Get Adobe Flash player

Hírolvasó

Soros Györgyöt jelöli az Európai Polgár díjra Szanyi Tibor

Friss fórumtémák - 3 óra 6 perc
Soros Györgyöt jelöli az Európai Polgár díjra Szanyi Tibor ? jelentette be a politikus az ATV Start című műsorában.*embereknek vagy civil szervezeteknek ítélik oda, akik sokat tesznek az európai eszmeiség kibontakozásának érdekében. Hozzátette: a felterjesztést lehet fricskának is tekinteni, nem számít arra, hogy a Fidesz megszavazza a díj odaítélését. Úgy gondolja, hogy Sorosnak nagy érdeme volt a határok nélküli Európa létrejöttében is.

Az MSZP EP képviselője emellett azt is elmondta, hogy csalódott, mikor nem őt választották a párt elnökének. A CEU elleni kormányzati hadjáratot az “orbitális tetűség” szókapcsolattal jellemezte, szerinte*a Fidesz politikai undor miatt akarja megszüntetni az egyetemet.


Forrás

Foggal-körömmel védekezett elrablójától egy 99 éves asszony

Friss fórumtémák - 3 óra 6 perc
?Nem állt meg egyetlen stoptáblánál sem, végig 130 ? 145 km/h sebességgel száguldott, a legijesztőbb az volt, amikor kis híján belement egy teherautóba.?Autójának anyósülésén ülve várta lányát a 99 éves Virginia Bautista, a kaliforniai San Bernadino County – West Valley börtön előtti parkolóban, amikor a frissen szabadult, 24 éves Monique Cadena feltépte a sofőr oldali ajtót, és bevágódott mellé a kocsiba.
?Mit képzel, mégis mit csinál?? ? kérdezte az idős asszony, mire a fiatal nő csak annyit mondott, hogy csak el akar menni egy kicsit furikázni, majd minden további nélkül indított és gázt adott. Az idős nő próbált küzdeni, így Cadena megállt az első benzinkútnál, hogy kitegye az asszonyt. Búcsúzóul még megpróbálta elvenni az asszony retiküljét is, Bautista azonban foggal-körömmel védekezett.
Közben az idős asszony lánya halálra rémülve vette észre, hogy eltűnt az autó, benne az édesanyjával. Rögtön sejtette, hogy mi történhetett ezért pánikba esett, mert félt, hogy a magas vérnyomással küzdő anyja nem éli túl az elrablását.
?Reméltem, hogy emlékszik még arra, amit még évekkel ezelőtt, a biztonság kedvéért mondtam el neki arra az esetre, ha véletlenül ilyen helyzetbe keveredne. Nem szabad felizgatnia magát. De egy ilyen szituációban bárki szívrohamot kapna.?Szerencsére Virginia Bautista gond nélkül vészelte át a kalandot, sőt, az autója is meglett, amit Cadena hátrahagyott, miután kifogyott belőle a benzin. Később kiderült, hogy a nő csak egy napot töltött börtönben, mert ittasan, vagy valamilyen más szer hatása alatt vezetett. Amikor viszont kiengedték, nem tudta, hogyan jusson haza. Egy nappal az eset után elfogták, és újra rács mögé dugták, ezúttal valamivel hosszabb időre.
(Borítóképünkön*Monique Cadena, fotó:*San Bernadino County – West Valley Detention Center)
(via CBS Los Angeles)


Forrás

Gigadugó lehet egy csőtörés miatt Budán

Friss fórumtémák - 3 óra 6 perc
Szerdán 11 óra körül lezárták a Budapest XII., Alkotás utca egy szakaszát csőtörés miatt – írja a police.hu.*A javítások idejére az Alkotás utca egy szakaszát a rendőrök lezárták a MOM Park bejárata és a Csörsz utca 32. között. A Csörsz utca rendőri irányítás mellett szakaszosan járható.
Kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek!


Forrás

Több mint egy hónapig kódolatlan az AXN

Friss fórumtémák - 3 óra 6 perc
Március 31-én péntek reggel 8 órától május 2. 8 óráig kódolatlanul fogható az AXN akciócsatorna*a UPC Direct műholdas tévészolgáltatónál a 48-as programhelyen.
Ez alatt a 32 nap alatt az érdeklődők belenézhetnek az idehaza eddig még nem látott részekkel április 4-én visszatérő kultikus, amerikai krimisorozat, a Gyilkos elmék legújabb, 12. évadába, illetve ugyanezen a napon, szintén országos tévépremierként debütál a Váltságdíj című akció-krimisorozat, Luke Roberts (Trónok harca, Fekete vitorlák) főszereplésével.*Nem sokkal később, április 10-én tér vissza minden idők leghíresebb detektívpárosa, Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) és Dr. John Watson (Martin Freeman). A Sherlock című angol krimisorozat három epizódból álló, hazánkban kizárólag az AXN műsorán látható negyedik évadában a régmúlt sötét titkaira derül fény.
Érkezik a Kékpróba második évada és új részekkel jelentkezik az Intelligence – A jövő ügynöke című sorozat is., de április 14-től az Alkonyattól pirkadatig harmadik évada is látható lesz.*A csatorna húsvéti filmkínálatában a Marvel képregények alakjai is feltűnnek, április 14-én a Hulk, míg április 15-én A csodálatos Pókember 1., majd április 16-án A csodálatos Pókember 2. része kerül a képernyőre.* Az ingyenes hónap végén a UPC Direct előfizetőit A Karib-tenger kalózai hívják kalandra, premierként érkezik ugyanis A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka, A Karib-tenger kalózai 2. – Holtak kincse, A Karib-tenger kalózai – A világ végén és A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken.


Forrás

Bastian Schweinsteiger bemutatkozhat Nikolicéknak

Friss fórumtémák - 3 óra 6 perc
Kedd este megérkezett az Egyesült Államokba a tengerentúli labdarúgó-bajnokság (MLS) legújabb, és egyben legnagyobb igazolása, a német Bastian Schweinsteiger, aki innentől Nemanja Nikolics csapattársa lesz a Chicago Fire együttesénél.
Minden bizonnyal a mai nap már találkozhat is egymással a két játékos, remélhetőleg hamar egyezségre jutnak a gólok és gólpasszok felosztását illetően.
A klub Twitter-oldala szerint a rutinos középpályás őt megillető fogadtatásban részesült, több százan fogadták ugyanis a világbajnokot érkezése után.
Huge thank you to all our fans who welcomed @BSchweinsteiger to #cf97 at O’hare this evening #CHIweinsteiger pic.twitter.com/yVbIu65P9M
? Atul Khosla (@atulkhosla) 2017. március 29.Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!
A Chicago Fire jelenleg a Keleti Konferencia 7. helyén áll 4 ponttal, legközelebb a 9. Montreal Impact ellen játszanak bajnoki mérkőzést szombaton.


Forrás

Az amerikai nagykövetség is reagált a kormány törvényjavaslatára

Friss fórumtémák - 3 óra 6 perc
David Kostelancik, az USA magyarországi nagykövetségét vezető ügyvivő közleményt adott ki szerdán, amiben azt írja, az USA nagy aggodalommal tekint a magyar kormány törvénymódosító javaslatára.
Kostelancik szerint a javaslat súlyosan akadályozná a Közép-Európai Egyetem működését. Hozzátette, a CEU Amerikában és Magyarországon is rendelkezik akkreditációval és magyarok ezreit oktatta, illetve alkalmazta.
Az Egyetem továbbá fontos sikertörténete az amerikai-magyar kapcsolatoknak, és erős kétpárti támogatást élvez az amerikai kormányban.* Az Egyesült Államok ellenez bármilyen törekvést, amely veszélyezteti az Egyetem működését vagy függetlenségét– áll a közleményben.
A Balog Zoltán által benyújtott új*törvényjavaslat*értelmében a kormány engedélye kellene az EU-n kívüli országok egyetemeinek Magyarországi működéséhez.
A témáról bővebben itt.*


Forrás

VPN Searches Soar as Congress Votes to Repeal Broadband Privacy Rules

Friss fórumtémák - 3 óra 6 perc
Last week the US Senate voted to do away with broadband privacy rules that prevent ISPs from selling subscribers' internet browsing histories to third parties. Congress followed suit yesterday, with a 215-205 vote in favor of repeal. But as the news sinks in, US citizens are apparently considering counter-measures, with searches for VPNs quickly going skywards.

In a blow to privacy advocates across the United States, the House of Representatives voted Tuesday to grant Internet service providers permission to sell subscribers’ browsing histories to third parties.

The bill repeals broadband privacy rules adopted last year by the Federal Communications Commission under the Obama administration, which required ISPs to obtain consumer consent before using their data for advertising or marketing purposes.

The House of Representatives voted 215-205 in favor of overturning the regulations after the Senate voted to revoke the rules last week. President Donald Trump’s signature is needed before it can go into law but with the White House giving its full support, that’s a given.

“The Administration strongly supports House passage of S.J.Res. 34, which would nullify the Federal Communications Commission’s final rule titled ‘Protecting the Privacy of Customers of Broadband and Other Telecommunication Services’,” the White House said in a statement yesterday.

“If S.J.Res. 34 were presented to the President, his advisors would recommend that he sign the bill into law.”

If that happens, the US will free up the country’s Internet service providers to compete in the online advertising market with platform giants such as Google and Facebook. Of course, that will come at the expense of subscribers’ privacy, whose every browsing move online can be subjected to some level of scrutiny.

While supporters say that scrapping the regulations will mean that all Internet companies will operate on a level playing field when it comes to privacy protection, critics say that ISPs should be held to a higher level of accountability.

Whereas consumers have a choice over which information can be shared with websites, browsing history via an ISP is total, potentially exposing sensitive issues concerning health, finances, or even sexual preferences.

With this in mind, it’s no surprise that US Internet users are beginning to realize that everything they do online could soon be exposed to third-parties intent on invading their privacy in the interests of commerce. Predictably, questions are being raised over what can be done to mitigate the threat.

Aside from cutting the cord entirely, there’s only one practical way to hinder ISPs, and that’s through the use of some form of encryption. Importantly, visitors to basic HTTP websites will have no browsing protection whatsoever. Those using HTTPS can assume that although ISPs will still know which URLs they’ve visited, content exchanged will be cloaked.

Of course, for those looking for a more workable solution, VPNs – Virtual Private Networks – can provide a much greater level of encrypted protection, especially among providers who promise to keep no logs.

As a result, various providers, including blackVPN, ExpressVPN, LiquidVPN, StrongVPN and Torguard, have weighed in on the debate via social media. NordVPN have also spoken out against the bill in the press, and Private Internet Access even took out a full page ad in the New York Times this week.

It’s now becoming clear that while it was once a somewhat niche activity, VPN use could now be about to hit the mainstream.

Taking a look at Google Trends results for the search term ‘VPN’, we can see that interest across the United States is now double what it was back in 2012. The significant surge to the right of the chart is likely attributable to the past few weeks of debate surrounding the repeal of broadband privacy rules.

https://torrentfreak.com/images/vpntrend.png


While most VPN providers have been campaigning against the changes, there can be no doubt that the signing of the bill into law will be extremely good for business. As seen from the above, record numbers of people are learning about VPNs and there’s even encouragement coming in from people at the very top of Internet commerce.

Following the vote yesterday, Twitter general counsel Vijaya Gadde took to her company’s platform to‏ suggest that citizens should take steps to protect their privacy.

https://torrentfreak.com/images/twitter-vpn.png

Her tweet, which was later attributed to her own opinion and not company policy, was retweeted by Twitter Chief Executive Jack Dorsey.

It will be interesting to see how the new rules will affect VPN uptake longer term when the fuss around the debate this month has died down. Nevertheless, there seems little doubt that VPN use will rise to some extent and that could be bad news for copyright holders seeking to enforce their rights online.

In addition to stopping ISPs from spying on users’ browsing histories, a good VPN also prevents users being monitored online when using BitTorrent. A further handy side-effect is that they also render site-blocking efforts useless.

Source: Torrentfreak.com

VPN Searches Soar as Congress Votes to Repeal Broadband Privacy Rules

Last week the US Senate voted to do away with broadband privacy rules that prevent ISPs from selling subscribers' internet browsing histories to third parties. Congress followed suit yesterday, with a 215-205 vote in favor of repeal. But as the news sinks in, US citizens are apparently considering counter-measures, with searches for VPNs quickly going skywards.

In a blow to privacy advocates across the United States, the House of Representatives voted Tuesday to grant Internet service providers permission to sell subscribers’ browsing histories to third parties.

The bill repeals broadband privacy rules adopted last year by the Federal Communications Commission under the Obama administration, which required ISPs to obtain consumer consent before using their data for advertising or marketing purposes.

The House of Representatives voted 215-205 in favor of overturning the regulations after the Senate voted to revoke the rules last week. President Donald Trump’s signature is needed before it can go into law but with the White House giving its full support, that’s a given.

“The Administration strongly supports House passage of S.J.Res. 34, which would nullify the Federal Communications Commission’s final rule titled ‘Protecting the Privacy of Customers of Broadband and Other Telecommunication Services’,” the White House said in a statement yesterday.

“If S.J.Res. 34 were presented to the President, his advisors would recommend that he sign the bill into law.”

If that happens, the US will free up the country’s Internet service providers to compete in the online advertising market with platform giants such as Google and Facebook. Of course, that will come at the expense of subscribers’ privacy, whose every browsing move online can be subjected to some level of scrutiny.

While supporters say that scrapping the regulations will mean that all Internet companies will operate on a level playing field when it comes to privacy protection, critics say that ISPs should be held to a higher level of accountability.

Whereas consumers have a choice over which information can be shared with websites, browsing history via an ISP is total, potentially exposing sensitive issues concerning health, finances, or even sexual preferences.

With this in mind, it’s no surprise that US Internet users are beginning to realize that everything they do online could soon be exposed to third-parties intent on invading their privacy in the interests of commerce. Predictably, questions are being raised over what can be done to mitigate the threat.

Aside from cutting the cord entirely, there’s only one practical way to hinder ISPs, and that’s through the use of some form of encryption. Importantly, visitors to basic HTTP websites will have no browsing protection whatsoever. Those using HTTPS can assume that although ISPs will still know which URLs they’ve visited, content exchanged will be cloaked.

Of course, for those looking for a more workable solution, VPNs – Virtual Private Networks – can provide a much greater level of encrypted protection, especially among providers who promise to keep no logs.

As a result, various providers, including blackVPN, ExpressVPN, LiquidVPN, StrongVPN and Torguard, have weighed in on the debate via social media. NordVPN have also spoken out against the bill in the press, and Private Internet Access even took out a full page ad in the New York Times this week.

It’s now becoming clear that while it was once a somewhat niche activity, VPN use could now be about to hit the mainstream.

Taking a look at Google Trends results for the search term ‘VPN’, we can see that interest across the United States is now double what it was back in 2012. The significant surge to the right of the chart is likely attributable to the past few weeks of debate surrounding the repeal of broadband privacy rules.

https://torrentfreak.com/images/vpntrend.png


While most VPN providers have been campaigning against the changes, there can be no doubt that the signing of the bill into law will be extremely good for business. As seen from the above, record numbers of people are learning about VPNs and there’s even encouragement coming in from people at the very top of Internet commerce.

Following the vote yesterday, Twitter general counsel Vijaya Gadde took to her company’s platform to‏ suggest that citizens should take steps to protect their privacy.

https://torrentfreak.com/images/twitter-vpn.png

Her tweet, which was later attributed to her own opinion and not company policy, was retweeted by Twitter Chief Executive Jack Dorsey.

It will be interesting to see how the new rules will affect VPN uptake longer term when the fuss around the debate this month has died down. Nevertheless, there seems little doubt that VPN use will rise to some extent and that could be bad news for copyright holders seeking to enforce their rights online.

In addition to stopping ISPs from spying on users’ browsing histories, a good VPN also prevents users being monitored online when using BitTorrent. A further handy side-effect is that they also render site-blocking efforts useless.

Source: Torrentfreak.com

Visszatér a Debrecen sikeredzője

Friss fórumtémák - 3 óra 24 perc
A tavaly júliusban a DVSC kispadjáról távozó tréner a klub akadémiáján fog besegíteni, az U16-os korosztály irányítása lesz a feladata.
Kondás szakértelmére azért is lesz szükség, mert a csapat jelenleg a nyolccsapatos bajnokság hetedik helyén tanyázik, a cél pedig egyértelműen az, hogy a következő idényben is a legjobbak közt szerepeljenek a fiatalok.
Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!
A Debrecennel két bajnoki címet és két magyar kupát is elhódító edző ideiglenes munkának tekinti feladatát, nyártól aztán elképzelhető, hogy az NB1-es ambíciókkal rendelkező Kisvárda padjára ül majd le.


Forrás

Ki lehet a nyerő az idei Nagy Duettben?

Friss fórumtémák - 3 óra 36 perc
Már csak pár nap, és hétvégén elrajtol A Nagy Duett idei évada, természetesen vadiúj profi énekesekkel, és zeneileg amatőr, de a celebvilágban ismert partnereikkel.
A párosok már előre megosztottak ezt-azt – néha egészen vicces kulisszatitkokat – a felkészülésről, vagy szimplán a műsorral, és benne saját részvételükkel kapcsolatban, de a nézőkben talán enélkül is, az hírességek eddigi pályafutása és megnyilvánulásai alapján alakult már ki valamiféle “drukkolási sorrend”, amire mi roppant kíváncsiak lennénk.
Mutatjuk is először egy galériában a 2017-es szériában induló versenyzőpárokat, a fotók alatt pedig azonnal voksolhatnak is kedvencükre, vagy éppen arra, akinek a szereplésének legjobban örülnek, vagy akitől a legtöbbet várják a TV2 zenés show-jában.Képgaléria:Fotó: TV2
Ábrahám Edit és Vastag Csaba


Forrás

Egy templomot vesztett, öt pesti iskolát kaphat Balogéktól a kétezer fős kisegyház

Friss fórumtémák - 3 óra 52 perc
Öt fővárosi általános iskola fenntartását venné át az államtól a kevesebb mint kétezer tagot számláló Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátusa.
A görögkeleti kisegyház saját értelmezése szerint egy régi görög hátterű templom elvesztése miatt kapott lehetőséget a közoktatásban való terjeszkedésre.
A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátusa sokáig próbálkozott a budapesti Petőfi téri ortodox Nagyboldogasszony-székesegyház tulajdonosi jogainak megszerzésével. A magyarországi görögök számára szimbolikus épület tulajdonjogát azonban a moszkvai központú ortodox patriarchátus nyerte el egy perben.
Balog Zoltán emberi-erőforrásminiszter a 24.hu-nak azt mondta, nincs direkt összefüggés a templom sorsa és az iskolafenntartói jog felajánlása között. A miniszter szerint a kormány és görögkeletiek között létrejött megállapodás egy lehetőségről szól: lehetőséget kapnak öt iskola működtetésére, de ez csak abban az esetben érvényes, ha tudnak élni vele, és meg tudják győzni az iskolákat.
A kisegyház a Klebelsberg Központ közreműködésével vette fel a kapcsolatot az iskolák vezetőivel, bár az egyelőre rejtély, hogyan állt össze az átvételre kiszemelt intézmények listája. Zuglóban két intézmény is érintett lehet, a csaknem 800 diákkal működő Városligeti Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola szülői közösségével szerdán közlik az ajánlatot.
Egy másik intézményt a Magyar Nemzet nevezett meg kedden. A VIII. kerületi Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolát érintő tervekről már megbeszélést is tartottak a szülők részvételével. A tájékoztatóra a kerület polgármestere, Kocsis Máté is elment, és*nehezményezte, hogy az egyházak nem egyeztetettek az iskolák átvételéről az önkormányzattal sem, így nincs arra vonatkozó terv, hogy a fenntartóváltás esetén az elégedetlen szülők melyik iskolába vihetnék át a gyerekeiket. (Egy másik józsefvárosi iskolát, a*Deák Diák Általános Iskolát a görögkatolikusok vennék át.)
Egyeztetés a XIV. kerületben sem volt, a szülők értetlenül állnak a hirtelen felbukkant egyházi tervek előtt.
Az intézmények vezetői azonban többnyire lelkesen támogatják az egyházi terveket. Ennek oka, hogy az exarchátus első körben azt az ígéretet tette, hogy a jelenlegi központosított állami irányításhoz képest szabadabb döntési lehetőségeket biztosítana az iskoláknak.
Úgy tudjuk, az ajánlatban az szerepelt, hogy nem lesz vallásoktatási kényszer, biztosítják a szabad tankönyvválasztást, valamint ígéretet tettek a 12 osztályos iskola kiépítésére és a körzetesítés alóli mentességre.
Az önkormányzat egyetértése nélkül még a jelenlegi törvényi szabályozás sem teszi lehetővé, hogy egyházi kézbe adjanak egy iskolát ? mondta Karácsony Gergely. A zuglói polgármester a 24.hu-nak kijelentette, a szülők és a tantestület véleménye nélkül nem foglal állást az ügyben, de kizárólag akkor támogatja a fenntartóváltást, ha az az iskola érdekeit szolgálja.


Forrás

A szegedi kapus duplavédése a BL-nyolcaddöntő legszebbje ? videó

Friss fórumtémák - 3 óra 52 perc
Pocsék első félidő után parádés feltámadást produkált a Mol-Pick Szeged, mely a Silkeborgot verte a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
José Manuel Sierra bravúrjai is kellettek a sikerhez, a spanyol portás a Dániában rendezett meccs hajrájában, kritikus pillanatban hárított hetest, majd a kipattanót is hatástalanította.
Goalkeepers were in command last week & here are the very best saves from Europe’s top shotstoppers. #veluxehfcl pic.twitter.com/MC0ziUC5dY
? EHF Champions League (@ehfcl) 2017. március 28.A duplavédést a forduló legszebbjének választotta az EHF. A nyolcaddöntő visszavágóját április 2-án rendezik Szegeden.
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, végeredmény:

Silkeborg ? Szeged 24-26 (13-8)
Forrás

Földesúradót akar a Jobbik: ?a Habony Árpádoknak, Mészáros Lőrinceknek van félnivalój

Friss fórumtémák - 3 óra 52 perc
Az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy noha az intézmény ma is létezik a jogban, kevésbé alkalmazzák a bíróságok. Példaként hozta, hogy tavaly Romániában 431 millió euró értékben vettek vissza vagyont politikusoktól, gazdasági szereplőktől. Legalább Románia szintjére fel kell zárkózni ebben – fogalmazta meg.
Apáti István kifejtette, hogy pártja választási győzelme esetén polgárjogi, büntetőjogi és adójogi következményekkel folytatná le az elszámoltatást, a vagyonelkobzás mellett ennek része az úgynevezett földesúradó is. Ezt – ahogy korábban Vona Gábor pártelnök közölte – évi 300 millió forint feletti vagyongyarapodásra alkalmaznák, progresszív módon.*A Jobbik szóvivője jelezte, hogy különbséget tennének a tisztességes és tisztességtelen gyarapodás között. Mint mondta, míg az MSZP “újabb padláslesöprésben gondolkodik”, addig pártja elképzelése szerint “a Habony Árpádoknak, Garancsi Istvánoknak, Mészáros Lőrinceknek” és barátaiknak van félnivalójuk.
Kérdésre elmondta, hogy munkát a kiemelt beruházásokkal kezdenék, megvizsgálva az esetleges túlárazásokat. Jelezte, hogy a vizsgálat 2002-ig visszamenőleg minden vállalkozást érintene, azt az adóhivatalon belül egy külön osztály és létrehozandó korrupcióellenes ügyészség folytatná le.*Apáti István megjegyezte, nem biztos, hogy az “első sorral” kezdik, hanem azokkal, akik próbálják magukat távol tartani a politikától.
Amikor ők megkapják majd az első néhány romániai szigorúságú ítéletet, akkor el fognak gondolkozni azon, hogy x évet leguggolnak-e odabent a fegyintézetben vagy esetleg eszükbe jut valami– fogalmazott.
A szóvivőt kérdezték a reklámadóról szóló törvényjavaslatról is. Szerinte ha nem született valamilyen háttérpaktum, akkor lesz arra vonatkozóan brüsszeli visszajelzés is. Értékelése szerint a kormány szándéka az, hogy adójogi eszközökkel elpusztítsa a nem kormánypárti médiát.
A felsőoktatási törvény tervezett módosítására úgy reagált: szerencsés, ha egy egészséges állami ellenőrzés kialakul, a javaslat tárgyalása során meglátják, hogy átlépi-e a határt vagy azon belül marad.*Faggatták Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki államfő találkozójáról is. Azt felelte, ha a tisztességes magyar vállalkozóknak sikerült piacot nyitni, akkor az elnök személyétől függetlenül nemes célokat is szolgálhat és elfogadható az.


Forrás

Szelfizés közben nem vették észre a feléjük száguldó repülőt, mindketten meghaltak

Friss fórumtémák - 3 óra 52 perc
Két mexikói fiatal lány halt meg Chihuahuában, amikor egy gép elütötte őket, miközben ők szelfiket készítettek magukról. A 18 éves*Nitzia Mendoza Corral, és a 17 éves*Clarissa Morquecho Miranda annyira belefeledkezett a fotózásba, hogy nem vették észre az épp feléjük haladó repülőgépet.
A fiatalok egy lóversenyen vettek részt, itt történt a brutális baleset, amely során egy leszállást végrehajtó repülő gázolta el őket? mondta*Carlos Huerta az állami ügyészség szóvívője az*El Diario de Chihuahuának. A lányok a verseny után lementek a pályára, hogy készítsenek pár fotót magukról, ám a nagy zaj miatt nem vették észre, hogy egy repülő épp leszállást hajt végre.
A beszámolók szerint a repülő egyik szárnya találta fejen a fiatalokat, akik rögtön szörnyethaltak. A hatóságok nem hoztál nyilvánosságra a pilóta nevét, az ügyben nyomozást indítottak.


Forrás

Tényleges életfogytiglant kapott a kislányát halálra késelő anya

Friss fórumtémák - 3 óra 52 perc
Örökre rács mögött lesz a Tatabányai Törvényszék döntése szerint az a nő, aki 2015-ben egy tatai panzióban halálra késelte kislányát, majd egy zsineggel fojtogatta a holttestét. Feltételesen sem szabadulhat soha a szerdai ítélet szerint, amely egyébként nem jogerős.
Az Index szerint a
a nő az utolsó szó jogán azt mondta, mennyire szerette a lányát, és nem tudja felfogni a történteket.*
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tatabányai nő a tőle hosszú ideje külön élő lányát láthatásra vitte el édesapától. Napokkal később a halálra késelt gyermek holttestét egy tatai panzióban találta meg a rendőrség, lakossági bejelentés alapján. Az anyát a panzióban őrizetbe vették, a bűncselekmény elkövetését beismerte.
Korábbi hírek szerint a nő igen zűrös életet élt, azzal fenyegette a férfit, hogy megöli magát és a kislányt, és többször részegen ment el érte. A fenyegetőzéskor az apa feljelentést tett, akkor elvitték a 42 éves asszonyt, ám végül a felelősségre vonás elmaradt. A lap szerint a gyámhatóság sem tett semmit, pedig az óvónők is bejelentették, hogy a nő többször ittasan jelent meg, sőt egy kocsma tulajdonosa is jelezte, hogy esténként Laura az anyjával üldögél náluk.
A férfi korábban többször jelezte a hatóságoknak, hogy a nő veszélyes lehet a kicsire, szerette volna, ha korlátozzák az anya láthatását.
A másik asszony, aki tényleges életfogytiglant kapott, Polcz Erika volt, akit Szita Bence megöléséért ítéltek el. A nő súlyos betegségben szenvedett és idén januárban meghalt a kalocsai börtönben.
*


Forrás

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt válaszolt a kormány brüsszelezésére

Friss fórumtémák - 4 óra 4 perc
A héten induló nemzeti konzultáció fő üzenete az lesz, hogy Brüsszelt meg kell állítani ? derült ki a kormány Facebook-oldalán kedden délután megjelent megjegyzésből.*A nemzeti konzultáció során hat kérdésben várják az állampolgárok véleményét, a kérdőíveket május 20-ig lehet visszaküldeni.
Íme a kormány legújabb mottója:
Fotó: Facebook/Magyarország KormányaÉs a Magyar Kétfarkú Kutya Párt reakciója:
Fotó: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Forrás

Lapbezárásokhoz vezethet a megnövelt reklámadó

Friss fórumtémák - 4 óra 4 perc
Egy tegnapi hír alapján 9 százalékra növeli a kormány a reklámadó mértékét az eddigi 5,3 százalékról. (Ezt az adót egyéb közterheken felül fizettetik a kommunikációs iparág szereplőivel.) Az adó mértékének növelése azonban*a*hazai lapkiadókat tömörítő Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) és az internetes tartalomszolgáltatókat képviselő Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) szerint teljes egészében elviheti a médiaszektorban esetleg keletkező nyereségeket.
Szerdai közös közleményükben azzal magyarázzák ezt, hogy az iparág átlagos nyereségrátája továbbra sem haladja meg az évi 2-3 százalékot.
Szerintük a médiaszektorban még termelő nyereség eltüntetése *további termékek megszűnéséhez, a szektorban működő vállalkozások számának csökkenéséhez, újabb létszámleépítésekhez vezet.
Ezt a folyamatot egyébként megjósoltuk az adó 2014-es bevezetésekor, és a piac egyéb működési anomáliái mellett, de a reklámadónak is köszönhetően sajnálatos módon be is igazolódott ez a feltevésünk– olvasható a közleményükben, melyben hiányolják a szakmai ágazati egyeztetést, és nehezményezik a piaci szereplőkkel való párbeszéd teljes hiányát.
Szegényesebb lesz a tartalmi kínálat

Kiemelték, hogy*a*reklámadóval elért bevételekből tavaly összesen 12,6 milliárd forint folyt be a központi költségbe, ami korántsem nevezhető a költségvetési egyenleget javító hozzájárulásnak. Véleményük szerint a médiapiac hazai résztvevőire ugyanakkor rendkívül negatív hatást gyakorol az adókötelezettség tervezett új mértéke, *tovább csökkentve a médiaszektor munkahely-teremtő képességét, beruházási, kutatás-fejlesztési tevékenységét.
A megemelt adómérték szerint kiszámolt és befizetendő adó elsősorban a tartalom előállítástól von el *újabb forrásokat a két szervezet szerint: az eddigi 100 millió forintos határ feletti 5,3*százalékos adómérték tervezett 9*százalékra történő emelésének következménye, hogy 2018-ban már közel kétszer annyi reklámadót kell fizetniük az érintett médiavállalkozásoknak, mint korábban.
Külföldre helyezhetik át székhelyüket a médiavállalatok

Az adóemelés a hazai, piaci alapon működő online tartalomszolgáltatókat olyan kényszerhelyzetbe hozhatja, ami az Európai Unión belüli székhely-változáshoz is vezethet, ennek a következménye nemcsak a befizetett reklámadó összegének csökkenése, hanem az iparág által befizettet összes járulékok, egyéb adónemek befizetett mértékének csökkenését is eredményezheti- *figyelmeztet az MLE és az MTE. Szerintük a*módosítási javaslat ugyanakkor arra sem ad egyértelmű választ, hogy a megemelt adóteher meddig marad hatályban, a tervezet egy átmeneti rendelkezés-e, illetve a folyamatban lévő peres eljárásban születő döntés függvényében várható-e további módosítás.
A törvénytervezet indokolása arra sem ad magyarázatot, hogy miért van szükség az adókulcs drasztikus emelésére, de főleg miért váratlanul jelenik meg egy adó emelésének igénye a folyó üzleti évben. Ez ellentétes a kormányzati gazdaságpolitika által hirdetett kiszámíthatósággal, hiszen a költségvetés jelenlegi helyzete egyáltalán nem indokolja a néhány milliárd forintos plusz bevételt.
Az MTE és az MLE jelezte, egyébként egyetért és támogatja azon kormányzati szándékot, hogy “a kormány továbbra is kiáll azon az innovatív magyar kezdeményezés mellett, amellyel a reklámtevékenységet végző világcégektől is beszedhető az állami költségvetést megillető adó?. *Azt azonban a mai napig nem tudja a piac – írják -, hogy az államnak sikerült-e akár egy forint adót is behajtani a globális szereplőkön az elmúlt évek során. Az azonban bizonyos, hogy a tervezet szerinti megduplázott adóteher immáron végső éket ver az egyébként is meggyengült versenyképességű hazai szolgáltatók és a Facebook és Google közé, akik az iab 2016-os adatai szerint már a hazai digitális reklámköltés oroszlánrészét birtokolják úgy, hogy Magyarországon nem fizetnek adót.
A jelenlegi tervezet mindezek mellett a Digitális Jólét Program célkitűzéseivel is szemben megy, mivel a módosítás tervezet továbbra sem tartozik a piaci egyenlőséget biztosító intézkedések közé – zárul a közlemény.


Forrás

Hamis százeurósokkal csaltak

Friss fórumtémák - 4 óra 4 perc
Ibolya Tibor fővárosi főügyész tudatta, hogy az elsőrendű vádlott 2015 októbere előtt, ismeretlen körülmények között szerzett hamis 100 euró címletű bankjegyeket. Azokból legalább 135-öt az általa üzemeltetett budapesti pizzériában eladott a másodrendű vádlottnak. Az így értékesített bankjegyek értéke 13 500 euró, azaz mintegy négymillió forint volt.
A másodrendű vádlott a harmad-, negyed-, és ötödrendű vádlottal együtt hozta forgalomba a hamis bankjegyeket: interneten meghirdetett műszaki cikkeket, főleg mobiltelefonokat vásároltak. A hirdetőknek azt mondták, külföldről jönnek, sietnek, ezért csak euróval tudnak fizetni. A négy férfi ezután eladta a mobiltelefonokat a Keleti pályaudvarnál, a hasznon pedig osztoztak.
A vád szerint így 80 hamis bankjegyet hoztak forgalomba, mintegy 2,5 millió forintért. A hatod- és hetedrendű vádlott gyorséttermekben, üzletekben fizetett a hamis bankóval.*A Fővárosi Főügyészség a vádlottak többsége ellen bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás miatt emelt vádat. Ez a minősített eset öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.


Forrás

Őrületes méretű füves cigit sodort partra a tenger

Friss fórumtémák - 4 óra 4 perc
Jeff Stolowitz a minap furcsa tárgyat vett észre szokásos reggeli tengerparti sétája közben. A Daytona Beach-i (Florida) férfi, aki rendszeresen összeszedi az útközben talált szemeteket a partról, ezúttal egy hatalmas szivarra bukkant.
twitter.com/clairemetzweshVöröses volt a széle, vérre gyanakodott, ezért értesítette a rendőrséget.
Ekkor éreztem, hogy nem kéne hozzányúlnom. Kissé ijesztő volt?? mesélte el a férfi az Orlando Sentinelnek.
A szervek átvizsgálták a csomagot, és megállapították, hogy az 5 kilogrammos, fél méteres henger leginkább marihuánát tartalmaz.
A vöröses elszíneződés valóban vér lehetett, amit ? a rendőrök szerint ? a kábítószer-kereső kutyák megtévesztésére használhattak a csempészek. A tekercs a tengervíz tömegét leszámítva is több mint 2 kilogrammos volt.
A strand biztonságáért felelős hivatal vezetőjét annyira nem lepte meg a csomag: egy-egy nagyobb vihar után találtak már kokaint és üzemanyagot tartalmazó hordót is a parton.
Looks gross but what washed up on #DaytonaBeach this am was tightly packed bale of marijuana. Jeff Stolowitz found & shared these pics. pic.twitter.com/rJEMZ0S8GF
— claire metz (@clairemetzwesh) March 25, 2017Kiemelt fotó:*twitter/clairemetzwesh


Forrás

Palkovics: A törvény nem Soros- és nem CEU-ellenes

Friss fórumtémák - 4 óra 15 perc
Palkovics László sajtótájékoztatót tartott a kormány kedden este megjelent törvénymódosító javaslatáról – írja a hvg.hu. Az oktatási államtitkár azt mondta,
a törvény se nem Soros-ellenes, se nem CEU-ellenes.Az államtitkár felelevenítette, hogy a CEU-nál több szabálytalanságot is találtak, a törvényt pedig a helyzet egyértelműsítésére hoznák létre. Hozzátette, a kormány képviselői még szerda este leülnek tárgyalni a CEU vezetőivel, leszögezte: nem akarják kilökni Magyarországról az egyetemet.
Az államtitkár azt elismerte, hogy a CEU jelenleg nem felelne meg a törvénymódosításban szereplő feltételeknek. Palkovics elmondása szerint a kormány támogatná, hogy a CEU működését államközi szerződéssel biztosítsák majd, az Amerikával való tárgyalásra is nyitottak.
Ha egy intézmény nem teljesíti a feltételeket, akkor jövő szeptembertől nem indíthat képzést, ha pedig egy intézmény elveszti a működési engedélyt, akkor a 2020/21-es tanévig kap haladékot a már folyamatban lévő képzések lezárására.
Palkovics azt mondja, a kormány szeretne megállapodni az USA-val.
A Balog Zoltán által benyújtott új*törvényjavaslat*értelmében a kormány engedélye kellene az EU-n kívüli országok egyetemeinek Magyarországi működéséhez.
A témáról bővebben itt.*


Forrás
TORRENTEK.info - Torrent oldal figyelõ, fórum, hÌrportàl, meghÌvócsere! ...