of dollars. However, by signing a plea agreement, he likely gets a reduced sentence.


source torrentfreak.com

UTS English Top 10 Most Pirated Movies of The Week on BitTorrent – 05/22/17

Friss fórumhozzászólások - h, 2017-05-22 10:02
The top 10 most downloaded movies on BitTorrent are in again. 'Logan' tops the chart this week, followed by ‘The Fate of the Furious'. 'The Boss Baby' completes the top three. This week we have three newcomers in our chart.

Logan, which came out as DVDRip last week, is the most downloaded movie for the second week in a row.

The data for our weekly download chart is estimated by TorrentFreak, and is for informational and educational reference only. All the movies in the list are Web-DL/Webrip/HDRip/BDrip/DVDrip unless stated otherwise.

RSS feed for the weekly movie download chart.

Movie Rank (last week)

1 (1) Logan

2 (8) The Fate of the Furious (subbed HDRip)

3 (…) The Boss Baby

4 (2) Ghost in The Shell (Subbed HDRip)

5 (3) First Fight

6 (4) Kong: Skull Island (Subbed HDRip)

7 (…) T2 Trainspotting

8 (…) Beauty and the Beast

9 (7) Split

10 (5) The Great Wallsource TorrentFreak.com

UTS English ********-news

Friss fórumhozzászólások - h, 2017-05-22 08:16
Hi! Just to come to your liking, All torrent Free & Double, Tuesday afternoon 18:00! Good stuff!

Rosszlanyok.hu - Vidéki szexpartner kereső. Vidéki lányok. Csak valódi képek!

TORRENTEK.info - Torrent oldal figyelõ, fórum, hÌrportàl, meghÌvócsere! ...


Facebook DubplatesYoutube DubplatesTwitter Dubplates